Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Büfe açarsam Evde Bakım Aylığım kesilir mi?

veyselcan

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben evde bakım ücreti alıyorum.agır özürlüyüm... bir büfe açmak istiyorum acaba büfe açarsam evde bakım ücreti kesilirmi..bilgisi olan arkadaşlar yardım edin ltf. bekliyorum tşk.

evet kesilir başkasının üstüneac eşin annen baban gibi

büfe açınca gelirleriniz artar doğal olarak 2022 kesilir

Ne evde bakım aylığıymış be!!!

-1 TL fazla olsa kesiyorlar,
-İş kurayım 3-5 kuruş fazla gelirimiz olsa desek,hop evde bakım aylığını kesiyorlar,
-Babamın maaşına zam geldi diye sevinecekken,eyvah evde bakım aylığım diye kesilecek diye düşünüyoruz.

Bir an evvel gelirden bağımsız evde bakım aylığı getirilmeli...

2022 degil bakıcı ücreti kesilirmi 2022 almıyorum zaten

bu sorunun kesinbir cvp bı yok malesef şu anki kanunlarla sen bakıma muhtaçken nasıl büfe çalıştıracaaksın bi açıkla detaylı şekilde
ben bakıcı maaşı alıyom degil büfe çalıştırmak büfeye gidip ekmek alamıyom:confused:

sayın arkadaşım ben omurilik felçlisiyim akülü arabamda var kalediyenlerle azda olsa kısa mesfe yürüyebiliyorum..açacagım büfe engellilere göre iyi durumda yani düz ayak merdiven rampa vs. yok onun için açmak istiyorum evliyim çoçuklarım var bakım aylığı yetmiyor onun için açmak istiyorumş..

mustafa toprak sorduğu soruda haklı veysel canA da açıklama yaptıktan sonra söylenecek söz yok derim sadece sorun bence gelir seviyeSindeki artışta yaşanabilir o kadar

30 sene çalışığ emekli olmuş işçinin ikinci işe girip çalışması durumunda bile maaşı kesiliyor arkadaşlar malesef devlet çift gelirli vatandaş istemiyor yani refah duzyei iyileşmesin isiyor nedenini anlayamıyorum

veyselcan,
büfe açtıgınız takdirde elde edeceğiniz gelir, elbette evde bakım aylıgında dikkate alınır. Büfeden kazanacagınız gelirin aylık ortalamasını toplam aylık gelire eklediğinizde kişi başına düşen aylık gelir 400 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz. Evde bakım aylıgı almaya devam edersiniz. Fakat kişi başına düşen aylık gelir 400 TL'yi geçerse evde bakım aylıgı kesilir.
O yüzden gelir hesabının nasıl yapıldıgını görmek açısından şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
En önemlisi de büfe açtıktan sonra en geç 1 ay içinde il/ilçe sosyal hizmetlere durumu bildirin. Gelir değişikliğini sınırı aşsa da aşmasa da zamanında bildirmekle yükümlüsünüz. Aksi takdirde hakkınızda işlem yapılır.
Zaten kişi başına düşen aylık gelir büfeden gelen kazanca ragmen 400 TL'yi geçmi,yorsa sorun olmaz aylıgı almaya devam edersiniz.
Gelir açısından durum böyle.

Gelelim diğer soruna.
Çalışırken bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunluk açısından tekrar değerlendirilirsiniz. Eğer büfede çalışırken de bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor ve bakıcınız sizin 7/24 saatlik bakımınızı üstlenmek durumunda kalıor ve bakım hizmetini siz çalışırken de sağlıyorsa evet almaya devam edersiniz. Tabi bu konuda bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin görüşü baglayıcıdır. Bu anlamda heyetin bu konuda ikna olması şart.
Bu konuda sosyal hizmetlerden rehberlik alın lütfen. Evde sıkıldıgınızı çalışmak istediğinizi bu konuda neler yapabileceğiniz konusunda size rehberlik etsinler. Daha sonra gelip çalışmaya başladınız deyip hemen aylıgı kesmesinler. Onlardan önbilgi alın onların rehberliğinde işe koyulun. Bu konularda ne kadar çok sıkıntılarınızı paylaşırsanız o kadar çok yol alırsınız unutmayın.

Ayrıca şuradaki mesajları okuyunuz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...5-calisana-evde-bakim-ayligi-baglanir-mi.html

Üst Alt