Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün 2022 maaşı için başvurdum. Maaş ne zaman bağlanır?

Blackdewil

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
sosyal yardımlaşmaya gittim bana sosyal yardımlaşma alındı belgesi verdi kç güne maşşa bağlanırım bide benim sağ kolumdan % 45 engelim var askere gitmek istesem gidebilirmiyim ??

ben 2 temmuz'da müracaat yaptim,daha maaş alamadım

2022 Maaşlarında sydv mütevlli heyetinin kabul ettiği tarihten bir sonraki aybaşı olarak belirlenmiş siz takip halinde olun size gelecek bilgi üzerinden e sgm provizyon sorgulamasından 60/c3 2022 65 Yaş kapsamında olduğunuz tarih itibari ile maaşınız bağlanmış sayabilirsiniz.

2022 Aylığı Bilgi ?

Merhaba önclikle herkeze iyi Forumlar Ben 2022 Maşşı için Başvurdum ama Baya bi süre geçti benim elime yardım alındı belgesi verdiler Hala bekliyorum Acaba 2022 aylına baglndımmı baglanacammı ne oldu anlamadım Sayın OTURANBOĞA Bilgi verirseniz teşekkür ederim.

Bilen Yokmu ya Çok Gerekli bu bilgi

Ta Kasım 2013 'te başvurmuşsunuz. Oysa tüm işlemlerin 1 ay içinde tamamlanması gerekirdi. Baya geç kalınmış.

Bu konuda Yönetmelik şöyle der:

"MADDE 8 – (1) 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklara ilişkin tüm iş ve işlemler, başvuru tarihinden itibaren en geç bir ay içinde tamamlanır."
Yönetmelik için bkz[FONT=Times New Roman]:[/FONT]http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.17049&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=65 yaş

Belki de baglanmıştır sizin haberiniz yok. lütfen alo 144'ü arayın ve aylığınızın baglanıp baglanmadığını sorun.
e-devlet şifreniz varsa e-devletten girin sosyal yardımlar kısmından bakın. ama en guzeli alo 144'ü arayın.

gelişmelerden haberdar edin lütfen.

2022 maşşı Red edildi

öncelikle merhaba rahatsız edıorum ama ben bundan 4.5 ay kadar önce engelli başşı için başvrdum bugun 144 du aradım ve bana dilerki reddedilmiş isteğiniz diye neden diye sordumda abimin üzerine olan araçlar dolasoıyla bide benim babam emekli ama abim araç alım satım yapdıgı için ustune alıor arabaları ama bununla ne alakası var onlara muhtaç olmak istemıorum bunu nasıl duzeltebilirm ?

bi yardımcı olursanız ?

son bildigimi yazayım evde kişi başı 255 teleyi gecmemeli geliriniz yükseldiyse bilemiyorum 255 tl yükselmediyse buydu son kıriter malesef...

benim babam emekli bundan dolayımı acaba yani ya
dım alamamam

gelirinizi hesaplayın resmi olarak eve girenn 255 i aşıyorsa alamazsın.

Blackdewil;

sen ne maaşına başvurdun anlamadım ki... yazını 10 kere okudum ama bişi anlamadım açıklama imkanın varmı... ?

gönüllü olarak gidebilirsin ve kandil bilgisayar kayıt takip üzerinden askerlik yapabilirsin...

sedat ben başvuralı 4.5 oldu ama red edilmiş ayrıcada ben forum felan doldurmadım ondanmı acaba gideri nasıl hesaplıolar kafasına göre 119 tl yi geç hiç para bile kalmıo zaten krediye 500 tl kesılıo kardesım ?

kelebek kafanmı güzel senin ne içtin sen evraklarda problem cıkmassa dior bide evraklarda problem cıktı bu adamın nerden haberi olacak hem verdiğin cevaba bak ara kardeşim alo 144 dü ara öğren

sen nediyon .... krediye 500 ne anlatıon sen evdeki gelir hesabı incelenir 255 eğer altındaysa bağlanır maaş herbiriniz bişe uyduruonuz ha

Blackdewil;

Baban üzerinden sigortadan faydalanıyorsan. ve aynı hanede yaşıyorsanız 2022 bağılanmamış olabilir.

yok 18 yaşından sonra bitıo sigortada ben başvurdum reddedilmiş saçma deyilmi ne alaka ben kaç yaşıma gelmişim birde ailemden paramı istiyim bence çok saçma bir durum

Böyle mantıksızca Birşey olamaz

Öncelikle Merhaba engelli kardeşlerim ben bundan 3.4 ay kadar önce engelli aylığı için başvurdum evde 3 kişi yaşıoruz ve Baktımkı reddilmiş böle saçma bişey olurmu arkadaşım nedenini sordum babanız emekli abinizde sigorta pirimi öduryor felan dediler Yani demek istedikleri ne bılıormusunuz yaşınız kaç olursa olsun onların eline muhtaç kalın ben kç yaşına geldim başkasının yardımı olamadan hayatımı surduremem yani abim kendine babamda kendine bakıo ben onlara yuk olmak istemıorum işkurada başvurdum hiç ses soluk yok nasıl bir ülkede yaşıoruz anlam veremıorum engelilere hiç törelans felan gösterildiği yok ben napiyim şimdi siz söleyn allah aşkına ?

Vallaha kardeşim bu ülkede insanın değeri yok ki engelli insanin değeri olsun alemsin nediyim sana, Gemisini kurtaran kaptan malesef ne yaparsan yap ayda 100 Milyar kap olay budur. Ewinde olur ailende herşeyinde sana değerde verilir çok sevilirsinde! Dünyanın düzeni bu malesef! Paran yoksa senden kötüsü yok!

Son düzenleme:
T.C Kimlik No
Adı MEHMET
Soyadı
Cinsiyet Erkek
Doğum Tarihi 01.01.1955
Yakınlık Türü Kendisi
Tescil Kapsamı Kapsam Dışı
Yararlandığı TC Kimlik No .................
GSS Kapsamı GSS Kapsam Dışı
Sicil No 4606001688517
Provizyon Tarihi 10.12.2014
Sigortalı Türü Diğer
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Sorgu Sonucu 1106 - 60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.

Babam 1 ay önce 2022 için başvuru yapmıştı.Kendisi yeşil kartlıydı.Bugün provizyon sorgulamaya girince böyle bişeyler yazıyor.Kendisini SYDV rapor alması için hastaneye yollamıştı %58 sürekli raporu var.
Bu ne demek anlamadım??
Bilen biri var mı acaba ?

sgk tarafından resen 60/g tescili yapılmış. gelir testi yaptırması gerekiyor. 2022 aylık başvurusu olumlu sonuçlanır ve aylık bağlanırsa gelir testine gerek kalmadan 60/c 3 kapsamında GSS tescili yapılır ve bu da eski yeşil kart gibidir, primlerini devlet öder.
lakin 2022 aylığı baglanmazsa gelir testi yaptırmak zorundasınız en kısa sürede. gelir testi sonucuna göre GSS tescili yapılır.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-yararlanabilmek-icin-gelir-kriterleri.html
Eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 378 lira'dan azsa 60/c 1 kapsamında GSS tescili yapılır. Bu da eski yeşil kart gibidir primini devlet öder. (belirtilen miktarlar 1 Ocak 2015 itibariyle yeniden belirlenecektir)

Üst Alt