Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün aldığım %52 raporumla vergi indirimine başvurabilir miyim?

sükrü3

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bugün itibariyle % 52 iş gücü kaybı raporumu aldım...

1992 sigorta girişim
doğum tarihim 1973
sigorta gün sayım 5800

ancak daha önce deftardarlığa vergi muafiyeti ile ilgili müracaatta bulunmadım. bu raporumla deftardarlığa müracaat etsem yeni rapor mu isterler yoksa bu raporumla vergi muafiyeti hakkı kazanabilir miiym..

şimdiden teşekkürler

Güncel olduğu için rapor tarihi kabul ederler

teşekkürler

raporumda vergi muafiyeti ile ilgili bi oran belirtilmedi sadece iş gücü kaybı yazıyo bu sorun teşkil edermi ?

acil bilgiye ihtiyacımız var

selam, KBB %34, DİYABETEESMELLITUS %20, ORTAPEDİDEN %8 oranlar verilmiş bir arkadasım var rapor sonucu engel oranı %51 rapor acıklaması ENGELLİ ORANI BİLDİRİMİ için yazıyor RAPOR GECERLİLİK SURESİ süreklidir. 1991 sigorta bslangıcı 6000 gün ödenmiş sigorta günü var. 1971 dogumlu. bu raporla emekli olabilirmi? yada bu raporla vergi indrimine basvurabilirmi? rapor veriliş tarihi 19/09/2013 bilgilendirici cvplarınız için şimdiden tşkler

muhendis tskler hangi yolu takip etmeliyiz vegi indirimimi yoksa maluliyetmi?

Vergi indirimi almak için çalışıyor olmak yada 10 ila 15 gün çalışıyor gösterilmek şarttır, işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa raporunuzla beraber başvurunuzu yapın sonucu geldiğinde de erken emeklilik başvurusu yaparsınız...

kelebek calııyor arkadas zaten kafamıza takılan rapor oncesı defterdarlıga basvurmamış olmak. sımdı anladıgım kadarıyla ısyerınden calıştıgına dair yazıyı alıp detayları yukarıda yazılı olan raporla birlikte defterdarlıga müracaat ve sonucu beklemek . kusura bakmayın bu konularda hiç bilgi sahibi degiliz o yüzden çok soru soruyoruz

yok est. sorun tabiiki ama öncesiyle bir ilgisi yok. yani yapması gereken vergi indirimine başvurmak, bu hakkı kazanmak, ve sonra emeklilik başvurusu... Şartları tamam yani arkadaşınızın.

kelenek cok tesekkur edıyoruz yarın işyerınden yazıyı alıp defterdarlığa vergi ind için müracaat edecegiz sagolun

vergi indirimi için maliyeye başvuruda bulunucaksın, durumunu inceleyip seni ilgili hakem hastanelerinden birine sevk edecekler, vergi indirimi raporu için heyete girip raporu alacaksın.%40 üzeri olursa sorun yok. birdiğer hatırlatma ise eğer rapor yüzdealtmış ve üzeriyse 1800 prim ve 16 yıllık sigortalılık sonrası malulen emeklilik için başvuruda bulunabilirsin. bu oldu sanırım:) pardon:):)

hakan_turk;

yanlış bilgi vermişsin.vergi indirimi için % 60 demişsin yanlış.rapor oranı % 52 rapor maliyeye gidecek maliye aynısını onaylarsa üçüncü derecede vergi indirim hakkı elde edecek.normal günleri dolduğu için.maliye raporu onayladıktan sonra hemen emekliliğe başvurabilir

hakan bey defterdarlığa gitmeden hastaneden rapor aldım bu raporla vergi indirimine müracaat edersem yeniden raporamı sevkedileceğim yoksa bu raporla vergi indirimi ankaraya gidecek onaylanacakmı?

rapor yeni olduğu için hastaneye sevk etmeler şimdi.ankaraya gider onaylanıp onaylanmaması artık şansına kalmış

arkadaşlar bende geçen kasım ayında emekli oldum.%50 raporum vardı.işin akışı şöyle.sigortalı bir işte çalıyorsanız çalıştığınız işyerinden çalıştığınıza dair belge alıyor yanına bir dilekçe yazarak(dilekçe bulunduğunuz vergi dairesine hitaben şu rahatsızlığımdan dolayı vergi indirimi almak istiyorum .şeklinde) kimlik fotokopisiyle müracar ediyorsunuz.maliye sizin raporu kabul edermi bilmem.etmezsede bu rapora yetk,li bir hastaneye sevk edecek.hastanede hetyete gireceksini.para ödemiyorsunuz aklınızda olsun.rapor hastaneden aktarmalı olarak ankara gelirler idaresi başkanlığına gidiyor. oradan 3 ile 8 ay arasında gelir.benimki sekiz ayda geldi.bu rapor direk işyerinize geliyor.geldikten sonra 93 ten önce girişi olanlar için 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün şartı var buda size uygun.işyerinizden raporu alıyorsunuz ve çıkış işlemlerinizi yaptırıp o belgelerle ssk ya başvuru yaptığınız andan itibaren artık emekli sayılırsınız.1.5 ay sonra maaşınızı alırsınız.yanlız raporu ssk ya götürmeden noterden aslının aynısıdır diye kopyasını alınız.gerçek rapor sizde kalsın aslını verin ssk ya.

bahattin bey benim raporum vergi indirimi için değil sadece özür oranı belirtilen bir rapor bu raporu kabul ederse (edilirmi bilmiyorum kesin vergi indirimi için verilen bi rapormu olmalı )maliye sorun yok ankara zaten tamamen şans işi

bahattin bey raporumda ENGELLİ ORANI BİLDİRİMİ sürekli %51 ibaresi var vergi indirimi için alınan bi rapor değil ankara bu rapora vergi indirimi hakkı verirmi acaba ? yoksa vergi indirimi için alınan bi rapor olmadığı için redmi gelir

[FONT=tahoma]sukru;

Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla [/FONT]
(rapor aslı veya noter onaylı) [FONT=tahoma]ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.
[/FONT]
::10 Soruda Sakatlık İndirimi::

______
Yani bir sorun çıkmayacaktır raporunuzu ne amaçla almış olursanız olun..

evet çok yardımcı oldunuz arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum

Üst Alt