Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün elde edeceğim vergi indirim hakkı ile 4 yıl sonra emekli olabilecek miyim?

Akıneton

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Şizofreniden %65 tedavi ile kısmen düzelen oranında 1 yıl süreli rapor aldım vergi indirimine başvurmayı düşünüyorum.
3300 prim günüm.
21.11.2008 sigorta girişim.
Bu şartlarda emekli olmak için hala 4 yılım var gözüküyo.
Şimdi vergi indirimi almış olsam ve (vergi indirimi eğer süresiz gelirse) herhangi yeni Bi yasa çıkmadığı sürece 4 yıl sonra şimdi aldığım vergi indirimini kullanabilirmiyim o zaman tekrar rapor ister mi. Yeni rapor almak gerekir mi o zaman. (sgk nın istediği zaman rapor isteme ve kontrole çağırdığını biliyorum normal şartlar içinde)
Benim gibi daha önceden vergi indirimi alıp belli süre sonra onu emeklilik için kullanan varmı. Yoksa emekli olurken yeniden vergi indirimi mi istendi.
Bilen kişiler ne yapmam gerektiğini anlatırsa sevinirim.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Akıneton
Normalde 20 yıl önce alınmış sürekli vergi indirimi ile de emekli olunur, emekli olurken yeni rapor da istenmez.
Ama malesef siz buna uygun değilsiniz.
İlk sigorta başlangıç tarihi 01.10.2008 tarihi ve sonrası onların emekliliği vergi indirimi şartına bağlı değil ve bunların emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Siz 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken emekli olacaksınız ve emekli olurken rapor istenecek.

Yani şöyle mi oluyo15 yıl 3700 günü doldurduğum zaman emeklilik için yeniden rapor ve vergi indirimi almam gerecek doğrumu anladım.
Netten araştırdığıma göre 01,10,2008 sonrası %60 üstü 15 yıl 3700 gün??
Kbakmayın tekrar biraz araştırma yaptım 01.10.2008 sonrası işe girenler için vergi indirimi şartı istenmiyo sadece engelli durumu bildiren rapor yeterli ve 1 Ekim 2008 sonrası giriş 1 Ekim 2008 öncesi işe giriş den çok daha avantajlı olmuş oluyo istemedende olsa 20 gün ile avantajlı Bi duruma geçmişim sanırım.
Yeni güncelleme bilmeyenleri bilgilendirmek için yazıyorum
01.10.2008 sonrası başlangıç engelli emeklilik için prim ve gün açısından daha avantajı iken (4 yıl 400 prim günü daha eksik emekli olunabiliyor öncesi girişlilere göre) 01,10,2008 sonrası başlangıç, öncesine göre %56 ya varan oranla daha az emekli maaşı aldığı için büyük dezavantaj içeriyor.

Son düzenleme:
hocam vergi indiriminin hükmü yoktur yazılmış yukarıda sizin için yanlış okumadıysam..emeklilik tarihiniz geldimi yıl prim vs olarak rapor ile de desteklenirse emeklisiniz..

Ufukalp

2007 giriş olunca tekrar rapor istenmiyormu emekli olurken kontrol muayenesi olucak mı bizede

muhendis3232
Konu 4A lıların vergi indirimi ile emekliliği. Sizi 4C li devlet memuru diye biliyorum ve yukarıdaki bilgiler 4C liler için geçerli değil.
Memurlar emekli olacakları zaman rapor istenir. Mevcut raporları kabul edilse dahi kurum tarafından emeklilik yönünden yeniden değerlendirilir.

Ufukalp

memur olmak he açıdan dezavantaj oldu emekliliğe yakın istifa edip sgk ya geçip biryerde çalışsak eminim maaşımda iki katı olur ayrıca emeklilikte de sorun çıkarmazlar demi 4a emeklilik daha mantıklı

muhendis3232
Kısa süre derken öyle üç beş ayla emekli olunacak kurum değişmez.
4C li iken SSK dan emeklilik için son 2520 priminizin en az 1261 i 4A statüsünde olmalı. Yani bir gün bile ara vermeden çalışmanız halinde bu süre 3,5 yıla denk gelir.

Ufukalp

aynen o şekilde ufuk bey zamanı gelince araştırmak lazım son 3-4 yıl özel sektöre geçerim veya kendi iş yerimi açarım prim yüksek öderim bir şekilde hallederiz yoksa kamuda emekli olunca maaş sıkıntı emeklilik sıkıntı

Üst Alt