Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün hariç hiçbir gün kendimi engelli olarak görmemiştim.

gimpuzmani

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Yıllar öncesinde başlayan sene 1996 duyma kaybı ve hayata inat engelsiz yaşanmış onca yıl. En son yaptığım duyma testinde saf ses ortalaması 73 Db kadar çıkmış. Ehliyet almak istemiştim. Doktor bana bu şartlarda ehliyet alamazsın dedi. Kabul ediyorum. Şimdi kendimi gerçekten engelli olarak kabul etmeye başladım. Ben bu kulaklarla lisans eğitimimi yüksek derece ile tamamladım ama ehliyet alamıyorum. Kabul ediyorum. Bende engelliyim...

burası türkiye herşeyi normal karşılıyorum artık

Görmeyen insanlara ehliyet veriyorlar sen neden alamıyorsun? Tanıdığım işitme ve konuşma engelli bütün kişilerin H sınıfı ehliyeti var. İşgüzarlık bence.

Değerli dostlar bana ehliyet alamazsın dediler. Mevzuat gereği ehliyet alabilceğimi söyledim. Başta doktor kabul etmedi. H sınıfı ehliyet alabileceğimi belirttim. En sonunda raporu imzalamak zorunda kaldı. Sanırım onlarda buna yabancı. Neyse sağlık olsun. Pazartesi sürücü kursuna kaydımı yaptıracağım. Herkese candan teşekkürler.

bi insan milletvekili olabilyor ama aynı kişi (ilkokul mezunu ise) ehliyet alamıyor..
o yüzden olabilir olabilir... :)

Haklısın zeynep. Ben mühendislik mezunu olduğumdan böyle bir problemim olmasa gerek :)
H sınıfı ehliyette başkasına ait aracı kullanabiliyormuyuz veya kendi kullandığım aracı başkası kullanabilir mi?

gimpuzmani,
onu ben de bilmiyorum ama bu konunun tartışıldığı bi bölüm vardı istersen orayabi bak

Bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Yeni engelli olduk. :) Aslında pekte anlaşılmıyor engellilerin durumu taki bir sakatlık durumu yaşayana dek. Sanki yaşamıyorlar. Bir bakıyorsun varlar veya sende onlardansın...

Ölümlü dünyada hiçbir şeyi kafaya takmamak lazım ....

nasıl yani ,ben 2010 dan beri aranızdayım ,son zamanlarda işlerimde ki yoğunluktan ötürü fazla katılamadım

Üst Alt