Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün iş başı yaptım ve sanırım istifa edeceğim..?

OldBoy2046

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben bügün işbaşı yaptım fakat çalışırken bana anksiyete krizi geliyor. İşe başlamadan önce de zaten fiziksel aktivitede bulundum mu anksiyete oluyordum fakat genelde evde bilgisayar başında olduğum için bu sorunu fazla yaşamıyordum. Daha önce 'tedaviyle çalışamaz %80' raporum vardı fakat iyi bir doktor buldum ve bana Xeplion+Prozac tedavisi uyguladı. Ondan sonra zihnim berraklaştı ve hiç yorulmamaya başladı gelin görün ki bu tedaviden önce ansiyete sorunum yoktu fakat zihnim çok çabuk yoruluyordu ve problem çözme yeteneğim sıfırın altındaydı. Şimdi hizmetli olarak atandım fakat verilen işler fiziksel aktivite gerektiriyor ve bu da bende anksiyete yaratıyor. Bu yüzden işi bırakıp bir dahaki sınavda en iyi puanı alıp masabaşı memurluk yapmayı düşünüyorum. Benzer sorunlar yaşayan varsa burada paylaşabilirler. Teşekkürler...

Geçmiş olsun kardeşim raporunda ne tip işler yapamayacagin yazmıyormu OldBoy2046

Ne yazık ki yazmıyor, yani iş beğenmeme gibi bir şansım yok. İstifa şart gibi görünüyor. Ya da raporu yeniletebilirim, bilemiyorum... İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim...

iş olarak ne yapıyorsunuz temizlik mi?

ayrıca biraz beklemnizi öneririm doktorunuzla konuşun uygulayabileceği başka bir ilaç olabilir

Raporunuzda yazmıyorsa verilen işi yapmak durumundasınız biraz sabredip amirle konuşun dr,unuzlada konuşup durumunuzu izah edin raporu değiştirmeniz gerekir

kardeşim amirlerinle durumu konuştunmu ilerde görevde yükselme sınavları oluyor emeğine yazık olmasın diye söylemiştim

ben hizmetliler temzilik yapaz diye biliyordum görevliler varmış onlar yapıyormuş diye biliyordum

nfrysmn eger raporda yapamayacağı işler kısmında bişey yazmıyorsa yada efor gerektiren isler yapamaz yazmıyorsa yapmak zorunda ama genelde böyle amirler yok arada çıkıyorlar işte

raporunu ver müdürüne yapabileceğin iş versinler bir arkadaş forumda dilekçeyle sorunu çözdüğünü yazmıştı onunla görüş sanada bir yol göstersin
ankiloz

bu arkadaşla bir görüş

ekpss ile milli eğitime atananlar iş başı yaptı mı?

Raporunda hangi işi yapabilir yada yapamaz ibarase yazıp yazmaması çokta önemli değil.Senin kazanılmış bir hakkın var bunu devlet bile biler sana hak tanımışmı tanımış.Senin şimdi yapman gereken şey doktoruna gidip hangi işi yapabilirsin hangi işi yapamazsın raporu almak buda senin bir gününü alır.çokta zor değil bu raporu aldıktan sonra amirine ver sani uygun bir yere vereceklerdir.vermek zorundalar sen ve senin gibiler oraya engelli statüsünde geldiğini müdürün biliyor haklarını kullan istifayıda düşünme..

Arkadaşım rapordaki yapabileceği işler durumunun belirtilmesi çok önemlidir sende öyle diyorsun zaten bak git raporunu değiştir diye yazmışsın bizde bunu söylüyoruz zaten eger raporunda efor gerektiren işlerde çalışamaz yazsaydı amiri ona butip işler veremezdi

Peki bu yapamayacagi isler ile ilgili aldigi rapor elimizdeki engelli saglik raporumu olmali yoksa sadece yapamiyca islerin yazili oldugu basit farkli bi doktr raporumu?

Verir arkadaşım verir herkez senin benim gibi düşünmez çünkü engellinin halinden ancak bir engelli anlar. Ben seni çok iyi anlıyorum diyeni bile %100 anlayamaz empati yapabilir ama anlayamaz.Ben davlet hastanesinde calışıyorum ve neler gördüm bir bilseniz inanamazsınız bu dediklerim uygulandı şu an masa başında çokta rahat işi var, ve oda hizmetliydi..DEDİĞİM GİBİ HERKEZ SİZİN VE BENİM GİBİ DÜŞÜNEMİYOR ÇÜNKÜ HALİMİZDEN ANLAMIYOR ANLAYANI VAR ODA İSTİSNA..Bu aynen şuna benzer tekerlekli sandalyede olan birine otobüste engelli kartı sorması gibi birşey.Sen hangi işi yaparsın diye sorsalar o arkadaşımızda istifayı düşünecek duruma gelmezdi...Teşekkürler

Anksiyete Stresler YAB’ın gelişiminde önemli rol oynar. Çocukluk dönemi ve genç erişkinlik çağları arasında başlayan YAB, yavaş ve sinsi bir gelişim gösterir. Hastalığın belirtileri dönem dönem iyileşmeler ve alevlenmeler gösterir. Stresli yaşam olayları olduğunda belirtiler çoğunlukla kötüleşir. Hastalığın oluşmasında “kalıtsal etkenler, beyin nörokimyasındaki değişiklikler, kişilik özellikleri ve stres verici yaşam olayları” etkilidir. Hastalar yorgunluk, gerginlik, kas ağrısı ve başağrısı gibi bedensel belirtiler nedeniyle çoğu zaman psikiyatri dışı branş hekimlerine başvururlar ve doğru tanının konması ve uygun biçimde tedavi edilmesi gecikebilir.

Arkadaşım aynı şeylerden bahsediyoruz sen işin vicdani tarafından bahsediyorsun ben kanuni tarafından elbette sorsalar keşke ne yapabilirsin diye ama sormuyorlar iste haa soranlar yokmu var elbette

Arkadaşlar hepinize desteğinizden ötürü teşekkür ederim. Doktorumla görüştüm. İşi sevmediğin için stres yapıyorsun ondan anksiyete oluyor dedi. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Onların da benim keyfime göre iş verme zorunlulukları yok, sonuçta hizmetli kadrosundan atandım. Bu gün doktora gittiğim için öğleden sonra çalışmadım. Bir kaç hafta deneyeceğim kendimi, bu duygularımın üstüne gideceğim, umarım bu duyguları yenebilirim. Tekrar teşekkürler, sağolun hepiniz...

Müdürlerinle konuş onlar sana yardımcı olacaktır hemen istifa etme karartma enseyi .. :/

OldBoy2046 kardeşim, hiç kimse sana rahatsızlığını arttırıcı iş veremez. Müdürünle konuş, uygun bir dille durumu anlat. Baktın anlamıyor o zaman bir dilekçe yaz ama dilekçende şu madde mutlaka yazsın;

ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI*VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

İşyerlerinin engellilerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 16-
(2) Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.

Dilekçende rahatsızlığını, hangi durumlarda rahatsızlığının arttığını v.b. durumları anlat ve yukardaki maddeye atıf yaparak sana verilen işin rahatsızlığını arttırdığını belirt. Dilekçenin ekine de raporun bir fotokopisini zımbala. Bunu idareye verince mutlaka evrak girişi yaptır ve kayıt numarasını al. Gerekeni yapmadıkları takdirde üst mercilere şikayette bulunacağın zaman o numara sana lazım olacak. Bunları yaptıktan sonra sonuç alamazsan yaz bana sana sonraki aşamada ne yapacağını yine anlatırım.

ankiloz elbette rahatsızlıgını artırıcı iş veremez madde gayet açık ancak rahatsızlığın artırıcı durumu raporda çalıştırılamayacağı işler olarak geçmek durumunda yani amir burda kanun dışı bir hareket yapmıyor ona deselerki sen bu kişiye neden böyle işler verdin oda derki kardeşim raporunda şu işleri yapamaz yazmıyorki e görevide o olduğu için bende bu işleri verdim der..bu kadar basit arkadaşın yapması gereken tek şey rapora yapamayacağı işleri ekletmek olacaktır o zaman yasal olarak haklı duruma geçer haa ama işin vicdani boyutuna gelirsek tabiki amirin bunu yapmaması gerekir

sarasota

Abi peki bole bi rapor almak icin ne yapmaliyiz sil bastan engelli saglik raporu alip bunlarimi yazdirmaliyyiz?

Önce il sağlıkla görüşülmeli bazan kolaylık sağlanabiliyor yok olmassa mecbur sil baştanda olabilir

sarasota abi birçok müdürün bu maddelerden haberi yok. OldBoy2046 kardeşim dilekçeyi yazıp versin, adamlar böyle bir maddenin olduğunu öğrensinler ondan sonra senin raporunda yazmıyor bu şekilde çalışamayacağın, git bir rapor al gel derlerse o zaman bakılır o işe.. Adam dilekçeyi görünce aklına rapor falan gelmez belki. Onun için kafası çalışan biri olması lazım o adamın. Benim ilk günümde de bana bahçe temizliği falan yaptırmaya kalktılar, biraz yaptım baktım kötü oldum çıktım müdürün yanına durumu anlattım, biraz da ısrarlı bir şekilde direndim sonra geçtim masaya oturdum. Geçen sene Temmuz'dan beri memur gibi masa başı çalışıyorum. Benden rapor isteyen de olmadı. Hatta raporu verdiğim halde kimse bakmadı bile..

Sakın istifa etme yada bilgin olsun istifa ettikten sonra 6 ay memurluğa giremiyorsun yani kazansan bile ataman yapılmaz bilgin olsun... (Umalımda bir çözüm bulursun, o duruma gelmesin, dışarda bir sürü işsiz insan var en azından kendi paranı kaznabilir durumdasın) ortalık çok bozuk kimseye muhtaç olmadan kendi paranı kazanmak çok çok önemli artık.

Tekrar merhaba arkadaşlar. Müdürle konuştum. İlk başta bahçeyi falan temizlememi istedi, o zaman epey kötüleşmiştim. Şimdi benden istediği sınıfları derlemek toplamak, başka bir şey yapmıyorum şu an ve endişem kalmadı artık. Bir de sabah 7:30'da okulu açıyorum. Şu an okulda memur yok, ben de memurluk yapmam için önce eğitim almam gerek dedim. Bir memur gelecekmiş yakında okula, bana işi öğretecekmiş ve 2 memur birlikte çalışacakmışız. Hizmetlilik 1-2 ay daha devam edecek. Artık istifa etmem için bir sebep kalmadı. Tşekkür ederim hepinize...

Üst Alt