Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün kalbimi gene kırdılar

Konular
6
Reaksiyonlar
0
BUGÜN KALBİMİ GENE KIRDILAR...

arkadaşlar bugün hastaneye eko çektirmek için gittim. aradan 8yıl geçmesine rağmen dialize girdiğimi bekleyen kalabalığa söyleyip doktorum benim bekleyip daha fazla yorulmamam gerektiğini söyledi diyemedim tabiki. içeri girdiğimde ayakta durmaktan öyle çok yorulmuştum kiönce duvara yaslandım daha sonrada hastanın yattığı yatağın kenarına oturdum :? neyse çekindim falan bunun bile eğlenceli olması için soru sordum yaş muhabbeti falan, ama sanırım sonuç pek iç açıcı değil...
asıl kalbimi kıran burdan sonra karşıya geçtim sağlık kurul raporları bölümüne ve ben yüzdeli olan özürlü raporu alacağım nasıl olacak diye sordum. karşımdaki kadın hepimizin ne kadar utanarak çekinerek ve üzülerek gittiği yerde oturan ve bu pisikolojinin engelli olmanın ne demek olduğunu bilmeyen asıl özürlü olan kadın, bana, neden alacaksın sana yalnızca kimlik kartı verebiliriz dedi.
ben hayır yok dedim. üzerinde yüzde belirten bir yazı olması gerekiyormuş, ben bilmiyorum buraya sormak için geldim dedim. işci bulma kurumuna falanda başvurabiliyormuşuz dedim.. bana ilgisiiz baştan savar bir sesle özürlümüsün, özürlü kadrosunda çalışmak için mi diye sordu... ben lütfen bana bu sözü söylemesin öyle bile olsam demesin diye içimden dualar ederken çok kalbimi kırdııı...
sizin de var mı böyle kırıldığınız olaylar? burda boşuna mı kırıldım ben? ve ben düşünüyorum ki bu engellilerle ilgili olan bölümlerin yerlerini onlar gibi onların ruh halinden anlayan birileri geçse daha iyi olmaz mıydı? acaba bu sözü bana benim durumumda biraz daha iyi yada biraz daha kötü biri söyleseydi bu kadar kırılır mıydım?
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Aslında alışılmış sözler vede konu senin kırılmana gerek yok asıl kırılması gereken onlar ama ne kırılacaklarki düşüncemi varki onlarda....? tabi seninde başına sanırım ilk geldiği için kırıldın böyle duruma ama hiçde kırılmana gerek yok bence.tabi sakin olmanın zararları bu davranışın :) nedense hangi ortamda olursa olsun ters cevapmı aldım yada yapılacak işim aksatılıyormu hemen veririm cevabını oturturum koltuğuna ve pişman olur o koltukda oturduğuna :) en son nüfus müdürlüğündeki şefe seni şef yapıpda buraya oturtanda suç demiştim ve avazım çıktığı kadar bağırıp müdürlerinin hayırdır diye geldiğini biliyorum ve müdüre senin bu şefin diye hitap etdiğimde kadın yerin dibine girdiğini o anki surat ifadesinden tahmin ediyorum :) :) yani alıştım artık memurlarla doktorlarla görevlilerle vs.. vs... kişilerle tartışmakdan yada böyle kırıcı sözler duymakdan...ve bi bakımdan benim içinde iyi oluyor biriktiriyorum biriktiriyorum ufak şeyde patlamaya hazır oluyorum ve sinirlerimi boşaltıyorum artık karşımdaki kişi bayanmı olur memurmu,müdürmü,bakanmı,amirmi kime denk gelirse :) :)

buraya gelde bi de burdakine bağırsana bende yaparım ama çok yorgundum etrafdada kimse yoktu zaten nekadarcığım beni öldürürdü tırstım işte :lol: kırılayım bari dedim aslında ses tonumu konuşurken ayarlamadım buyüzden oda ilgisiz bir tavırla öle dedisanırım ama o koltuğa oturduğunda kendini ne sanıyorlarsa :cry:

evet o koltuğa oturunca sanki padişah oluyorlar ama yanılıyorlar oysaki bigünde kendisi o duruma düşeceğini düşünüpde ona göre davransalar...haklısın ses tonununda faydası oluyor böyle durumlarda aslında ben ilk sertmi deyim yada kızarakmı deyim türlüsünden konuşur karşımdakinin davranışına ilgilenmesine görede yumuşar büyüğümse abi abla diye yolumu alırım saygımı gösteririm...tamam bidahaki sinirimide sizin ordakilere biriktiriyim orda boşaltayım sinirlerimi :) :)

bu kelimelere artık alışmamız gerekir çevremizden yada öyle gittiğimiz yerlerde bunlar gibi çok kelimeler duyuyoruz. Bu rahatsızlığı yaşamayan asla tahmin bile edemez bunlara moralimizi bozacaksak işlimiz cok arkadaşım bu rahatsızlık bizim artık bir organımız gibi oldu o yüzden o insanlara kızamıyorum cünkü bizim ne yaşadığımızı neye kırılacağımızı bilmiyorlar. O yaşayan insanlarda bir engelli adayı olduklarını asla bilmiyorlar. :(

Valla bunlar beni de kıramz artık ses tonuna ve yaklaşımına dikkat ederim karşıdakiinn aynı şekilde karşılık veriririm kim ne şekilde davranıyosa o şekilde davranınca anlıyolar hiç unutmadğın bir hemşire vardı ilk hastene yattığm sıralrda onun gibi iyi birisini görmedim melekti ya ismini untttm bir türlü hatılayamıom neydi yav....

Şair aldan kuşu bence sen (alınganlık yapmışsın) :eek::eek:neden böyle yazıyorum çünki bundan birkaç ay önce hastaneye gittim rapor alabilirmiyim ön araştırma yapayım diye,aynen senin yaşadıklarına benzer kaba hareketler ve konuşmalara maruz kaldım:eek:yine aynı hastanede çalışan bir arkadaşımın yanına gittim çayını içmek için yüz ifademden anladı bişeyler olduğunu ben anlatıncada esas arkadaşımın sözleri beni daha çok etkiledi(fazla gururluymuşum)ne varmış bunda alınacak üzülecek:pHer sözü duyabilirsin ne varki bunda..:eek:o insanlara göre her hareketi her sözü sineye çekmek lazım,rahatsız olmaya hakkın asla yok..Hiç bişey söylemedim ama içimden geçenleri bir ben birde yaradan çok iyi bilir..Yedi sülalelerine iyi dileklerimi gönderdim :p:p

Ilim meclisine uğradım kıldım talep
ilim en gerideymiş illa edep illa edep
ben okurken tüylerim diken diken oldu ah yanında ben olacaktım sana öyle laf edenlere terbiyesizce tavır koyanlara söz demek gerek ama şuda bir gercek insana insan gerek unutmasın bir insanın ne olacağı asla belli değilidr senin kalbini kıranın allahta kalbini kırar benimde abim var asla bilirim hayatın zorluğunu ama abimide sizleride cok seviyorum sizler allahın bir lutfusunuz bilene canım kalbini ferah tut ve üzülme allah büyüktür kimin ne olacağını yanlızca allah bilir kimse malına canına güvenmesin veren almasınıda bilir

Ama bie şükür edin benim abim yani hamza eren onun adıyla yazıyorum adımda haticedir abimin okuma yazması dahi uğraşı yok dışarısı yok daha bilmem ne sayayımki ilgilenen yok şükredin kendini bilmez öyle davranmış üzülmeyin ve şükredin

İnsanların bizim engelimizi belirtici kelimeler kullanmasına bence üzülmemeliyiz. Kendi kendimize ben sakatım, özürlüyüm, engelliyim demeliyiz belkide, kendimizi alıştırmalıyız bu kelimelere böylece başkaları dediğinde üzülmeyiz.

İlk önceleri hepimizde oluyor bu alınganlık, ilk dernek ortamına girdiğimde engelli arkadaşların birbirine böyle hitap ettiğini gördüğümde önce şaşırmıştım bana da dediler ama sebebini de açıkladılar. "Biz birbirimize bu şekilde söyleyerek şaka yapıyoruz ki başkaları dediğinde üzülmeyelim" Evet aynen böyle sevgili arkadaşlar kendi içimizde bu sıfatları kullanıp incinmemizi azaltabiliriz.

Tabi söyleyiş şeklide önemli dalga geçer gibi kaba şekilde söylenirse bu kelimeler bizde gereken cevabı verebiliriz. Kim ne olacağı belli olmaz, hiç kimse böyle olmayı istemez, kendi seçtiğimiz şeyler değil bunlar o yüzden utanmaya, üzülmeye hiç gerek yok. Güçlü olmalıyız.:)

Canımmmm sen meraketmeeeeeeeeeeeeeee

padişahım böbürlenme senden büyük allah var................

Kırılma hiç canım. Günlük hayatta bizler neler duyuyoruz ki? Artık bunlara alıştık. Sanırım sen pek alışık değilsin o yüzden kırılganlığın.

sair altadan kuşu,hangi hastane yada neresi seni bu duruma sokan oraya gideyim hadlerini bildireyim..

Arkadaşlar düşünce özürlü insanlara odaklanarak kendinizi üzmeyiniz. Çünkü o insanlar daha kendi içlerinde bulundukları düşünce özürlü durumlarının farkında bile değiller. Benim her zaman söylediğim şey şudur:

Her sağlıklı insan, bir engelli adayıdır.

Pekçok insan hayata sağlıklı başlar ama sonrasında yaşanılan bir olay engelli olmasına sebep olur. Bu yüzden sağlıklı insanlar da başlarına gelmesini beklemeden daha duyarlı olmayı becerebilmelidirler diye düşünüyorum.

Üzerimize alınmamıza gerek yok. Öyle yerlerde oturan insanlar herkese aynı
kabalık ve dangalaklıkta bulunuyorlar.
Çoğunlukla pişmiş tavını almış insanlardan ağızlarının payını alıp oturuyorlar.
Böyle davranışlara kırılmayınız gerekiyorsa tepkinizi koyunuz.
Biz sakatız diye içinde sakat geçen her lafada bozulmamalıyız.

Ya size biz bu hastalığı bilmiyoruz deyipte rapor oranına bişey yazmasalardı oluyor böyle keşke olmasa ama sadece keşke diyebiliyoruz 11yıldır bölümü olmadığı için 21günde bir serum takılırım tıp fakültesinde ve devlet hastahanesi bana bu sözü söyledi.
Birazda espiri olsun aslında herkes bir dönem özürlüdür okul karnelerine bakın yalanım yok gelmediği gün sayısı bölümüne...

arkadaşlar hepinizin yorumları için ayrı ayrı çok teşekkür ederim,biz kocaman bi aileyiz yaa:)bende çok kırılmazdım herlade ama konuşma tarzı tuhaftı işte ama arkadaşlar sizinde söylediğiniz gibi böyle kişilerle hiç polemiğe bile girmeyeceğiz ki biz anlayacaklar özrün kimde olduğunu nerde olduğunu...

Üst Alt