Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün muhtarlıktan kontrole geldiler. 2022 açısından bir sorun çıkar mı?

hakan0650

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]yaklaşık 10 yıldır maaş alıyorum[/FONT]
[FONT=sans-serif]dün geldiler yaşayıp yaşamadığımı babamın maaşını kardeşimin eğitim durumunu [/FONT]
[FONT=sans-serif]falan sordular bu normal bir denetleme mi yoksa bir sorun olduğun da mı gelirler çok aklıma takıldı[/FONT]
[FONT=sans-serif]bilgisi olan varsa yardım edebilir mi[/FONT]

sadece denetlemek sosyal yaşıntında bir ilerleme varmı diye

gelir gibi araştırmayalar eşyaların durumu gibi genelde böyle araştırıyorlar

hakan0650 2022 aylığı alıyormuşsun. 2022 aylığı alanların her yıl sosyal incelemesi yapılır mevzuat gereği. hanenize gelenler vakıftan gelmişlerse sosyal inceleme için gelmişlerdir. sosyal inceleme mevzuat gereği yapılır. yönetmelik bu konuda şöyle der:
"Sosyal inceleme
MADDE 6 – (1) Sosyal inceleme, hane ziyareti ve çevre araştırmasından elde edilen bilgilerden oluşur.
(2) Sosyal inceleme; başvuru formunda beyan edilen bilgiler ile merkezi veri tabanlarından yapılan sorgulamalar doğrultusunda elde edilen bilgilerin doğrulanması ve hanenin genel durumunun mahallinde tespit edilmesi amacıyla, Vakıf personeli tarafından başvuruda bulunanın ikametgâhına ve çevresine gidilmek ve hane ziyaret bilgi formu doldurulmak suretiyle gerçekleştirilir.
(3) Aylık almaya hak kazanan kişilerin sosyal incelemeleri her yıl yenilenir.
"

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa hiçbir sorun çıkmaz, 2022 aylığı almaya devam edersiniz. aksi durumda aylık kesilir.
NOT: eger evde bakım aylığı alıyorsanız 2022 aylıgı gelir hesabına dahil edilir. ayrıca hanede yaşayan herkesin geliri ve malı mülkü gelir hesabına dahil edilir.

Kalem;
valla 10 yıl da ilk kez geldiler bakım aylığı almıyorum tek maas babam alıyor %90 raporum var

hakan0650
hanede kaç kişisiniz ve baban ne kadar maaş alıyor? araç vs gibi mal mülk varsa ayrıca belirt lütfen.

gelen muhtarlık değil kaymakamlıkmış bugün sms geldi başvurunuz onaylandı ptt den bekleyin diye bir sosyal yardım için başvurmadık ki
ne iş alamadım

hakan0650 vakıf'tan (SYDV) gelmişlerdir. vakfı arayın, onlar sizi bilgilendirecektir. sosyal inceleme sonucunda tekrar muhtaç bulunmuşsunuz demek ki.
eger konu başkaysa bunu vakıftan öğrenebilirsiniz.

Kalem

eminim ki başvuru yapmadık 1 yanlışlık var mı diye aradık ilgi alaka 0 bizde çok kurcalamak istemedik artık zaman gösterecek

Üst Alt