Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün saat 15:10'da Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Enes Polat NTV'de

sebboy

Üye
Konular
90
Reaksiyonlar
0
2013 Yılında Kamuya Alınacak Engelli Memur Alımları İçin Başvuruları Başladı.

06 Mart 2013 günü saat 15:10 'da Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Enes POLAT NTV de " Sorun Programına " canlı yayın konuğu olarak katılacak.

Sayın POLAT Engelli Memur alımlarına yönelik konulara ilişkin sorulan sorulara cevap vererek açıklamalarda bulunacaktır.

Şu gerçekten doğruysa iyi bir haber:
Şöyle dedi Enes POLAT: Tüm İlçeler yazan yerlerde Sn.Başbakanımızın'da dediği gibi (bunu ilk kuralar çekilirken söylemişti Başbakan) aday ikamet ettiği yere yakın bölgeyi tercih edebilecek dedi. Yani merkezde yaşıyorsanız merkezi evinizin yakın olduğu bir ilçede o kurumda varsa tercih edebileceğiz.
Bu nokta umarım doğrudur.

Geçen atamalarda 801 kişinin ataması yeterli sertifika vb. nitelikleri taşımadığı gerekçesiyle ataması yapılamamış.

son bölümün de yetişebildim proğrama. yüzeysel olarak bilgilendirdiler , kaba hatlarıyla yeniden atamaların nasıl olacağını ve Mart sonu olmadan atamanın yapılacağını belitti..Yerleştirme sonucu arkadaşımın da dediği gibi 801 kişi gerekli vasıfları taşımadığı için atanamamış. Keşke sayısal anlam da yerleştirme sonrası sıralama ile ilgili bilgiler verilebilseydi..taban puan diye bir şey olmadığından bari Türkiye sıralaması güncellenseydi..

programı bastan sona izledim 1 yıl içerisinde adaylık kalktıgı sürede istediğniz ilde görev yapabilirsiniz ancak Belediye ve Üniv. gibi kurumlar hariç çıkış yok.Akabinde Önemli olan atanmak hizmetli kadrosunda dahi olsanız ileriki yıllarda gerekli nitelikleri tasıdıgınız taktirde önlisans ve lisans gibi egitim düzeyi yükseldikçe görevde yükselme sınavına basvuru yapilabilir statü degiştirilebilir diye ifade etti

esmerelza;

arkadaşım benim kafamı karıştıran şu üniversiteler derken üniversite hastaneleride bunun içine girermi??

ALLAH hepinizin yardımcısı olsun arkadaşlar....

sebboy;

Net bi fikrim yok Fakat herhangi bir yere Atanmak istiyorsaniz Üniv.Belediyeler hariç ifade ettiği üzere bu kurumların işleyişi oradaki düzen farklı örnegin ; miilieğitim Tarım ve hayvancılık kurumu her yerde mevcut ancak bi üniv.her ilcede var olan bi kurum degil tayin isteyeceginiz kurumun il yada ilcede var olması gerekli..gibi

ben erzincan üniversitesi yazmıştım lisans 3 kişi alıyor yazmayım mı şimdi aklım karıştı

dinleyen arkadaşlar atama tarihini 15 mart demişti değişiklik var mı peki

selamlar..Üniversiteler ve ona bağlı kuruluşlar(hastaneleri) ,belediyeler vb. tayini olmayan yerler ama kurumlarda ise tayin söz konusu..

mart ayı içerisinde sonuçlar açıklanacak 15- degil 17 olur belkide en kısa sürede neticelendirilecek

Üniversitelerden Kurumlara tayin olunamaz diye bir şey yok şu anki mevzuatımızda. Benim çalıştığım kurumda üniversitede araştırma görevlisi kadrosunda çalışmakta iken bizim kuruma memur olarak gelen iki arkadaşım var. Ama tabiki biraz torpil lazım kurum değitirmek için.

Sakura 71

iş torpile kalırsa ozaman hiç kimse girmesin sınava adamını bulan başlasın göreve ben normal yolla prosüdür gereği olan bir yere gelmekten bahsediyorum normal koşullarda özel durumlar hariç 1 yıl sonra istediğiniz il yada ilçeye gitmek zor DPB Yardımcısı yaptığı açıklamada bu tutum engelli personele gösterilen ayrıcalıktır diye ifade etti fakat Belediye ve Ünv.haric.

araştırma görevlisi olanlar görev süreleri bittiği zaman (2 yıl) Öğretim görevlisi olarak üniversitede kalamıyorsa eğer istediği kuruma memur olarak geçiş yapabiliyor lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın arkadaşlar. benim 2 arkadaşım aynı durumdaydı öğretim görevlisi olamadılar özel idareye geçiş yaptılar. üniversitede memur olmak çok farklı birşey araştırma görevlisi farklı birşey.

Bu 801 kişi şimdi tekrar tercih edebiliyor mu? Eğer tercih edebiliyorsa ve bu vasfı yetmeyen kişiler 80den yüksek puanlılar ise herşey tepetaklak değişir.
Puanlar, yeni sıralamalar tam anlamıyla değişir... Ortaya bir laf atıldı şimdi çıkın üstesinden bakalım.

srhtslymn;

hayır tekrar tercih yapamiyorlar

hayır olmaz cünkü daha önceki atamalarda atamalari geldi sadece yerlesemediler yani kazandı gözüküp gerekli nitelikleri olmadıgı için atanamadilar

Programı pür dikkat izledim Adayın bir defaya mahsus atanma şansı varmış hakkı yanıyor puanı isterse100 olsun kural degişmez

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR
1.1 "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında
Yönetmelik" ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel
Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol”
hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura
usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, ÖMSS
sonuçları ve kura usulü ile yapılacak yerleştirmeye ilişkin esasları kapsamaktadır.
1.2 Bu kılavuzda yerleştirme yapılacak kadrolar ile bu kadrolar için aranan nitelikler ve kontenjanları yer
almaktadır. Kılavuzda yer alan kadrolara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.
1.3 Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için,
2012-ÖMSS’ye girmiş veya kura ile yerleştirme için 14-25 Mayıs 2012 tarihlerinde Merkezimize başvuru
yapmış olması gerekmektedir.
1.4 Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için ÖMSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için
ÖMSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için ÖMSSP3 puanı ile tercihler kullanılacaktır.
İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci
maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.
1.5 2013-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları, 2012-
ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan herhangi bir kadroya
Merkezimiz tarafından yerleştirilen adaylar (ataması yapılsın veya yapılmasın) tercih edemeyeceklerdir.

srhtslymn;

bu 801 kişi yeniden tercih yapamıyor ... Bunun içinde atandığı yere gitmeyenlerde var valla keşke 80 puan üstü olsalar ... yüksek ihtimalde de atandıklarına göre yüksek puanlılar dır ...diyanete veya başka bir kadroya atandılar desem okadar kadroya hiç tercih yapılmadan boş kaldı hadi hayırlısı buda iyi haber ....

kötü olanı bu insanlar başka atma şansı olan insanların haklarını gasbetti ..şimdi ikinci bir atama ihtimalleri varken ondan da oldular ilahi cezalarını buldular ..

ama söylediğin de haklısın bu durum 80 puan üstü sıralamayı tamamen değiştirir

ve atanma şansını inanılmaz yükseltir

o 801 kişi bence listelerde kayıtlı yani hem atanamayip hem o listelere eklendiler üst ve alt diye zaten soyle düsünün cogu düz memurluk kadrosu full doldu hiç bos gözükmedi yani 10 kişilik kadronun 10u da dolu gözüktü yani herkezin kendine göre hesapladigi yeni siralamalarini etkilemiyecek

Üst Alt