Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün sosyal yardımlaşma'dan evimize gelmişler ve kuruma çağırmışlar..?

arce

Yasaklı Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Bugün eve sosyal yardımdan gelmişler.eşime benim sosyal yardıma gelip yeniden işlem yapmamı istemişler! Raporun sürekli ve 2009 tarihinde almıştım.sosyal yardımlasmaya gitmesem maaşın kesilirmi?bayram ustu maaşın kesilirmi yeniden isleme başlasam?boyle haklarivarmi?rutin işlem olduğunu söylemişler.

Rapor yenilenmeye mecburmuyum?işlemi yenilemeye karar verirsem bu süreçte maaş alamazmiyim!malum eylül maaşı yaklasti

arce rapor yenilemek zorunda değilsin. raporun yenilenmesini isteme gibi bir hakları yok. lakin muhtaçlığını gözden geçirme hakları var. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmiyorsa aylığın kesilmez. aksi durumda kesilir. eger sınırı geçmiyorsan rahatlıkla vakfa gidebilirsin.
elbette vakfa gitme zorunluluğun yok. sosyal incelemeyi onların hanene gelip yapması lazım. sen gitmezsen onlar sosyal incelemeni yapar zaten. ama hane gelirinde sorun yoksa gitmeni öneririm.

Kalem

Evde 3kisiyiz birde büyük çocuğum dedesiyle yaşıyor nüfus kaydı dedesinde kendisi yeni mezun ve özel hastanede hemşire olarak ise başladı acaba hane gelir hesabına hemşire geliri dahil edilir mi? Edilirse maaşın kesilirmi?

arce bak yeni fark ettim yazdıklarını. zaten sosyal inceleme için gelmişler eve. sen muhakak git vakfa. bir pürüz varsa müdahale edersin hem.

büyük çocuğunun ikametgahı dedesindeymiş. ama bu yetmez. dedesiyle de yaşıyor olması gerek. eger dedesiyle yaşıyorsa hane gelirinize dahil edilmez. lakin çocugunuzun ikameti dedesindeyken sizde yaşıyorsa hane gelirine dahil edilir. bu ayrıntıyı sakın unutma sorun varsa önlem al.

Komple dosyanın yenilenmesi gerekiyormus öyle demiş gelen memur.rutin işlenmiş ama gerekliymis.

arce zaten eve de gelmişler. gitmelisin. raporun yenilenmesi hariç her işlemi yenileyebilirsin. raporu yeniletme sakın. gelşmelerden de benim haberim olsun. çocuğunla ilgili yukarıda verdiğim bilgi de aklında olsun.

Yani baskı yapsalarda rapor yeniletmeme hakkım varmı?

evet var:) rapor yeniletme hakları yok onların.

Yarin gidip konuşyum bari!ısrar ederlerse ilk basvurumda hatalarından dolayı idare mahkemesi ne dava açmıştım gene baktım sorun yasatiyorlar gene dava açarım..valilik idare kurulunu dava edip kazanmistim!

Kalem

Bugün vakfa gittim rapor fotokopi sini ve kimlik fotokopi sini istediler verdim.eşimin kimlik fotokopisini neden istediler anlamadım!sence ne olabilir

arce tüm evrakları yenileceklerini söylemişler ya ablası. elbette eşinin de bilgilerine bakılıyor. sorun yok merak etme. rutin işler bunlar. 2022 aylığında hane esas alındığı için ailenin tüm bilgileri toplanır.

Kalem

melek aplaaa bugun sabah sosyal vakıftan geldiler bosanma kagıdını aldılar bununla gidip babanı buranın ikametgahından düşüreceğim dediler..

telefonuna mesaj gelecek o mesajdan sonra git bidefalığa mahsus pttden para cek dediler

gülümser1 çok güzel ablası. bir defalığına nakdi yardım talebin kabul edilmiş. mesaj gelince gidip paranı çekersin.

Melek apla ben bu nakdi yqrdima basvurmadimki

Birde adam dediki artik engelli raporunu çıkarttığında direk maaşın onaylanir tekrardan gelen olmaz biz onayladik dedi

@önder yıldırım ablacım sen kaymakamlığa gittin ya. o yüzden geldiler ve yardım etmek istediler. nakdi yardım için rapora gerek yok. bir defalığa mahsus bir şey. sen teline mesaj gelmesini bekle ve denilenleri yap.

raporun vakfa ulaştıktan sonra da 2022 aylığı baglanacak her şey yoluna girecek. raporun vakfa ulaşınca raporun aslını vakıftan al. onlar fotokopisini çeksin aslı gibidir diye onaylasınlar ve raporun aslını sana versinler. o raporun aslını aasla hiçbir kuruma verme hep sende kalsın. başka yerlere başuracağın zamana aslını gösterirsin aslı gibidir onaylı fotıokopisini verirsin.

tesekür ederm melek apla..melek apla birde rapor cıkıncamı aylığı hesap etmeye baslaycaklar..yoksa ilk vakfa basvurdugum beni hastaneye sevk ettikleri günden itibarenmi başlaycaklar hesaplamaya

cihatkaya raporun vakfa ulaşınca ve vakıf kayıtlarına geçince başvurun tamamlanacak. bu tarihi takip eden ilk aybaşı da aylık başlangıç tarihin olacak. bu konu ile ilgili açtığın başlıkta detaylı bir şekilde cevap verdim zaten. anlamadığın bir yer varsa oradan devam ederiz.

Üst Alt