Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün vergi indirimi alırsam emeklilikte yeniden rapor istenir mi?

Xanadu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
DOĞUM TARİHİ : 22/02/1982
İŞE GİRİŞ TARİHİ : 11/09/2000(STAJ)
SİGORTA PRİM İLK ÖDEME : 25/06/2001
PRİM : 5577

Sorularım

* Ben bireysel başvuru ile rapor almak için hastaneye başvuruda bulundum işlemlerim başladı muhtemelen %43 ile %50 arası bir oran alma ihtimalim var.

* Rapor aldım varsayımı ile konuşuyorum bundan sonraki süreç nasıl işleyecek vergi dairesine işyerinden aldığımız yazı ilemi başvuracaz vergi indirimi için.

* Vergi dairesi diyelim raporu sürekli onayladı (İnşallah) araştırmama göre haziran 2020 emeklilik o zaman vakit geldiğinde ssk ya gidip başvuruda bulunduktan sonra tekrar rapormu istiyecekler yoksa vergi dairesine yazı yazıp vergi indirimi alıp almadığımımı soracaklar.

* Benim araştırmalarım doğrumu ne zaman emekli olabilirim.

Xanadu mrb:
geçmiş olsun
Varsayalım %40 ile 59 arası bir oranla engelli raporu aldınız bu rapor ile iş yerinizden sgklı çalıştığınıza dair yazı alarak ve buna istinaden vergi indiriminiz onaylanır ise
(3) derece vergi indirimine göre
Emeklilik şartlarınız aşağıdaki gibi olur.
4240 gün ve 19 hizmet yılına tabi olursunuz buda 25/06/2020 da sgk emeklilik başvurusunda buluna bilirsiniz vergi indiriminizde herhangibi bir süre kısıtlaması olmaması durumunda emeklilik tarihinde sizden sgk tekrar rapor ve vergi indirimi istemez sadece vergi indiriminizin olup olmadığını sorgular.

Üst Alt