Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bulgaristan TELK rapor alan var mı?

S&S

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
Bulgaristan TELK rapor alan var mı, süreç ve gereken evraklar nedir ?
Rapor almak ne kadar sürer.
Özellikle Dobrich'ten alanlar.

Kırcaaliden aldım 3 defa :) 2 yıllık veriyorlar raporu dil bilmediğim için doktorlar oldukça ters davranıyorlar. Beni bile Bulgarca konuşturmaya çalışan doktorlar 20 levayı görünce benden daha iyi Türkçe konuşmaya başlıyorlar. Türkiye'deki gibi doktorların ne yazdığı önemli değil ordan TELK ne oran yazarsa o oluyor doktorlar istediği kadar kötü yazsan TELK'te istediği oranları verebiliyorlar. Gıcık ve ters birine denk geldim en son gittiğimde raporumu %70'e düşürdü :D %71 olsaydı 2 yıl daha emekli maaşı alcaktım sağlık olsun :)

birkan01

Peki bulgaristanda çalışmışlığın varmıydı, ne kadar maaş verdiler ( sosyalna pensiya mı bağladılar)
rahatsızlığın neydi.
ne kadar bir süre içinde çarıyorlar,
özelden'de gönderebilirsin.

bLaCkRaCe TELK demek heyet demek :)
S&S Hiç çalışmışlığım yoktu. %70 ve üzeri olunca para veriyorlardı. 18 yaşıma kadar hem anneme hem bana verdiler sanırım bunu [FONT=sans-serif]sosyalna verdi. 18 yaşımdan sonra 1 sene filan aldım zaten o pensiya olarak geçiyordu. İlk başvuruda 2 sene gibi uzun bir sürede mektup gelmişti eve. mektupta XX.XX.XXXX tarihinde heyette olun yazıyor. Vatandaşlığa girdiğim günden itibaren hesaplayarak tüm parayı verdiler. Raporum %95 iken ve 18 yaşından küçük olduğum zamanlar annemle bana toplam 300 leva civarı bir para yatıyordu. daha sonra 18 imi doldurduktan sonra raporum %75 e düştü bunda 130 leva hesabıma yatıyordu 9 leva da postaneden geliyordu. ( ayriyetten bağlı olduğum ilçe belediyesine sanırım bulgarca bişeyler dedikleri için tam bilmiyorum. yıllık erzak ve kışa doğru odun kömür geliyordu ) 18 yaşıma kadar dil bilmesem bile doktorların yanına ve heyetin yanına annem ile giriyodum her şeyi anneme soruyorlardı o dil bildiği için anlaşıyordu. 18'den sonra hiçbir şekilde yanıma annemi almadılar bende doktorlarla ve TELK'deki doktorlarla anlaşamadım o yüzden düşük verdiler zaten :)

%70 ve altında oranı olanlardan 5 yıl çalışma zorunluluğu istiyorlar. [/FONT]

Cevap için teşekkürler.

Bana hala mektub gelmedi, çok ağır çalışıyorlar.:mad:

Birkan01 kardeş oranların belirlenmesi tr yle aynımı benim sağ el bilek üstünden parçalandı burda %56 verdiler

Brol TR'den çok farklıydı benim 2014 ve öncesinde ama şuan bilemem

birkan01 eyvallah kardeş benim gitmem lazım oraya %70 üzerinde olanlar çalışmaksızın maaş alabiliyor değilmi

Brol evet 70 üzeri lazım yani 70 yetmiyor 71 vermeleri lazım bana 70 verdiler Bulgarca bilmediğim için olsa gerek.

Merhaba, son zamanlarda Bulgaristan TELK rapor alan var mı? Eğer yapan varsa nasıl yaptığı hakkında bilgi verebilir mi?

1 ay önce telk’e verdim epikriz raporunu bekleyeceğiz epey bir süre

Brol Bey,
Telk için nasıl randevu aldınız? Randevu ve heyete çıkma süreçlerini anlatır mısınız?

Türkiyeden aldığınız epikriz raporunu bulgarcaya çevirerek heyet'e (TELK) mi sundunuz? Heyet kendi testlerini, röntgen, emar çekmeden sunduğunuz epikirz e göre mi karar verecek?

Teşekkürler.

öncelikle epikriz raporunu tercüme ettiriyorsunuz sonra notere gidip bg kimliği ve tr kimliğinizi verip aynı kişi olduğunuza dair deklarasiya yaptırıyorsunuz sonra poliklinikte kaydınız yoksa sağlık ocağı gibi düşünün yaşadınız bölgede bir liçen lekr a kayıt oluyorsunuz özür durumunuza göre doktor nasıl olacağını size söyler sonra evrağınızı hazırlıyor ve telke gidip yatırıyorsunuz randevu tarihiniz adresinize geliyo ama epey bir beklemek gerekiyor

Telk raporu ne işe yarıyor? Her engelli alabilir mi?

Bg de emekli olma ve burdaki engelliler gibi imkanlar sunuyor her engel oluyor

Mutlaka orda çalışma zorunluluğu mu var peki? Yoksa buradan direk oraya gidip de faydalanılabilir mı?

Uykarıda arkadaş belirtmiş iyice okuyun anlayacaksınız

Üst Alt