Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bunca yıl sonra memur olmam emeklilik açısından ne anlama geliyor?

Taxı

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1988 SSK girişim 2300 prim gün sayım var. Asgari ücretten. 1971 doğumluyum. 2016 yılında %55 Engelli sürekli raporum var. Ekpss önlisans dan iyi bir puan alarak atandım ve atama işlemlerine başladım. Özelde engelimden ve yaşımdan dolayı iş bulamadım. Sence bu yaştan sonra memuriyet avantajıma mı olur zararıma mı. Tşkrlr şimdiden.

Taxı
Özel sektörde iş bulamıyorsunuz, 30 yıllık sigorta süresi boyunca toplam prim gün sayınız 2300, yani o kadar süreye ve yaşınızın 50 ye yaklaşmasına rağmen toplam çalışmanız yaklaşık 6,5 yıl.
Buradan anladığım kadarıyla kalifiye bir eleman değilsiniz, özelde iş bulsanız da ücretiniz aşağı yukarı asgari ücret olacak.
Bu bilgiler eşliğinde benim yorumum şu :
1- Bu yaştan sonra Ankara gibi nüfusa göre özel sektörün çok da gelişmediği bir memur ilinde kâr zarar hesabı yapmaya değecek başka bir seçeneğiniz kalmamış gibi.
2- Özel sektörde iş bulsanız dahi ücretinizin hemen hemen asgari ücret düzeyinde olacağını düşünürsek zararınız da olmaz.
3- Girin, çalışın, bir an önce gerekli priminizi tamamlayın ve ister emekli olun ister devam edin.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim kardeşim işin rast gelsin.

Üst Alt