Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Burger hastalığı ve emeklilik hakkında..?

ahakdem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Şubat 2015'te Burger hastalığından %30 boyun fıtığından %6 rapor verdiler (Sempatoktami ameliyatı oldum) malülen emekliliğe müracaat ettim ama kabul edilmedi.Gece ağrılardan uyuyamıyorum ve işe uykusuz gidiyorum işkazası yapmaktan korkuyorum ne yapacağımıda bilmiyorum bana bir yol gösterirmisiniz.
Bu arada ilk sigorta başlangıcım 1994, 5100 gün primim var. 28.04.2014 ile 16.02.2015 arası aralıksız raporlu idim, 5 defada anjiyo yapıldı.

sen malulen değilde vergi indiriminden erken emekli olmaya bak bağlı bulunduğun vergi dairesine müracat et anjio da oldum diyorsun bunlar birleşirse 40 barajını geçersin ve erken emekli olmaya bakarsın bu şartlarda malulen emekli olman zaten zor görünüyor

Sağol kardeşim, peki bunun için tekrar rapor almama gerek varmı yoksa sadece anjiyo raporları ile mi gideyim vergi dairesine.

öncelikle vergi indirimi için çalışıyor olmalısınız yada en azından öyle görünmelisinizki vergi indirimi alasınız vergi dairesine gidip ordan sevkle giderseniz ücretsiz olur kendiniz gidip çıkarırsanız ücretli olur o bakımdan sevkli gidin derim ben raporu sil baştan alacaksınız yani ekleme yok maalesef

Anladım kardeşim zaten şuan aktif çalışmaktayım işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine mi gideceğim

ahakdem,
İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve yeni rapor almanızı ister. Hastane raporunuzu size vermek posta yolu ile maliyeye gönderir bu raporun incelenmesi sonucu vergi indirim hakkı kazanıp kazanmadığınız iş yerinize bildirilir.
Velev ki kazanmış iseniz hemen sgk ya müracaat edip emekli olabilirsiniz.

officer

merhabalar, Engelli indiriminden faydalanmak için 31 aralık 2015'te heyete girdim (adana devlet hastanesinde)
%50 kalp damar cerrahisi verdi (burger hastalığıma)
%9 beyin cerrahisi verdi (boyun fıtığına)
%10 KBB verdi (her iki kulakta düşük çıktı sol:35db, Sağ:37 db)

heyetteki doktorlar sana haber gelecek dediler. Nasıl, nereden ve ne zaman haber gelir bilgilendirirmisiniz lütfen.

ahakdem

Hastaneye herhangi bir kurumdan sevk almadan doğrudan başvurmuşsanız, rapor size teslim edilecek. Buna dair başvuru yaptığınız yerdeki sekreteryadan bilgi edinmelisiniz.

Eğer Maliye vb. bir kurumdan sevk alıp gitmişseniz, hastane raporu o kuruma gönderir (aslında size de bir nüsha vermeleri lazım).

OturanBoğa
Bülent bey, işyerime yazı gelmiş (%58 Engellidir diye) bende emekli olmak istediğimi söyledim. sgk'ya yazı yazdık dediler.Benim bir işlem yapmam gerekiyor mu sgk benim engelli olduğumu biliyormu raporu sgk'ya vermelimiyim .Bu arada raporu Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimi'' den sevkli almıştım.Bu işlem ne kadar sürer acaba.

ahakdem

Vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmışsınız. Emeklilik için ayrı bir prosedür işletmeniz gerek.
1- emeklilik şartlarınız oluştuğuna dair sgk'dan yazı alıp işyerine vereceksiniz. Böylece kıdem tazminatınızı alıp işten çıkışınızı verebilecekler
2- Çıkışınızı aldığınızda vergi indiriminize istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

Üst Alt