Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Burger hastası H sınıfı ehliyet alabilir mi?

fatihyp

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 10 sene önce sol bacak diz kapağımın alt kısmında oluşan damar tıkanıklığı sebebiyle operasyon geçirdim ve sonrasında %45 özürlü raporu aldım. Efor gerektiren işler yaptığımda Sol bacağımda uyuşma ve topallama meydana gelmektedir. Bu şartlar altında otomatik araba alabilmek için H sınıfı ehliyete başvurursam alma şansım var mıdır? Teşekkürler

Evet alabilirsiniz, sol ayağınızdan engeliniz olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor alırsanız bu raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra ÖTV'den muaf olabilirsiniz.

H sınıfı ehliyet almak için başvuru şartları

Merhaba,

'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor alırken hangi evrakları yanımızda bulundurmamız gerekiyor. Bu başvuruyu Ankara'da hangi hastaneye yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Vesikalık fotoğrafınızı(2 adet olması gerekiyor ama siz fazla bulundurun) ve nüfus cüzdanınızı bulundurmanız yeterli, raporda engelinizin sol ayağınızdan olduğunun belirtilmesi şart otomatik vites ibaresiyle almanız için. Çünkü sadece sol ayağından engeli olanlar 'otomatik vitesli araç' ibaresiyle ÖTV'den muaf olabiliyorlar. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den herhangi birinden yapabilirsiniz.. Raporu aldıktan sonra sürekli olsa dahi 1 yıl içerisinde ehliyet işlemlerini tamamlamanız gerekiyor, aman buna dikkat edin süreyi aşmayın yeniden rapor isterler çünkü...

KKELEBEKK;

Teşekkür ederim. Pazartesi günü rapor için başvuru yapacağım. Umarım raporu alabilirim.

Merhaba,

2000 senesinde aldığım raporda buerger hastalığı nedeniyle özür oranım %40 olarak belirlendi. Vergi indiriminden de yararlanıyorum. Yeni Özür oranı cetveline baktığımda hastalığımın oranı % 30'a düşmüş. Bu durum emekliliğimi etkiler mi?

Bu durumda "otomatik araç kullanabilir" raporu alabilir miyim?

Teşekkürler

Araç alımı için rapor oranı önemi değil, emeklilik içinde 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olmuşsanız ve ssk'dan emekli olacaksanız, vergi indiriminizin sürekli olması durumunda bir kez kazanmış olmanız emekli etmeye yeter sizi. yeniden rapor istenmez emekliliğinizde. Dolayısıyla ikisinide etkilemez.

Malesef otomatik araba kullanımı ile ilgili raporu alamadım. Sizce itiraz etsem faydası olur mu?

Nasıl alamadınız? Sürücü raporu mu vermediler!?

Heyete girdiğim gün doktorlar sözlü olarak H sınıfı ehliyet alamayacağımı belirtmişlerdi. Daha sonra raporu aldığımda "B sınıfı ehliyet alabilir" ibaresi vardı. Otomatik araba kullanımı için H sınıfı ehliyet almamı gerektiren bir durum yokmuş. Halbuki heyete girerken sol bacağımda damar tıkanıklığı sebebiyle Buerger hastası olduğum ve % 50 özürlü olduğum belirtilmişti. Buna rağmen heyetteki doktorlar istediğim raporu vermedi.

Klasik bir vaka! Bundan bir yıl önce, sol bacağından kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanamıyorken, sol bacağından sakatlığı olanlar "B sınıfı ehliyet için rapor istiyorum, otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirim" diye heyete girdiklerinde, "olmaz, sen sakatsın ve B sınıfı ehliyet alamazsın, H veriyoruz" ceberrutluğu ile karşılaşırlardı. Şimdi ise tam tersi! Artık sol bacakta kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanaibliyor ya! Hah, işte bu dert oldu tıp doktorlarına ve artık "tamam H verin" dediğimizde "olmaz, B veriyoruz" diye pis pis sırıtıyorlar! Ne diyeyim!

Aklı başında ve insan evladı doktorlardan oluşan bir heyet bulana kadar aramaktan başka bir yol yok...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. H sınıfı ehliyet işlerine bir kaç sene ara vermeyi düşünüyorum. Buerger hastası olupta H sınıfı ehliyet alan bir kişi tanırsam, bende tekrar başvurmayı düşünürüm.

Bülent bey herhalde sol ayak engelli genelgesinden hala haberleri yok.Terdibatlı araçlara H sürücü belgesi düzenlenir sanıyorlar.2011 de bende bunu yaşadım genelgeyi gösterdikten sonra ikna oldular.

Kürekçi merhaba. Senin durumun neydi. Nasıl ikna oldular?

Fatih benimde sol ayak amputa araç almak için hastaneye baş vurmuştum otamatik araca H sürücü raporu veremeyiz dediler bende sitede bunu duyurduğumda arkadaşlar sağ olsun başta Bülent bey başta olmak üzere sol ayak için genelgelerin çıktılarını aldım kurul doktoruna gösterdim bu şekilde raporu H sürücü olur otamatik videsli araç kullanabilir diye aldım.

Ben de venöz yetersizlik hastaligi var,sol alt ekstrimitede hastalik var..devlet sakatlik istiyor,,bende alamadim..bu durumu gerekli mercilere bildirerek magdur oldugumuzu belirterek hakkimizin verilmesini istesek,ben bireysel olarak basvurdum ama ayni...

evet var :) %100 sol arter ana damarım tıkalı, sol ayak parmaklarım ampute, ama sonuç "0"

burger hastalıgı ayak 4 parmagın gitmesi kaç puan veriyolar bi arkadaş rapora girecekte

burgere sanırım %50 veriyorlar 4 parmak içinde 1+1+1+1 %51-52 falan alır toplam

Merhabalar. 1997 yılında Burger rahatsızlığı geçirdim ve %40 özürlü raporu aldım. Vergi muafiyetinden faydalanmıyorum. Bu hastalıkla ilgili 2 sorum olacak.
1.si Sol ayağımda 2 parmak yarım şekilde, sağ ayağımda ise 1 parmak yarım şekilde, Vergi muafiyeti için bana rapor verilir mi ?
2.si B sınıfı ehliyetim var bu şekli ile H sınıfı ehliyet alıp ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim ?

Cevap ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

viast

Arkadaşım parmaklar olduğu için cevap Alman zor olur bu gibi durumda oran önemli değil ortapedik olarak senin araç kullanırken debraj kullanmanı bir engel varmı ona bakarlar.Bunu rapor müracatı yaparak anlıyabilirsin

Burada belirleyici olan soru şu: Hareket kısıtlılığınız manuel vitesli aracı özel donanım olmaksızın kullanmaya mani mi, değil mi? Eğer özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanamaz durumdaysanız, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz. Aksi halde yararlanamazsınız

Üst Alt