Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Burger hastasıyım. Malulen emekli olma şansım nedir?

korkmazfeyyaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ,

448 gün 4/A kapsamında 3594 gün 4/B kapsamında sigortalılığım var.Sigorta başlangıç tarihim 10/1991 .

Buerger hastasıyım iki diz altım ,sağ el 2 ve sol el 1 parmağımda ampute.

10.06.2013 tarihinde Giresun SGK İl Müdürlüğüne malulen emeklilik başvurum sonrasında Giresun devlet hastanesinden %85 oranında özürlü raporu aldım ve gerekli diğer evraklar ile birlikte başvurumu tamamladım.11.07.2013 tarihinde SGK dan gelen cevapta çalışma gücümü %60 oranının altında kaybetmediğim kararına varılmış.

Yeni çıkan yasadaki "Her iki bacağın alttan en az 1/3’ünün kaybı halinde hasta emekli edilir" yazısını görünce Yüksek sağlık kuruluna emeklilik durumumun tekrar değerlendirilmesini talep ettim.Giresun SGK il müdürlüğünden gelen cevapta trabzon kanuni eğitim ve araştırma hastanesinde maluliyet durumumun tekrar değerlendirilmesi gerektiği yazıyordu.15.01.2014 tarihinde tekrar trabzon kanuni eğitim ve araştırma hastanesine gittim ve rapor aldım lakin raporda malullük derecesi yazmıyordu yazmamasının sebebide sanırım malullük dereceme trabzondaki rapora göre yüksek sağlık kurulunun karar vereceğiydi.26.03.2014 tarihinde sgk tarafından verilen cevapta yine çalışma gücümün %60 ını kaybetmediğime karar verilmiş.

Malulen emekli olabilme ihtimalim nedir ?Bundan sonraki süreçte ne yapmam gerekir?

engele bağlı erken emeklilik sigorta başlangıç tarihinden önce engeli bulunan engelliler için değil mi ?

Benim bildiğim o söylediğiniz malülen emeklilik için geçerli... Yani işe başladığınızda zaten engelliyseniz, daha sonra belli şartları taşımadan ben malül oldum diyerek emekli olamazsınız.

Eğer vergi indiriminden yararlanıyorsanız erken emekliliğinize engel bir durum olmaması lazım.

Gerçi buradaki arkadaşlar daha iyi bilirler.

Manyak mı bunlar! Her iki ayağın diz altından amputasyonunda kişi malulen emekli edilir. Maluliyet cetveli bu konuda çok çok nettir! Ben olsam o kararı veren heyete karşı sağlık bakanlığı'Na şikayette bulunur, Valiye çıkar haklarında idarei soruşturma talep eder, bir de red kararına karşı dava açarım.

B. Alt Ekstremite Amputasyon Düzeyi
1. Hemipelvektomi
2. Kalça dezartikülasyonu (tek taraflı)
3. Diz üstü
a. Proksimal (tek taraflı)
b. Bilateral orta ve distal
4. Bilateral diz dezartikülasyonu
5. Diz altı
a. Bilateral proksimal
b. Bilateral orta
c. Bilateral distal
6. Ayak - Bilateral Syme

Not: "Bilateral", Çift taraflı" anlamına gelir.

yorumlarınız için teşekkürler,süreci sizin belirttiğiniz gibi devam ettireceğim.Bakalım ne olacak

Arkadaşlar erken emeklilik için doğuştan engelli mi olmak gerekiyor ,malulen emeklilikten farkı varmıdır ? ben erken emekli olabilir miyim?

Hayır, doğuştan engelli olmanız gerekmiyor.

Nedeni ne olursa olsun engelli olan herkes özür oranına göre çalışma süresini ve prim gününü tamamlayınca emekli olabilir.

Siz de özür oranınıza göre gününüzü, yılınızı doldurduysanız erken emekli olabilirsiniz.
Malülen emeklilik ayrı bir şey. Malülen emekli demek, çalışamayacak durumda olduğu için günü veya yılı dolmadan emekli edilen kişi demektir.

Erken emeklilik şartları hakıkında

Arkadaşlar merhaba,

11/06/1991 yılı SSK girişliyim

2002-2012 yılları arasında 9 yıl 9 ay 9 gün bağkur primi ödemişliğim mevcut,

10/2012 tarihinden itibaren EK-5 Tarım sigortası ödüyorum. SGK'da tespit ettirdiğim üzere şu anda ;

3519 gün Bağkur(tarım), 726 gün SSK (306 gün fabrikada Çalıştım, 420 gün EK-5 tarım sigortası ödedim) olmak üzere toplam 4245 gün prim ödemişliğim mevcut.

Gün eksik olursa askerlikten borçlanma hakkımda bulunuyor.

[FONT=Arial]27.12.2012 , 24/01/2013 ve 20.06.2013 tarihlerinde Buerger Hastalığım sebebiyle geçirdiğim ameliyatlar sonucu mevcut fiziki sağlık durumum ; sol el 2,3 parmaklarım, iki bacağım diz altından ampute olup doktor raporuyla sabittir.Tarihlerden de anlaşılacağı gibi tüm ameliyatlarımda Ek-5 tarım sigortalıydım.

2 Defa malulen emekliliğe başvurdum ve ikisinde de red cevabı aldım.Erken emekli olmak için uğraşıyorum. Bu şartlar altında erken emekli olabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

[/FONT]

Malulen emekliliğinizin reddedilmesinin akılla ya da mevzuatla açıklanabilir bir yanı yok! maluliyet cetveli bu konuda çok net. Bence hemen insan hakları kurumu'na sosyal güvenlik kurumu'Nu şikayet edin: Türkiye İnsan Hakları Kurumu

Sizi malulen emekli etmeyen evrakta imzası olan herkes suç işliyor.

korkmazfeyyaz

Bence senin emekli olman gerekiyor Oturan Boğanın verdiği tablo da doğru. Tek bir hastalıktan %60 deniyor sizin mağduriyetiniz yani amputeler burger hastalığının sonucu meydana gelmiş sonuçta tek bir hastalık. Gücünüz varsa maddi falan mahkemeye verin derim kesin kazanırsınız kanun bilmeyen adamları oturtmuşlar sgk sağlık kuruluna ne yaptıkları belli değil insanları mağdur etmekten başka.Söylenecek çok söz var da neyse geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce paylaşmış olduğum maluliyetimle ilgili 2 defa malulen emeklilik başvurusu yapmama rağmen emekli edilmedim. Maalesef bu halimle normal yollardan emekli olana kadar bekledim ve geçen ay ilk emekli maaşımı aldım. Şimdiye kadar bilgi veren yardımcı olan başlığa yorum yapan her kardeşime teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yakın zamanda paylaşacağım ki bizden sonra aynı durumla karşı karşıya kalan arkadaşlarımız faydalansın, şimdilik esen kalın

korkmazfeyyaz

Hayırlı olsun. Ama benim aklım hala ermiyor! Size gelen yazılarda red gerekçesi olarak ne yazıyordu?

Hayırlı olsun.

Malülen emekliliğiniz reddedilmiş. Erken emeklilik başvurunuz da mı reddedildi?

Erken emeklilik başvurusunda bulunmadım, çünkü normal emeklilik için 180 günüm kalmıştı, OturanBoğa red cevabında yüksek sağlık kurulunun rapor oranını %60 'ın altında değerlendirdiğini yazıyordu. 2 defa başvuru yapmama rağmen bu şekilde cevap verildi. Tamamen işgüzarlık, sağlıklı değerlendirmeme , işini iyi yapmamaya bağlıyorum. Sizinde dediğiniz gibi akıl alır gibi değil

Üst Alt