Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Burnun koku almaması durumunda oran verilir mi?

igultekin2000

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba net araştırdım bir sonuca ulaşamadım. tek gözden gözden dolayı %32 rapor alabiliyorum. aynı zamandan burnum hiç koku almıyor. bu durumda sağlık kurulundan herhangibir rapor yüzdesi almam mümkünmü ?. primlerim doludu yaşı beklemek istemiyorum

burnun koku almaması ne önemi var. oran verilmez.

burnun koku almıyorsa iyi,etrafta o kadar pis kokular var ki,:((

Ağır bir gribin ardından 1 ay kadar koku alamadım. Koku alamamanın gündelik yaşamda nasıl da zor bir şey olduğunu tahmin bile edemezsiniz... Ama "işgücü kaybı" anlamında bir anlam ifade etmiyor. Sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm:

F.KOKU VE TAT DUYUSU KAYBI
Koku ve tat duyusunun objektif olarak değerlendirilmesi mümkün olmadığından bu duyuları bilateral olarak bozabileceğine karar verilen hastalık ve arızaların (yaygın intrakranial, nazal veya oral tümörler, harici veya cerrahi travmalar, konjenital anomaliler ve sendromlar, nörolojik veya dahili hastalıklar) varlığı objektif olarak ortaya konulursa bu duyuların kaybolduğu kabul edilerek her biri için % 3 Özür Oranı verilir. Bu değerlendirmenin yapılabilmesi için tat veya koku kaybına sebep olan hastalık veya durum için gerekli tedavi uygulanmış olmalıdır.​

Üst Alt