Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Büro İşçisi ne iş yapar? Kamudaki durumu nedir?

sagopa66

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar büro işcisi tam olark ne iş yapar ve eğerki atandık tayinimizi başka bir ile aldırabilir miyiz bana bilgi verirseniz sevinirim.. kpss puanım 82.31 bir yere basvurcam ama bekliyorum..

büro işçisi kayıt yapar evrak getirip götürür gerektiginde işyerindeki konumuna göre degişir arkadaşım iyi günler saygılar ;)

yani atandık diyelim.mesala bursa yenişehir belediyesine özürlü işçi olarak atandık.( misal )
1-2 yıl sonra tayinimizi memur sıfatında başka bir şehire veya aynı şehire ama memur sıfatında aldırabiliyormuyuz?? işçi olarak işe giren memur olarak tayin yaptırabiliyor mu ??

memur olmadıgım için bilemiyorum kardeşim memur olanlar cevap versin kendine iyi bak

İşçilikten memurluğa geçiş olmaz. Daha doğrusu, memurluk sınavına girersin, kazanırsın, sonra işçilikten istifa edip memurluğa geçersin. Başka bir ara yol ya da avantaj yok.

Ama neden memur olmak isteyesin ki? Kaldı ki memurluk sözleşmeye geçmek demek artık. Bu da bir rsik. Değer mi, iyi düşünmek lazım...

sagolasın gercekten..bunları bildiğim iyi oldu..

evet eğer kadrolu işçi statüsünde çalışacaksan memurluktan dezavantajlı sayılamazsın tek sorun tayin isteme hakkının olmaması.

Hayır,memur gibi tayin isteyemez ve memurluğa geçemezsiniz.
Kadrolu işçi olarak çalışacaksanız; daha fazla ücret,sendika,toplu sözleşme,ikramiye,fazla mesai gibi birçok avantajı es geçip memurluğa özenmeniz hiç mantıklı değil.Kaldı ki büro işçisi eğer öğrenimi ve kabiliyeti yeterliyse zaten memurlarla aynı işleri yapmakta tek fark resmi olarak terfi edememesi.

işçilikten istifa etmeniz durumunda,kıdem tazminatı ve ihbar öneli hakkınızı kaybedersiniz.

Üst Alt