Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bursa Uludağ Üniversitesi Araştırma Hastanesi

bipo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Benim 9 yıldır bipolar rahatsızlığım vardı. Baltazara göre tek başına %40 oran veriliyor bu hastalıktan dolayı. Yaklaşık 1.5 seneden beridir de bu ünideki doktorumda tedavi oluyordum. Kurulu girmeden evvel doktoruma danıştım. Tavsiyem sizde kesinlikle hangi kurumdan alacaksanız alın ilk başta doktorunuza danışın. Doktorum kurula girmem durumunda %40 oran verileceğini söyledikten sonra işlemlerimi başlattım.
Bipolarlar bilirler kullandığın ilacın kanda belli bir seviyede olması lazım. Doktorda bu seviyeyi öğrenmek için kan tahlili filan istedi. Böylelikle ağustos ayının başında psikiyatri kliniğinden oranı aldım.
Kilolarımdan dolayı obezite sınırımdayım aynı zamanda,bu yüzden dahiliyeyede gitmek istedim. 4 gün sonraya randevu verdiler.Genel itibariyle klinikler hep 4-7 gün arasında randevu veriyorlar (hepsini dolaşmayı düşünüyorsanız eğer). Dahiliye randevumda da kilomun sınır değerde olduğunu bu yüzden obezite için oran veremeyeceğini söyledi. Ama kolestrol,şeker,tansiyon gibi değerlerin durumuna bakmak için kan tahlili istedi. Fakat bu arada yakınım vefat ettiği için şehır dışına çıkmam gerektiğinden bende tahlil yaptırmadan ve başka herhangi bir kliniğe uğramadan evraklarımı kurula teslim ettim. (Tarih ağustos ortası).
Muhtemelen kolestroldende oran alabilirmişim sonradan öğrendim fakat ben istihdam amaçlı başvurduğum için %40 yetiyordu.
Tabi bu arada değinmeden geçmeyeceğim raporun kullanım amacına göre insiyetifleride farklı oluyor bence kurulun.

Neyse sadede geleyim ağustos ortasında teslim ettiğim evraklar için ekim başı gibi sağlık kurulu randevu tarihi verdiler. Ekimde randevuya gittiğimde ise belli gruplara ayırdıkları engellileri (herhalde kullanım amacı,ağır engelli grupları anladığım kadarıyla) topluca çağırmaya başladılar.
İlk biz istihdam amaçlı olan grup olarak kurula çıktık. Orada ki görevli raporlarımızın yazım aşamasında olduğunu ve 20 gün sonra teslim alacağımızı söyledi ve herhangi bir işlem yapmadan çıktık.
Ekim ayı olduğu için araya 29 ekim tatili girmesiyle filan 20 günü geçti 1 ay oldu ve ben kasımın 5'i gibi teslim aldığımı hatırlıyorum.

Özetle 8.ayın başında işlemleri başlattım, rapor elime 11.ayda geçti.
Eğer her zaman ki gittiğiniz doktorunuz uludağ ünide değilse bence hiç burdan almaya kalkmayın uzun bir süreç işliyor çünkü. Ama kurul çalışanları olsun hastane görevlileri olsun gayet anlayışlı ve tahammülkarlar.

Burdan bu sitenin yardımsever müdavimlerine de çok teşekkür ediyorum.Umarım benim değerlendirmelerinde birilerine faydası dokunur.

ekleme : Psikolojik rahatsızlık olduğu için 1 yıl süreli rapor verdiler.Zaten forumda da ilkinde sürekli alınmayacağını söylemişlerdi.Seneye bir daha yeniletmeye gideceğim.Muhtemelen o zaman sürekliye dönecek.

Üst Alt