Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bursa'da alacağımız raporla evde bakım aylığı başvurusu yapabilir miyiz?

Muttlucuk

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar mental retardasyon teşhisli engelli bir kardeşim var. Şu an için %68 oranında, ağır özürlü ibareli raporu var. Yalnız evde bakım maaşı eve gelen heyet tarafından tartışılır şekilde uygun görülmediğinden alamıyoruz. Konu ile ilgili geçen sene şu başlık altında bilgi alışverişinde bulunmuştuk;
http://www.engelliler.biz/forum/evd...im-icin-evde-bakim-maasi-almak-istiyoruz.html

Özellikle Kalem adlı kullanıcı başta olmak üzere fikrini beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Sorum şu ki; ikametgahı Erzurum olan kardeşim 2222 adlı engelli maaşı almakta. Oran 68 olduğundan bir alt limitten alıyor bu maaşı. Engelli kardeşim artık Bursa'da yaşayacağı için önümüzdeki Aralık maaşından sonra ikametgahını Bursa'ya aldırıp hem 2222'ye hem de evde bakım maaşına tekrar başvuruda bulunmak istiyoruz. Yeni hanede kişi başına düşen gelir seviyesi ile ilgili bir sıkıntı yok.

Yalnız öncesinde, yani ikametgahı Bursa'ya almadan önce Bursa Devlet Hastanesinden kardeşim için yeni bir rapor çıkartmak istiyorum. Çünkü 68 lik oran şu anda kardeşim için artık düşük bir oran.

Bu bağlamda ikametgah almadan bu raporu Bursa'dan çıkartabilir miyiz? İkametgah değişeceğinden kesilecek 2222 maaşına ve evde bakım maaşına alacağımız yeni rapor ile başvurabilir miyiz? Bir de bu yeni raporda ağır özürlü ibaresi haricinde ne tür bir açıklama yazması gerekiyor ki hem 2222 engelli hem de evde bakım maaşına başvurabilelim.

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Muttlucuk

ikametgah adresi olmadan Bursa2dan engelli sağlık kurulu raporu alabilirsiniz. yeter ki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alın raporu.

kardeşiniz Bursa'ya taşınıp ikametgah adresini değiştirince 2022 aylığı durdurulacaktır. alacagınız yeni raporla Bursa'da ikamet adresinin olduğu ilçenin vakfına (SYDV) başvurabilirsiniz. eğer % 70 ve üstü rapor alırsa 2022 bakıma muhtaç engelli aylığına başvurursunuz. geliri de uygunsa 2022 aylığı baglanacaktır. 2022 aylığı açısından engelli sağlık kurulu raporunda oranın yazması kafidir başka şart yok.

evde bakım aylıgı için rapor oranının % 50 ve üstü olması ayrıca raporunda "ağız özürlü" kısmının "evet" olarak işaretli olması şarttır. raporda başka açıklamaya gerek yok bunlar haricinde.

Sayın Kalem açıklamalarınız için çok teşekkürler. Haftaya Salı günü kardeşimle beraber rapor işlemlerine başlayacağız. Gelişmelerle ilgili buradan bilgi paylaşımı yapacağım. Yalnız bu süreçte sizin bilgi ve tecrübelerinize çokça ihtiyacım olacak. Ben buradan gerekli bilgilendirmeyi yapacağım fakat size direk ulaşabileceğim bir platform var mıdır acaba?

gelişmelerden haberim olursa iyi olur zaten. bu şekilde süreç sizin için kolaylaşacaktır.
buradan bana ulaşabilirsiniz rahatlıkla. sadece bu forumlarda paylaşımda bulunuyorum:)
şimdiden kolay gelsin size.

Teşekkürler. İnşaallah evde bakım için bu sefer hayırlı bir sonuç alırız.

Kalem

Bugün rapor almak için hastaneye gittik. Kbb, nöroloji, psikiyatr ve fizik tedaviye gözükmemiz istendi. Kardeşimin ağır işitme, konuşma ve anlama kaybı da var. İlk Kbb'ye girdik. Doktor işitme testi istedi ama kardeşim bir yandandan da zihinsel engelli. Haliyle yapılan işlemi anlamadığından işitme testinde kulaklığa gönderilen seslere tutarsız cevaplar verdi. Çok düşük ses seviyesinde ya da hiç ses olmadığında duyuyorum derken, çok yüksek seslerde bile bazen duymuyorum dedi. Görevli arkadaş iki kez test yaptı. Fakat sonuç veremedi. Sonuç kağıdına işlem yapılamadı yazdı. Doktora gösterdim. Bizi tıp fakültesi hastanesine sevk etmek istedi. Ben rica minnet tekrar yapalım dedim doktor bey, ben kardeşime durumu anlatırım dedim. İşlem tekrar yapıldı fakat onda da sonuç alınamayınca yapacak bir şey kalmadı. Başka bir işlem yapmadan hastaneden döndük. Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar, ne yapabiliriz bu durumda?

Muttlucuk
burası evde bakım aylıklarıyla ilgili bir forum. sorunuz da engelli sağlık kurulu raporu süreciyle ilgili. bu sorununuzu şuradan yazın ve arkadaşların tecrübelerinden yararlanmaya çalışın:Sağlık Raporları

Üst Alt