Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bursa'da kulak için doktor önerisinde bulunabilir misiniz?

HuseyinDoyran

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar

benim babamın %90 civarında işitme kaybı var sol tarafta sağ taraf ise hiç duymuyor ancak buna bir çare bulmak istiyorum ve sol tarafı git gide daha da duymaz hale gelmeye başladı

bursada böyle güvenilebilecek bir doktor tanıyan var mıdır . rica ediyorum yardım edin

Duyum kulak burun boğaz merkezi .Sabit GÜNEL bursada 1 numaradır.

Mehmet Akşit

Mehmet hocam işitme kaybı muayene olunca hep sinirsel diyorlar .muayene sadece kulağa ışıkla bakıp öyle oluyor bunun emarı varmış neden doktorlar kulak emarı istemiyor ışıkla nasıl sinirsel olduğunu anlıyor.

Doktorlar otoskopla dış kulağı, kulak zarını ve belli ölçüde orta kulağı muayene ederler. Daha sonra diyapozon denilen çatal şeklindeki bir aletle basit bir kaç işitme testi yaparlar. Sonuçtan emin olmak için genellikle odyolojik tetkik isterler. Eğer işitme sinirini etkileyen bir tümörden şüphelenirlerse, MRI (manyetik rezonans görüntüleme) isterler. Şüphelenmezlerse istemezler.

Eğer dış ve orta kulakta anormal bir bulgu ile karşılaşmazlarsa, işitme kaybının iç kulaktan kaynaklandığını düşünürler. Hastalar bunu genellikle "sinirsel işitme kaybı" olarak ifade ediyor. Aslında genellikle sinirsel değildir. İç kulaktaki duyu hücrelerinden kaynaklanıyordur. Sinirsel olsaydı, yani işitme siniri patolojisinden şüphelenilseydi mutlaka MRI istenirdi.

Üst Alt