Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bursa'da teleferik tekerlekli sandalyeye uygun mu diye sormayacaksınız!

cirkinkedi

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bursadakı uludaga çıkan teleferık hattını bılmeyenınız yoktur sanırım .. gecen gun eşim bursa ulaşım daıresını aramış .. eşim bılmıyor ama ben biliyorum orda çalışanlarının %90 engelli arkadaşlarımız.. neyse buraya kadar hersey normal..
aramış telefonu santral cevaplamış teleferik ıle ılgılı bılgı alacaktım.. tabı demışler ilgılı bırıme aktarıyorum. telefonu cevaplayan adam buyrun demış..

eşim : merhaba ben tekerleklı sandalyedeyım teleferik bana uygunmu bınebılır mıyım demış
görevli : tabı o sıze kalmış ıstersenız bınersınız tabıkı yada bınmezsınız neden bunu bana soruyorsunuz kı demış.
eşim:( sinirden gülerek:mad:;)) : beyfendı tabı onu ben bılecegım de ben bana uygunmu dıye soruyorum tekerleklı sandalyedeyım . demiş.
görevli (gayet sakın umursamaz ) hee onumu soruyorsun.. bilmem kı uygunmu teleferik sandalyedekılere gidip bı bakın ıstersenız uygunsa bınersınız uygun değilse dönersiniz demışş.
eşim : tesekkür ederim deyıp telefonu kapatmışş.

şimdi sizce bu ne fıkra gibi arkadaslar
;););)
teleferıkten sorumlu kışının teleferıgın mımarısınden haberi yok..
dedimkı eşime normall hayatım bılmemesi çünkü kendısıde ulaşım engellısi kendı bıle sorumlu oldugu yere cıkabıldımı acaba ....

sızce bunu sorumlusu kım?;)

İşe göre adam alma yerine
Adama göre iş ayarlarsanız sonuç bu olur.
(adam belki hala gülüyordur yahu ben nerden bileyim uygun mu? değil mi? diye)

Bence o laubali işgüzar arkadaşı bi güzel şikayet edin, bundan sonra nasıl cevap vermesi gerektiğini öğrensin...

Ben de Bursa Teleferikte oturuyorum, kesinlikle şikayet edin. Yıldırım Belediyesi Engelliler Meclisine bildirebilirsiniz.

yıldırım belediyesi engelliler meclisi ha? ben bir anımı anlatayım da biraz daha gülün ağlanacak halimize. yanılmıyorsam bu yılın nisan veya mayıs ayı idi. yıldırım belediyesine bir iş için gittik ve içerisi ana baba günü, muazzam bir kalabalık. görevlinin birine biz sakatlara öncelik tanınıp tanınmadığını sorduğumuzda belediyenin görevlisi olan bu muhterem zat bu konuda bir bilgisinin olmadığını, belediyenin engelliler masasına gidip oradan bilgi almamız gerektiğini ifade buyurdu. engelliler masasında oturan hanıma gittik ve sakatlara öncelik tanınıp tanınmadığını sorduk, aldığımız cevap öyle bir uygulamalarının olmadığı, sıramızı beklememiz gerektiği yönünde oldu. sakatların saatlerce ayakta sıra beklemesi mümkün değil zira oturma yeri çok da fazla değil, ayrıca bütün yerler haliyle kapılmış durumda. sonra bir ara tesadüfen gördük ki engelliler masasındaki bu hanım kızımız da zor yürüyen sakat bir arkadaşımız. sakatın halinden sakattan başka kim anlar, hiç kimse. ama bu hanım kızımız ne yazık ki bizlerin ve kendisinin halinden anlamıyor. demek istediğim o ki yıldırım belediyesinden veya belediyenin engelliler meclisinden bir iş çıkabileceğini sanmıyorum ama inşallah ben yanılırım. teleferik konusuna gelince maalesef o konuda bir bilgim yok ancak bursa biz sakatlar için zor bir şehir. bir çok şey göstermelik.

Teleferikteki görevli tam bir ................... mış artık bu noktalı yerlere içinizden ne geçerse doldurursunuz.Tekerlekli sandalye ile teleferiğe binmek çok zor iki sıra merdiven var merdivenler dar ve dik teleferiğin yanaştığı rampa yerden 5 yada 6 metre yüksekte olduğu için binmek için bayağı bir uğraş gerektirir bence.Bursa da Tophane'den Uludağ'a taksiler gidiyor hem daha rahat olur hemde sıra beklemeden Uludağ'a çıkabilirsiniz.

yıldırım beledıyesı engellıler meclısınde bır dönem bulundum çunku bende eskı bır yıldırımlıyım..yıldırım beledıye başkanın doğasında bıi şekilcılık ve reklamcılık oldugunu düşünüyor ve bunu yaptığı çalışmalarlada desteklıyorum..engelıler masası orda sadece süs amaçlı konmuştur. zaten çalışan engellı arkadasımızda yılın 10 ayı raporlu yada ızınlı 2 ayı görevı basında durmaktadır. gerek mımarı yapı gerek engellılerle ilgılı yaptıgı her çalışmada gereklı önemı göstermedıgı ıçın sevgılı baskanımız reklamını yapıp sonra da projelerden elını etegını cekmektedır. kamuoyu da yıldırım beledıye baskanının engellılere hızmet verdığiını düşünmektedir. yaptıgı 3 engelli projesı de husranla sonuçlanmıstır. bunun 2 tanesıne 1 fııl katılan bır engellı olarak yasayarak gördugumu ve hayal kırıklıgı yasadıgımı belırteyım. 2 ab hıbelı projede % 90 ıstısdam deyıp sadece %2 sını işe yerlertırebılen
engellıler sosyal yasam merkezı dıye baslatıp kentın zengın yaşlılarına resıdans tarzı huzur evıne cevıren,kalan kısmınıda bıtırıp ışletmeyı bir turlu beceremeyen sonra mıllı egıtıme devreden , sokak ve cadderınde parkalarında yaklasık 2 karış kalıdırm bulunan ve engellı rampası olamayan olan naıdr yerlerınde malum koşulları çokk üstünde olan bır egıme sahıp olması bunlardan sadece bırkacıdır.. ılçe sınırlarındakı turıstık mekanların hıç bırı engellıye uygun degıldır ayrıcaa.. nıtekım YILDIRIMDA ENGEL YOK .. ÇÜNKÜ EVINDEN ÇIKABILIPTE YILDIRIMIN SOKAKLARINDA GEZEBILEN ENGELLİ ARKADAŞIM YOKK ..... :)

:confused::confused::confused::confused: ulaşım daırede çalışan arkadasların %90 engellı arkadasımız yanı bence onlarda değil onları oraya atayanlarda şuç .
ben kesınlıkle ordakı arkadaslarımızı suçlamıyorum. lakın şöyle bır durum var kamuda olupta o görevı yapamayan pasıf kalan o kadar cok engellı arkadasımız varkı bence özel sektör bu konuda daha sanslı cunku ozel sektor calışanları işini kaybetme korkusuyla işine 4 elle sarılıyor ve konuya hakım oluyor kamuda çalışan engellılerın öyle bır korkusu yok o yuzden umarsızca ışe gıt gel yapıyorlar sadece .. he sunu da dıle getıreyım boyle yapmayan arkadaslaırmda olabılır ama İSTISNALAR KAİDEYİ BOZMUYOR..

ben burada yaşıyorum görevliler ihmalkar ve cana yakinlar gayetde rahat binebiliyirsun tavsiye ederim 15 gündür uludağda?kaliyorum ailemle sabah bursaya akşam uludağa gayette memnunum uludağda inişte az problem var ama en kısa sürede giderilecek (tatilimi uzatsammı acaba)

sandalyede mıısıun esimin sandalyesı akulu oldugu ıçın haylı ağır.. yani taşıma suylan değirmen dönermı :)

bende akülü kullaniyom rampa var ve zemin düz

ya var diyorum daha bu sabah kullandım

çirkin kedi lakaplı arkadaşımızın bursa yıldırım belediyesi hakkında yazdıklarını aynen imzalıyorum zira ben üstteki yorumumda başınızı şişirmemek için belediye başkanının reklamcılığına hiç değinmemiştim ama her şey maalesef göstermelik. zaten bursanın genelinde de bir çok şey göstermelik. mesela bursanın merkezi ulucami önündeki caddeden sıkıysa bir tekerlekli sandalye kullanan arkadaşımız karşıdan karşıya geçsin, mümkün değil. velhasıl bursada yaşam bizler için zor diye düşünüyorum.

Dediklerinize katılıyorum, ulucamii karşısına engelli asansörü ve elektrikli merdiven yapıldı ama düzenli çalışmıyor.

ya arkadaşlar bu özürlü kimlik kartı teleferikte bi işe yaramıyo galiba ücret konusunda normal ücret aldı benden teleferik özel mülkmü bilgisi olan varmı ??

Üst Alt