Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bursa'daki otobüslerde engelliye vize sorunu

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evet bugün her zamanki gibi engelli ücretsiz otobüse binme kartımı kullandım fakat bi iki kere bindikten sonra otobüslerde artık çalışmamaya başladı şoförlerin dediklerine göre engelli kartına sınırlama konmuş günlük 2-3 kere bindikten sonra bi daha binmek isteyenin eli cebine gidecekmiş şoförün şu ilginç tespitiylede karşılaştım artık bi devir kapandı ey kendini bilmezler engelli düşmanları kendilerini fatih sultan mehmet zannettiler galiba bi devir açıp bi devir kapıyolarmış fatih sultan mehmetden başka hiç kimse bir devri kapayamaz açamazda engelliler hakkı olanı alıolardı kardeşim kısacası seçimde gelio millet bu gibi uygulamaları cezalandırır cumhurbaşkanım 400 milletvekilini bu kafaylamı alacaksınız mazallah milet bi chp ak parti koalisyonu çıkartırsa nabıcaksınız sonra memleket çıkmaza girer sonra herkesin başı ağrır ülkede 8 milyon engelli var yani 8 milyon oy demek ayrıca engelli bu kartı ücretsiz almadık senede 20 tl verdik ayrıca başka şehirlerde nasıl uygulama var acaba bunuda öğrenmek istiorum

Bende bursa dayım kaç kere biniliomuş onu anlamadım basari kardeş
2 3 kere binmek çok az deilmi daha öncede istanbulda olmuştu ama 10 kere falandı limit

2-3 kere dendi ben 3 kere bindikten sonra çalışmadı zaten

istanbulda sınırsız ilk almada 10 lira veriyorsun 2 ay önce 10 geçiş sınırı getirmişlerdi eylemler neticesinde tekrar sınırsız oldu

Ben izmirde yaşıyorum 2020 yılına kadar geçerli kartım var ve sınırsız.

3 kere çok az ya

gerçi ben fazla binmiom ama
bindimmi 4 5 vesait deişiom

Merhaba;

Bursa Şehir içi toplu taşımada engelli kartlarına 4 kez kullanma sınırı getirilmiş. Bunu hangi vicdan ve mantıkla yaptıklarını aklım almıyor. Biz de İstanbul gibi eylem yapmalıyız, sesimizi bir şekilde duyurmalıyız.

Ben işitme engelliyim bu yüzden mail yazdım, sizde yazın, arayın, tepkinizi gösterin.

evet heryerde sınırsızsa bursadada sınırsız olsun

Merhaba;
ben alanya da yaşıyorum burda 2 değişik toplu taşıma var birisi Alanya belediyesine bağlı diğeri Mahmutlar hattı alanya belediyesinde olan otobüslerde kent kart kullanılıyor mahmutlar hattın da ise nakit para toplanıyor ilk zamanlar biraz sıkıntı yaşadık ama kanun resmi gazete de yayınlandıktan sonra o sayfayı bir müddet yanımda taşıdım ve sorun çıkaran şöförün gözüne dayadım..... kanun maddesinde diyor ki başbakanlık engelli kartı ile de toplu taşıma aracına binebilir diyor ben ne kent kart aldım nede başka bişi direk isterlerse başbakanlık kartını gösterip biniyorum artık alıştılar. Belediye kart verecek miş bana ne verecek se de getirsin ayağıma ben kanun ne diyorsa o hakkımı kullanıyorum, ayrıca bir ara engelli olduğumuzu görünce durmak istemediler direk önce derneklerine, sonra şöförler odasına ve belediyeye şikayet ettim sonra bunun akabinde dernek başkanları bir iki kere özür dilemek için telefon etti sonra da yanıma kadar geldi şimdi yeni şöförler hariç başbakanlık kartımı bile sormuyorlar. Pes etmeyin bulunduğunuz il ilçe nerdeyseniz oranın kaymakamına kadar şikayet edin sonra adam olurlar.

novandan

İzmir'de zaten özürlü kimlik kartını gösterip hepsine biniyorsun yerel kart uygulaması yoktur.

Ufukalp
user-offline.png
Bende bulunan kart belediyeden %90 raporun fotokopisini vererek almış olduğum karttır. Ön yüzünde özürlü olduğumu belirten ibare ,fotorafım ve kimlik bilgilerim yazıyor. Arka yüzünde ise normal vatandaşların kullandığı Kentkart gibi manyetik yüzü olan bir kart. Bununla Vapur-metro-otobüs vb vb belediyenin özürlülere ulaşımla ilgili hizmet veren bütün birimlerinde geçerli. Ayrıca Nerde turnikeli geçişler varsa orda kartı okutup geçiyorum. Siz ise turnikelerden geçmek için ordaki görevlinin servis kapısını açmasıyla bundan yararlanıyorsunuz.
Kullandığım kartın fotosunu çektim aktarım kablosunu bulablirsem buraya koyarım sizne görmüş olursunuz.

Son düzenleme:
keopsEs

ben şikayet mailini yazdım 4 sınır getirilmiş dion bu sadece özel halk otobüslerrindemi geçerli yoksa belediye otobüsleride dahilmi buna arkadaş merak ettim

Novandan;
o dediğinden bende zaten vardı cüzdanda yer kaplayacağına attım gitti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi bir çok ilin aksine yasal sorumluluğun bilinciyle engelliler için sadece özürlü kimlik kartı uygulamasını uygulamaya koydu.Her belediye bunu yapsa bir engelli tüm ülkede toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmış olur.
Ayrıca Eshot'un sitesine bakarsanız bu uygulama başladıktan sonra belediyeden alınan kartların 1 yıl kullanılabileceği belirtiliyor.

Ufukalp
user-online.png
Hocam valla ben her kart bastığımda 2020 yılına kadar geçerlilik süresi görünüyor. Bu kartı ben 2009 senesi aralık ayında almışım 6. yıldırda kullanıyorum. Burdaki mesajları okuyana kadar özürlü kimlik kartıyla otobüslere vs vs binildiğini sadece kartı göstermenin yeterli olduğunu bilmiyordum. Onuda öğrenmiş oldum kartımda bir problem olsa dahi demekki özürlü kartımlada binebileceğim. Gerçi çok kullanmıyorum bir ayda en fazla toplasanız 5-6 defa inip biniyorum ama olması her zaman bir avantaj tabii.Umarım diğer belediyelerde bu hassasiyeti diğer engelli kardeşlerimize gösterir.

ben şuan balıkesirde yaşıyorum burada da geçem yıl başlayan uygulama ile güncel özürlü kimlik kartını kullanarak binebiliyorsunuz yani izimir deki uygulamanın aynısı burada da mevcut yalnız kartın aile ve sosyal politikalar bakanlığı logolu olması gerekiyor. Aynı zamanda bursalıyım sınır konulup sayının 4 e çekilmesi cidden garip ve komik ortada kanunla verilmiş bir hak varken belediyeler bunu nasıl yapıyor anlamak güç arkadaşlar gerekli yerlere sağlam yazılar yazarak sesimizi duyurmalıyız. Bu platformu yakınma merkezi değilde örgütlenme yeri olarak kullanmamız hepimizin yararınadır.

naps arkadaş doğru dion örgütlenmek gerek ama nerde bu engelli bursalı arkadaşlar sağlam olana bi diyeceğim yok onlar asgari ücretle çalışlırlar onlarda böyle bi sorun olmaz ama nerde bu engelliler engellilere fena bi gol atıldı burda ey engelli hakkına sahip çık yarın başka olaylar çıkar başımıza hak hak hak hakkını ara

Ben de Bursa'dayım arkadaşlar.. Bu ne zaman çıkmış ve hangi gerekçe ile çıkmış ? Kesin olarak bilen varsa bana yazabilirse memnun olurum.. Zira milletvekili adayı olan bir arkadaşım BURULAŞ yönetim kurulu üyesiydi. Kendisine soralım bakalım normal vatandaşı yüzdüğünüz yetmedi de şimdi sıra engellilere mi geldi diye ?... Ayrıca engelliler derneği ve Yerel gündem 21 engelliler meclisinde birçok samimi arkadaşım var.. Bakalım haberleri var mı konudan ? Bir sorayım :(

Konuyu ilgili olan birimlere aktardım.. Hatta bununla yetinmeyip Yerel basın,Engelliler derneği,Bimer ve şu an iktidarda olan partinin milletvekili adayı olan birkaç arkadaşıma ilettim.Onlarla paylaştım. Bekleyip göreceğiz.

Bursa milletvekili sayın Turhan TAYAN'dan az önce cevap geldi.. Konu ile ilgileneceklerini ve en kısa süre içinde geri dönüş yapacaklarını ilettiler.. Diğerlerinden cevap geldikçe burada paylaşacağım... Sizler de yazın arkadaşlar... Teknolojinin gücünü kullanın... Adam dünyanın bir ucundan bastığı bir düğme ile uzaydaki araca kumanda ederken,bizler elimizden alınan haklarımız için neden mücadele etmekten kaçınalım.. Artık her kurum,kuruluş veya kişi bir TIK kadar yakınımızda.. Lütfen haklarımızı arayalım,yoksa mevcutlar da birer birer elimizden gider.. Özürlü raporlarında olduğu gibi her geçen dönem haklar kırpıldı kuşa döndü,diğer işler de buna benzemesin değil mi ?

Biraz önce acemler metro istasyonundan yetersiz bakiye hatası aldım günlük 4 geçiş hakkım olduğundan bilet almak gerektiğini söylediler! Bende 153 aradım onlarda 4449916 aramami ve oraya şikayet etmemi söylediler! Aradım aynen söylenen İstanbul,izmit,İzmir ve bir çok şehir bu kısıtlamaya gitmiştir dediler. Bursa engelliler meclisini aradım onlarında bu durumdan haberleri yokmuş şikayet yazın belediyeye dediler nerde bu devlet nerde bu adalet Bursalı arkadaşlar toplanalim bu durumu protesto edelim.

yazalım arkadaşım hekez işine geldiği gibi sınırlama koyuyor ve kaldırıyor işte evbüyük engel gelde isyan etme önce allah o mehmet şimşeğin belasını versin

serkanim

serkan arkadaş istanbul izmir ankarada ücretsiz onlar arkadaşlar yukrda yazmışlardı öle bi bahane olamaz bende şikayet maili yine yazdım bakalım nolcak

bu uygulamayı yapanlar bir gün bizim gibi olsunlar bakalım ne yaparlar

serkanim
user-offline.png
Zımba gibi yalan söylemişler, bundan 3-4 yıl evvel izmirde hem yaşlılara hem engellilere kısıtlandı ama oda yanlış hatırlamıyorsam bir yıl falan sürmüştü. O sürede mahkemeden karar çıktı süresiz olarak düzelti ve aynen devam ediyor.Yanlış hatırlamıyorsam hükümette böyle bir kural getirmişti diye hatırlıyorum ama tam emin değilim.
Ancak izmirde sınırsızdır bilginize.

Aynen günlük 4 sınırlama getirmişler. Üniversiteye gittim bugün dönüşte kartımda günlük limitinizi doldurdunuz hatasını aldım. Günde 6 defa otobüse biniyorum 4 defası ücretsiz gerisinde ise 3,5-4 TL civarı para ödüyorum. Her gün her gün koyuyor bu mail atmamız gereken yerleri iletirseniz farklı maillerden 30 40 adet mail atabilirim.

Arkadaşlar dünden bu yana yaptığım/yaptığımız yoğun girişimler sonucu Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyu gündemlerine almışlar ve iki gün içinde çözüleceği konusunda beyanda bulunmuşlar.. İki gün içinde bir düzelme olmazsa tüm engelli dernekleri ve bazı diğer STK'lar ile Belediye önünde oturma eylemine başlanacağı ve hukuki surecin başlatılacağı yetkili kişiler tarafından aktarıldı az önce.. Başbakanlık,Bursa Milletvekillerinin bazıları,AKP il başkanlığı makamı,Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı makamı,Burulaş,yerel basın soruna vakıf ve hepsinin haberleri var. Yakından takip etmeye devam edelim lütfen.. Yeni bir gelişme olursa birbirimize duyuralım.. Bir elin nesi var,iki elin sesi var.. Tüm iletişim kanallarını kullanarak olabildiğince mail,faks,telefon vs araçlarla konuyu her an gündemde tutalım ve bir an önce çözüme kavuşmasını sağlayalım... Kolaylıklar diliyorum...

seranko Hocam Bu konuyu basın yolu ile türkiye gündemini yayınlattırabilirsek sesimizi duyurabilceğimiz arkadaşlar var ise bence daha etkili olabilir. Bursa engelliler meclisi yönetimi en geç perşembe günü herşey yoluna giricek bilgisini verdiler telefona bakan arkadaş doğru veya yalnış tam emin değilim ama unutmasınlar herkes bir engelli adayı!

yaaa neden bu devletin verdiği engelli kartı sadece chpli izmirde geçiyor akpli illerde geçmiyor niye hakkınızı aramıyorsunuz ben ona kızıyom aile ve sosyal politikalar kartı hükümet kararınca tüm illerde toplu ulaşımda geçerli oldu hükümet kararı neden uygulanmıyor cevap verin haa aynı şey mhpli hdpli şehirlerdede bakanlık engelli kartı geçmiyor.ben gecenlerde mhpli manisaya gittim o zaman başbakanlık engelli kartı vardı izmirde geçtiği halde manisada geçmedi bu ne düşmanlık böyle birde şöyle deniliyor herkes her ilden engelli kartı alınacakmış ne münasebet hükümet böyle karar vermişse chp mhp hdp akpartili belediyeler uymak zorunda hakkınızı arayın :mad: bursa için şunu demek istiyom birlik olup bursa belediye başkanlığı makamına gidin hükümetin aldığı karar olduğunu ve aile ve sosyal politikalar bakanlığının engelli kartının tüm türkiyede geçerli olduğunu söyleyin çekinmeyin sizi yiyecek değil yaa aynısını diğer illerdeki engelli arkadaşlarımda yapsın böyle olmaz bu size hükümet tarafından verilmiş bir haktır belediyeniz hangi partiden olursa olsun uygulamak zorunda

bu gün telefonlada şikayetimi ilettim bu sınırmala ya kalksın yada en az 10 biniş limitli istanbuldaki gibi olsun dedim inşallah bu hatayı en kısa sürede düzeltirler

yazmak isteyen arkadaşlar için link Burulaş Ana Sayfa

burda iletişimden şikayet taleplerini iletebilirler

telefonda 4449916 dan arayabilirler

buda mail adresi-
[FONT=PT Sans]burulas@burulas.com.tr[/FONT]

bende bugün bindim vize taRİHİ ALTINDA
KALAN 3 YAZIODU

Üst Alt