Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bütün böbrek nakillilere %40 özürlülük oranı veriliyor mu?

ramazan79

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben böbrek nakli oldum 2006 yılında ve 2003 bağkur girişim var ve şu andada aktif çalışmaya devam ediyorum. basit usulde vergi ödüyorum.
üniversite hastahanesinden %40 özürlü raporu aldım; maliyeye herhangi bir bildirimde bulunmadım ama benim dönemimde bazı hastahanelerden daha yüksek özürlülük oranı veriyorlardı
merakım şu bunun bir standartı yokmu zaten buralardan aldığımız oran önemli değil sanırım asıl ankaradan gelen oran önemliymiş
bütün nakillilere ankaradan %40 geliyormu ve emeklilik için şimdiden bir işlem yapmama gerek var mı

bilgilendirirseniz çok sevineceğim
.teşekkürler..

Evet. Böbrek nakli söz konusu olduğunda %40 veriliyor.
Eğer ssk'Lı çalışan statüsünde emekli olacaksanız, çalışma yaşamınızın herhangi bir aşamasında defterdarlığa başvurup sakatlık indirim hakkı almanız gerek. ister bugün ister X yıl sonra....

teşekkür ederim bülent bey
ssk lı değilim şu andada aktif esnafım basit usul vergi ödüyorum hatta 4-5 yıl önce bu konuda bilgi almak için bağ-kur a başvurduğumda bana oradaki memur ssk lılara erken emeklilik hakkının olduğunu ama sen esnaf olduğun için işverensin bu erken emeklilikten yararlanamazsın demişti hiç bir hakkımın olmadığını söylemşti
ama yeni kanunlarla demekki bize de bu hak artık veriliyor bu konuda sizin söylediklerinize güveniyorum ..a
skerlikle berağber 9.5 sene oldu hizmet yılım bu durumda herhangi bir başvuru yapmama gerek var mı.

Üst Alt