Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

By pass ameliyatı geçirdim. Vergi indirimi için yeterli rapor alabilir miyim?

ebru ada

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba , cevap verecek yetkili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

22 Ağustos 1972 doğumluyum Ssk lıyım Kasım 1996 dan beri aynı işyerinde çalışıyorum 6000 günüm var,10 Mart 2013 te kalp krizi geçirdim, kalbimdeki ana aort damarı ile diğer sağ damarın tıkalı olduğu anlaşıldı , by pass operasyonu geçirdim 2 damarım değişti , özel hastane 4 ay rapor verdi, ömür boyu kullanmam içinde kalp tansiyon ve sinir haplarını verdi. %40 Vergi indirimi alabilir miyim emekli olabilir miyim maaşım düşer mi
Çalışılan işyerinden çalışandır belgesi alınarak başvuruluyormuş, eğer alamazsam kesin işten atarlar , yardımlarınızı rica ediyorum.

İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, iş yerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa müracaat ediniz. Defterdarlık sizi yetkili hastanelerden birine sevk edecektir..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sak...cin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html#post28281

Sizin hastalığınız için alınabilecek oranlar şöyle;

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF%30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:%100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<%30)

teşekkür ederim,

çok şükür bugün hastaneden Sağlık Kurulu Raporum 2 yıllık çıktı,fotokopisini alıp aslı gibi yaptırdım.

depresif nöbet (tedavi ile kısmen düzelen) + koroner arter hastalığı

özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % 56

Hayırlı olsun, sonucu yazdığınız için teşekkür ederim..:)

bende iki defa kalp kapaçık ameliyatı oldum yüzde 50 rapor verdiler sizce normalmi*

m1oktay;
% 50 oranın az mı olduğunu düşünüyorsunuz? Cetvele göre kalp kapak hastalıkları için verilen en az oran % 10, en fazla % 100.. % 100 oran almam gerekiyordu dedirtecek bir şikayetiniz var ise itiraz edip yeniden rapor almayı deneyebilirsiniz..

Sakatlık oranı cetvelinde, kalp kapak rahatsızlıkları için % 50 oran verilen durumun açıklaması şu şekilde:

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veyalaboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmişveya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmişhastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvarbulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma(mitral yetersizliği hastalarında EF0-aort yetersizliğinde 0-U, diğerdurumlarda 0-P)

sevgili ebru kardesim;

bende 3 defa kalp krizi gecirdim ve 17 agustos 2011 tarihinde bypass ameliyatı oldum ,4 tane damara bypass uygulandı ,6 nisan 2012 tarihinde özürlü raporu almak icin müracaat ettim ve buludugum vergi dairesi devlet hastanesine sevketti girmis oldugum heyetten %68 özürlü oranı aldım ,ankara merkez saglık komisyonu %64 SÜREKLİ olarak raporumu onayladı ,2.derece vergi indirim hakkı kazandım

sizin yazdıklarınızdan anladıgım kadarı ile aşa yukarı hastalıgımız aynı fakat oranlar farklı ve size 2 yıllık rapor verilmiş,bunda bir yanlıslık var gibi geliyor ,sizin 2.derece vergi indirim hakkı kazanıp emekli olmanız gerekiyor diye düşünmekteyim

saygılarımla..

Silifkeli;
Ebru ada, sadece kalpden oran almamış, psikiyatriden de oran eklenmiş, onun için raporuna süre sınırı konulmuş..

ebru ada;
Depresif nöbet ve kalpten ayrı ayrı yüzde kaç oran verildiğini yazar mısınız?

ok.bacıbey,,,şuanda mitral yetersizligi kalp büyümesi ve geçmişte endokardit,geçirmiş ve ikinci kapakçık ameliyatı geçirdim ve yüksek tansiyo da var,yüzde 50 yi buna istinaden söyledim yeterlimi sizce.

iyide daha fazla alması gerkmiyormu ebru kardeşimizin..

benim oranlarım şu sekildedir;

kalp krizi gecirdigim ve bypaas oldugum icin klass 3 :%50
akciger koah hastalıgı baslangıcı :%20
hipertansiyon :%10

SÜREKLİ olarak Ankara merkez saglık %64 olarak onayladı ve 2.derece vergi indirim hakkı kazandım ,darısı diger arkadaslarımında basına..

Bacıbey benim sıkıntımda o ,raporda toplam % 56 yazılmış kalp ve psikiyatri oranı ayrı ayrı yok, ya da başka bir yazıyla bildirdiler ben görmedim,

sıkıntı olur mu sizce?

1 aortkoartasyon 2 defada aort kapak ameliyatı oldum. %43 verdiler. bu haksızlık değil mi

merhaba.Babam nefes sıkıntısı sebebiyle anjio oldu. sonucunda 4 damarda %70 oranında daralma saptandı. Baypas oldu. 4 damarı değişti. özür oranına göre % kaç rapor alabiliriz. hiper tansiyon ve şeker hastalığıda var. şimdiden teşekkür ederiz.

Üst Alt