Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

By-pass ameliyatı oldum. Engelli sayılmam için en az % kaç rapor almam gerekli?

murat say

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim nasıl veya nereden yardım alınır tam bilmiyorum bypass ameliyatı oldum devlet hastanesinden rapor alamıyorum daha doğrusu başlarından salıyorlar neler yapabilirim ve 100 de kaç almam gerekir bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi saygılarımla...

Koroner arter hastalığı:
Klas 1 hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF % 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisiv.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<% 30)

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'e başvuru yapabilirsiniz rapor almak için: http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html
% 40 ve üzeri oran almanız gerekiyor. Alırsanız yararlanabileceğiniz haklarınız: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

arkadaşım yaşadığın yer izmir görünüyor bende by-pass ameliyatı oldum yeşilyurt devlet hastanesi bozyaka devlet .hast tepecik devlet hast. bunlardan alabilirsin hiçte başlarından savmazlar yeşilyurt devlet hastanesinin yanındaki huzurevinin ordaki bürodan başbakanlık özürlü kimlik kartınıda alabilirsin yüzde 40 işini görür epikriz raporundaki kesin tanından, eko dan aşağı yukarı ne alıcağın bellidir şeker kolestrol tansiyon bunların uzantısı komplikasyonlar gözde,sinirlerdeki harabiyet v.b danda ayrı ayrı alabilrsin...

Üst Alt