Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

By-pass ameliyatı sonrası malulen emeklilik..?

zeki daban

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1 yıl önce baypass oldum ameliyat olmadan hıpertansiyon,gözlerımde astimat sorunum vardı ameliyat sonrası diyabet,gözlerde yakını görememe,kolestrol,astım,çıktı 2013 hazıranında malülen emeklilik için başvurdum araştırma hastanesi %90 vermiş olmasına rağmen istanbul bölge sgk onaylamadı agustos,ta karara itiraz ettim ankara sgk gıttı dosyam buradada onaylanmadı yenı yasa çıktıktan sonra cevap geldi ankaradan ben yenı yasaya göre tekrar başvurabilirmiyim anlamadığım nokta benımle aynı gun heyete gıren de baypass olmus tek damarı değişmiş malülen emekli yapmışlar başkada rahatsızlıgı yok bunları nasıl bır degerlendirmeyle evet yada hayır dıyorlar amaliyat oldugum için işyerı iştende cıkardı cunku calışamıyordum arkadaşlar bılgisi olna arsa lütfen bana yol gösterin

bende bypas oldum.3 damarım değişti.birine stent takıldı.ef değerim %40.ayrıca tansiyonda var.evraklarım ankarada.04,12,2013 te ankara sağlık kuruluna girmiş.bu gün aradım.1 ayda anca sonuçlanıyormuş.bu raporlarıma göre maluliyet oran cetveline baktığımda klas 3 yani %50 alıyordum.maalesef fakültedeki doktor klas 2 yazdı.benimde çok tereddütlerim var.sonuç alınca buradan yazarım.hiç olmazsa örnek olur.

geçmiş olsun benimde 3 damarım tıkalıydı 2si değişti bırıne stent takıldı inşallah olursunuz tekrar basvurma hakkım varmı yokmu bılgısı olan varsa lütfen yazsın

Yeni maluliyet cetveli'ni incelediniz mi? Eğer o cetvele göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsanız, "3 Ağustos 2013 tarihinde yayınlanan MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin Hastalık Listesi uyarınca maluliyetimin onanmasını" diye dilekçe verin.

inceledim ama pekte bişey anladım dıyemem doğrusu bırde vergi indirimi alıncada emekli olabiliyormuyuz sgk,na ne kadar süre sonra tekrar başvurma şansımız var

zeki daban çalışıyor isen çalıştığına dair iş yerinden alacağın bir belge ile bulunduğun ilin vergi dairesi sakatlık indirimi bölümüne müracat edebilirsin senin elinde önceden alınmış raporun varsa onuda beraberinde götür işlemlerini hemen başlat. benimde maluliyetim onaylanmadı vergi indiriminden faydalandım

kemal duman 2 ay önce amaleyiyat oldum diyerek işime son verildi malesef çalışmıyorum şuan

Malulen emeklilik şartları yukarıda yazdığım gibi.

Eğer malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız yoksa ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 v üzeri raporunuza karşılık defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edebiliyorsanız, o zaman erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz (SSK 4a çalışan kapsamında emekli olacağınızı varsaydım)

2008_oncesi.PNG

çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun ALLAH cümlemize acil şifalar versin

Üst Alt