Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

By-pass, şeker ve tansiyon hastası biri hangi oranda rapor alabilir?

tazecik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın yetkili
kalp bypass ameliyatı olan akrabam özürlü kimlik kartı çıkartabilir mi?
ayrıca şeker ve tansiyon hastası. yaşı 42. çalışmıyor bayan evli ve eşi sigortalı. ssk.
bir de bu kartı nereden alabilir ne kadar sürer ne yapması gerekir
ve de son olarak faturalar kendi üzerine olursa indirim olur mu. su elektrik doğalgaz gibi şimdiden tşkler..

geçmiş olsun

Yetkili değilim ve sadece kişisel fikrimi söylüyorum...
By-pass olduğu için herhangi bir imtiyaz edinemez, fakat py-pass olduğu halde komplikasyonları devam ediyorsa onların derecesine göre puanlama yapılır ve rapor verilir.. Ameliyat olan kişi sadece geçici iş göremez raporu alabilir buda iyileşme süresiyle sınırlıdır.
Ama hipertansiyon ve şeker için yine bu rahatsızlıkların seviyesine göre bir puanları vardır. Puan cetvelini edinip Kaba taslak bir hesap yapmanızı öneririm, Hesaplama Balthazard formülü ile yapılıyor ve oldukça kolay bir yöntem...Geçmiş olsun...

jon83

tazecik arkadaşım baypass oldu 2 damarı degişti ayrıca hipertansiyon hastası ayrıca astım hastasıdır arkadaşım vergi indirimi alarak emekli olmak üzere evrakları ankarada bu ay gelmesini bekliyoruz ben size net olarak söylediginiz şeylere oranları söylemeye çalışıcam........
1:hipertansiyon en kolay alınan orandır yüzde 10 dahiliye docdoru verir saglık raporu ile docdorun karsına geçtiginiz zaman baypass oldugunuzu mutlaka söyleyin docdorda mutlaka iz bırakıcak ve h7 yazıcakdır bu hipertansiyondur ve yüzde 10........
2:şeker hastanelerde vergi indirim cetveli vardır tabi bende ve bu sitede bir çok arkadaşda vardır yakınınız insülün kullanıyormu şeker raporları varmu açlık kan şekerli kaç sizin yazacagınız oranlar yüzde kaç alacagınızı belirliycek....
3:baypass en önemlisi bakın docdor seçme hakkınız var saglık kurulunda kesinlikle kalp docdoru yoktur kalp docdorunu seçmeden iyice araştırın ve ameliyat oldugu hastaneden ekrpiriz raporunuda atmayın benim arkadaşım kalp docdorun özel yazanesine gitti ve docdor bize yüzde kaç istiyosunuz diye sordu düşünün bu kadar fark ediyor bakın baypasın hakkı yüzde 30 dur ama damarlar hasar gördügü için degiştigi için ise yüzde 10 veriliyor toplamda yüzde 40 çok rahat alabilirsiniz zaten malulen emeklilik hariç yüzde 40 size yeticek bakın bu yaşanmış ve gerçek bilgilerdir baypass olan birisi en az 30 alır şimdilik bu kadar benim arkadaşım yüzde 40 kalp yüzde 10 hipertansiyon yüzde 20 astımdan aldı yüzde 78 saglık kurulunda yüzde 57 düştü bize zaten yüzde 40 yetiyor sizede yeter şimdilik bu kadar

not engelli karı olan birisi sudan dijitürkden otobüs tren uçak faydalanabilir elektirk olmuyor dogalgazı bilmiyorum ayrıca türkcel destek hattı alabilir şimdilik bunları biliyorum

Üst Alt