Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bypass ameliyatı + şeker + kolestrol ile emeklilik şartlarım nedir?

kasimus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 2008 de kalp krizi geçirerek bay-pas ameliyatı oldum hiper tansiyon kolestol 2.tip şeker hastasıyım.
bay-pas ameliyatından sonra raporlu ilaçlar olarak kan inceltici, tansiyon kolestrol, kalp ritm düzenleyici ve bu kullandığım ilaçların yan etkisi sonucu mide ülseri oluştu bu nedenle de mide ilacı kullanıyorum bu senede 2.derece şeker hastalığım ortaya çıktı ve raporlu ilaç kullanıyorum.
4500 gümlük SSK primim var yukarıda
belirttiğim hastalıklara istinaden malulen emekli ola bilir miyim.
saygılar

Kasım bey hoşgeldiniz aramıza öncelikle, geçmiş olsun...

doğum yılınızı,
ve sigorta başlangıç yılınızı belirtir misiniz?
ve 2. dereceden şeker dediğiniz, tip2 midir?

malulen emeklilik için hastalıklarınızın toplamından malul olup olmadığınızın kararını sgk verir, biz ne desek boş...
ancak elinizde % 60 ve üzeri oran olursa hakkınızı arayabilirsiniz,
siz yukarıdaki bilgileri verirseniz ne kadar oran alabileceğiniz konusunda da, emeklilik konusunda da fikir verebiliriz...

Kısmet hanım ilginizden dolayı teşekkür ederim
doğum yılım 15.03.1970 SSK başlangıç tarihi:01.08.1995
evet tip 2 şeker hastasıyım

% 40 ve üzeri oranla 3. derece vergi indirimi kazanırsanız erken emekli olursunuz 17 yıl 3920 günle, erken emekli olmanız daha avantajlıdır.

işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa başvuru yapmalısınız, sizi hastaneye sevk ederler. çalışmıyorsanız 10 ila 15 gün çalışıyor görünmeniz yeterli.

2008_oncesi.PNG

tip2 için % 20 tansiyon için % 10 alırsınız, bypass sonrası EF değerine göre verilen oranlar şu şekilde:

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF%30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:%100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<%30)

kısmet hanım merhaba
tıp terimlerini anlamadığım için sizin belirttiğiniz kalple alakalı hastalık oranlarını tanıdık bir doktora gösterdim ve bende bulunan kalp rahatsızlığı ve operasyon neticesinde en az %30 oranda rapor alırsın dedi
bu arada çalışmaya devam ediyorum. kısmetse yarın çalıştığıma dair bodro kağıdı alıp vergi dairesine gidip vergi indirimi başvurusunda bulunmak istiyorum. gelişmelerden sizleride haberdar ederim. saygılar.

kısmet hanım merhaba malülen emeklililkle bu yazdığınız emeklilik arasında fark maaş mı oluyor

kasimus;
Genellikle o şekilde veriliyor zaten, sizinde % 30 almanız yeterli % 30 + 20 + 10 = % 50 yapar...

ali24;
çok fark olmuyor, malulen emeklilik ile erken emeklilik arasındaki tek fark malulen emekli olunca yeniden çalışamazsınız, ama erken emekli olunca sgdp ödeyerek çalışabilirsiniz..
ama erken emeklilik çok uzaksa, en yakın zamanda hangi şartlarla emekli olunabiliyorsa o emeklilikten faydalanmak en avantajlısıdır..

50 veya 60 bişey fark edermi bilmem ama 30+20+10=60 eder.
inşallah dediğiniz gibi olurda biran önce emekliliğimiz gerçekleşir.

anladım kısmet hanım. verdiğiniz bilgiler için teşekürler.

bende sağlık kuruluna girdim.sadece kardioloji gördü.kalp krizi geçirdim.3 damarım &100, %70 ve%85 tıkalı idi.bypas oldum 3 damarım değişti.yanlız çok bilmiş dr.klas 2 diye yazdı.fakat ef değerim %40.ayrıca hipertansiyon ve kolesterolümde var.niye böyle yazdı bilmiyorum.acaba ankarada bunlara dikkat ediliyormu.epikrizlere falan bakıyolarmı.bilgiverirseniz sevinirim

emin çevik;

sizinle hastalıgımız ve basımızdan gecenler aynı ,sadece benim 4 damara bypass ugulandı,ben özürlü raporu alırken ameliyattan önce 3 defa kalp krizi gecirdigimi üstüne basa basa söyledigim icin klass 3 yani %50 direk aldım ,koah baslangıcı ve tansiyonda eklenince %68 özür oranı verildi ,ANKARA %64 olarak onayladı 2.derece vergi indirimi aldım bu sayede....

kalp rahatsızlıklarında ANKARA sorun cıkarmadan onaylıyor buradan okudugumuz kadarı ile ama bütün evrakların tam olması sartı ile

esen kalın..

cevap yazarsan çok sevinirim.maluliyet oran cetveline baktığımda ef değerimle &50 olması lazım.ama dr.klas 2 diye yazdı.ankarada drun verdiğinemi bakılıyo.yoksa ameliyat notlarınamı.kafam karıştı.ankara oranları hep düşürürken benimkinimi arttıracak.

cvp biraz gecikti kusura bakmayın ;

benimde ef degerim 40 o yüzden sizin normalinde klass 3 den deger almanız gerekiyordu,ANKARA normalinde verilen oranları fasla bulur ve düşürür ama forumda azda olsa oranlarının yükseltilerek onaylandıgını okumaktayız..

arkadaşlar yukardada belirttiğim gibi malülen emeklilik için baypas ve tansiyon dan heyete girmiştim sonuç geldi. %55 rapor vermişler oyüden %60 altında olduğu için hak kazanamadım. ama şimdi tekrar başvuru yapım v.dairesi defterdarlığından vergi indiriminden faydalanmak istiyorum diyerek hastahaneye sevkimi yaptırıp heyete girdim (kalp baypas ve tansiyona ilaveten tip2 şeker ve astım hastalığımıda eklettim bahsettiğim hastalıkların ilaç raporlarını epikriz raporunu da heyet evrağına iliştirdim şimdi bana gün verdiler 30.01.2014 de heyete girecem. sonuç belli olsun paylaşırım. saygılar

kacıncı dereceden

merhaba

kalp kırızi sonucu kalpten baypas oldum ve kalp damar ve hiper tansiyondan malülen emeklilik için heyete girdim ve sonuçta %55 rapor aldım.
%60 ı bulmadığı için malülen emekliliğim kabul edilmedi

şimdi tekrardan vergi indiriminden faydalanmak için müracaat edip 30.01.2014 tarihinde heyete girdim ve ayrıyetten yukarda belirttiğim hastalıklara ilaç raporlusu olduğum tip 2 şeker ve astımı eklettim şekere % 20 astıma da % 10 yazdılar ama kalp ve tansiyona yazılanı göremedim. yine eskisi gibi % 55 verirlerse toplamda % 85 bulur diye düşünüyorum.

bu durumda

1) tekrardan malülen emekliliğe mi başvurmalıyım? engelli emekliliğe mi başvurmalıyım?
2) malülen emek. baş vurursam tekrardan heyete girmem gerekir ve 6 ay sonra başvuru yapabiliyorum o da uzun bir süreç demektir. bekleyip uğraşmaya değer mi?
3) malülen emk. ile engelli emk. arasında maaş farkı var mıdır varsa tahmini ne kedardır?
4) dogum tarihim:15.03.1970
sigorta başalama tarihi: 01.08.1995
pirim gün sayım:4660 gün.
raporumda % 60 ile % 85 arasında olursa kaçıncı dereceden engelli olurum?
5) ve takriben ne kadar maaş alırım?
pirimim asgari ücret üzerinden ödenmiştir sadece son 6 ay asgari ücretten biraz fazla ödenmiştir son 12.ay 2013 pirimim (1155,80 TL) ödenmiştir.

Yukarıda belirttiğim sorularımla ilgili, beni aydınlatırsanız sevinirim.

ilgilerinizden dolayı şimdiden teşekkür eder cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar

Malulen emeklilik için SGK maluliyet cetveli''Ne göre malul sayılmayı şart koşuyor. Yani, toplamda % 60 üzeri oran alınsa da SGK malulen emekli etmiyor. Ancak dava açıp hakkınızı alma peşine düşmeniz lazım..

Eğer malulen değil de rapora karşılık erken Yaşlılık emekliiği hakkınız varsa, ona başvurmanız çok daha makul olur.

Not: SSK (4a) statüsünde emekli olacaksanız, defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkınızın da olması lazım: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Bu hakkı elde ettiğinizde emekliliğiniz şu tabloya göre olacak:

2008_oncesi.PNG

engelli maaşı ne kadardır?

slm arkadaşlar daha önce bahsettiğim vergi indirim rapor sonucu geldi! yüde 64 rapor geldi 2.dereceden engelli diye belirtilmiş. benim şimdi engelli emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ve ikinci dereceden emekli olursam maaşım ne kadar olur. soruma en kısa cevaplarınızı bekliyorum. ilgilrinizden dolayı şimdiden teşekürler.
saygılar.

Son düzenleme:
slm bülent bey ilgi ve alakanıza teşekürederim.

ssk başlangıç tarihim=01/08/1995 (1995 ile 2014 arası=19 yıl)
pirim gün sayım=4700 gün.

yukarda belirttiğiniz tabloya göre 2.derecenin başlangıç tarihi 1994v4 1997 arası, 16 yıl ve 3760 gün pirim belirten şemaya uyuyor sanırım

ssk müd. raporu götürdüm bana tama emekliliği hak kazandığımı ve işden çıktığıma dair cıkış belgesini getirirsen emeklilik işlemlerini başlatırız dediler.
ne kadar maaş alırım sorumada pirim gün sayına göre tesbit edilir dediler miktar belirtmediler.

Üst Alt