Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bypass, hiperlipidemi tansiyon ve ruhsal tedavi için hangi oranda rapor alabilirim?

Korege

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 1 sene önce baypas oldum 1990 giriş ve 4730 günüm var ayrıca 6 aydır ruhsal tedavi görüyorum hiperlidemi tansiyon hastasıyım beloc 50 ecopirin 150 lipitor 20 coversy 5 raporlu ilaçlarım ayrıca önce sarelin 100 buspon 5 sonra faverin 100 velorin 15 ruhsal ilaçlarım var vergi indirim başvursam alabileceğim oran ne olur acaba

Korege Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Kalp için aşağıdaki şekillerde EF değerine göre oran verilebilir.
B. Koroner arter hastalığı

Klas l hastalar % 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar % 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar % 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar % 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)
ruhsal bozukluk için çeşiti önemlidir. Depresyon, obsesif bozukluklar gibi ruhsal bozukluklardan hangi tanıya uyduğunuzu biliyorsanız cetvelden ilgili bölümü bulabiliriz.
Tansiyon için % 10 veriliyor, kolestrol için verilmediği oluyor yine % 10 alanlar da var...

Yani yukarıdaki değerleri ve tanıları bilmeden kesin olarak xx oran alırsınız diyemeyiz.

sağlık raporu

selamlar kartal da kurula girdim baypas %30 polio sekeli %20 tansiyon %10 kollesterol %10 ve kbb %4 verdi bana sonuç verilmeyip vergi dairesine gönderildi 1 ay sonrs eviss ten bak dendi bana yorumlarınız ne olur sonuç olarak

Şevket bey merhaba, eşim de kurula girdi ancak bu şekilde yüzde oranları bilgisi kendisine verilmedi, siz nerden öğrendiniz? ve engelli emekliliği başvurusu için mi vergi dairesine gönderildiniz?

Baltazar hesap programı var oraya oranları girin çıkan sonuç sizin oranınız fakat mesela sizin boyle 75 olmuş baltazarda 45 50 falan olur nasıl bir sistemse mesela kısalık için gittiniz 10 alıyorsunuz oran femur şekeli ise 15 diyelim bunları ayrı ayrı aldığınızda birine 10 birine 15 veriyorlar ikisinden girince 20 aliyorsunuz böyle saçma bir sistem

sonuç

ben kartal dan rapor aldım vatan cad maliyeye gitti geçen gidip sordum bana kartalın %57 oran verdiğini böyle ankaraya gideceğini söylediler sonuç ne olur acaba şimdiden sağolun kartal asıl rapor baypas %30 polio sekeli %20 tansiyon %10 kolesterol %10 kbb %4 müş %57 olmuş balthazard la

Aynen onaylanir diye düşünüyorum yada bikaç puan düşebilir ama fark etmez nasılsa 60 değil zaten

@sarasota sigorta giriş 13/03/1990 gün 5120 emekli olabilirmiyim

kurula girerken dosya güvenliğin elindeydi ordan baktım zaten vergi dairesine gittim %57 ile ankaraya gitti dediler

evet emeklilik için

Merhaba. Hiperlipidemi değerleriniz nedir acaba ?

Arkadaş birtane kollesterol ilacı kullanıyor oda düşük doz 20mg ona oran verilmiş burda iki tane kollesterol hapı kullanan vede yüksek dozda olup oran verilmeyenler var enteresan

sabah ankarayı aradım %57 ile raporumun onaylandığı söylendi herkese de cevapları için teşekkür ederim

sabah aradım %57 onaylanmış

benim rapor %57 olarak ankara onayladı gelen üst kağıtta tarih yok has raporu 2 yıllık emekliliği verdim sorun olurmu

Korege selam, emekli olabildinizmi? Sorun çıktımı
sarasota kolestrolden oran almış cunku kalp hastası olup ta ustune kolestrol olması puanlık bir durum.
Kalp hastasına doktor 14.5 tansiyon icin bile yuksek diyor.

Erdogan Er

aynı soruyu ben de sormak istiyordum. benim 5 yıl süreli verildi. ankaraya gitti bakalım ne cevap gelecek. (benim 27 yıllık görev sürem var memur olarak. sadece yaş bekliyorum)

Vergi indiriminiz süresiz gelir..... Benim bypass ve kolestrol.... %58 1 yıl sureli raporum süresiz onaylandı. candostum22

süreli vergi indirimlerinde 1 kere müracat ettimi vergi dairesine tekrar müracat edilmiyor artık değilmi süre bitip tekrar rapor alındığında,hastane den rapor alıp skg ya hastanenin bildirmesi yetiyor??

Son düzenleme:
Üst Alt