Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C 3-4-5 Omurilik zedelenmesinde iyileşme süreci nasıl ilerler?

muty22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Babam yaklaşık 4,5 ay önce ağaçtan düşerek boyun kırılması sonucu Konya Başkent Üniversitesi hastanesinde ameliyat oldu ve kırılan bölgelere platin taktılar.
Ameliyat öncesi boyundan aşağısı tam felçliydi ve doktoru omurilikte kopma olabileceğini söylemişti. Opere olduktan sonra ilikte sadece zedelenme olduğu söylendi ve operasyondan sonra sağ kol ve sol ayağında haraket az da olsa geldi. Sol kolu ve parmakları tamamen felçliydi. Sağ ayağı ise çok az bir kıpırtı vardı.
Ameliyattan iki gün sonra hemen fizik tedaviye sevk etti ve haraketlere başlandı. Sonra bir ara enfeksiyon belası çıktı ve iki aya yakın damardan antibiyotik tedavisi uygulandı. Bu süreçte kasları çok eridi. Şu an 1,5 aydır evimizdeyiz ve 3ay hastane sürecinden sonra boyundan aşağısının tamamında his var fakat haraketleri çok zayıf.
Sol koluna ve parmaklarına da haraket geldi fakat çok zayıf. Solunumu iyi sayılır yeni yeni balgamlarını atmaya başladı. Ciğeride felçli demişlerdi.

Başından geçenler için sizce babamın ayağa kalkma ihtimali var mı ? Kendisinde gayret eksikliği çok fazla ve hiç bir acısına dayanamıyor :/
Herkese acil şifalar.

Geçmiş olsun.
hareketleri aksatmasın ,ilk 5-6 ayda baya gelişme gözlenir.Mesane enfeksiyonu, yatak yaraları ilk dönemler olabilir.Yatan hastanın kasları hızla erir,bu sağlam sağlıklı insan olsada aynıdır .fırsat buldukça yatak kenarına otursun ,nefes egsersizlerine devam etsin bunlar tansiyonunu dengeleyecektir.Kolay değil yaşayan bilir ,bu ilk aylarda mucadele cok önemli, sağlık yönunde olumlu ilerleme oldumu kendini daha moralli ve mutlu hissedecektir.Bunu yakalamak çok önemli.

Bol bol koltuğa oturtuyoruz ve hava iyi olduğunda dışarıya bahçeye çıkartıyoruz.Yatak yarası şükür hiç olmadı ama mesane enfeksiyonu daimi sonda yüzünden hala var. Önerdiğiniz ilaç çay vs ?
Çok teşekkürler.

daimi sonda değil TAK sonda kullanmayı tavsiye ederim,enfeksiyon riski minimum olur.

Doktor kontrolü dışında geçebilir miyiz taka ? Babam koltukta tansiyon sorunu olmadan oturuyor kendi vücut dengesi olmasada

banada doktorlar tavsiye etmemişt, ki ben gittim üroloji doktoruna sordum doktor dediki kollarını kullanıyorsan sorun yok,rapor çıkardım 2 yıl önce 2 ayda bi 360 adet devlet ödemesini yapıyor,günde 4-5 saat aralıklarla kullanıyorum.
doktorunuza danışarak TAK sonda kullanmanızı tavsiye ederim

hi-slup plus marka kullanıyorum

İlaç öneremeyiz lakin mesanede enfeksiyonu olanlar bol bol su içmeli.Su içmesinde sakınca yoksa şu an en iyi ilaç bu.Sonda kullandığı sürece enfeksiyon hep olacaktır.İyi bir üroloji doktorunda takip altında olmalı.Zırt pırt antibiyotik yazan doktor doktor değildir.Ateşi cıkmadıkça midesi bulanmadıkça antibiyotik kullanmak iyi değil.Bunu kendimden biliyorum .

Çok geçmiş olsun.

Henüz erken bir dönem. Zaman içerisinde bir iyileşme olacaktır mutlaka. Ama bunun için mutlaka hareketli olmalı. Kendi başına yapabildiği her ama her hareketi yapmalı, kullanabildiği kasları güçlü tutmak için mutlaka ağırlık çalışmalı. Eğer bunları yapmazsa, gelişmeler hem sınırlı olur hem de kendisini psikolojik olarak daha zor toparlar.

TAK ile mesane boşaltmak enfeksiyonun önlenmes kadar mesane kapasitesinin küçülmemesi için de çok önemli. Eğer babanız ellerini kullanarak kendisi TAK yapabilirse, mutlaka TAK'a geçmeli.
Eğer sabit sonda kullanmak zorundaysanız, bu durumda 2 haftada bir sondayı değiştirmek ve mesane kapasitesi açısından şu detaya dikkat etmek önemli: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ne-kuculmesi-icin-rehabilitasyon-onerisi.html

Merhabalar, babamda c4c5 spastik tetrapleji 5 yildir yatağa bağımlı ve boyundan aşağısı tütmüyor ilk zamanla r iki sene yatak yarası ile ugrastik daha sonra değişik hastanelerde fizik tedavi gördü ama çok bi değişiklik olmadı göğüs kısmında biraz his var sadece bi çaresini bulamıyoruz doktorlar boyle yaşamaya alisacaksin dedi bi ilerleme gelisme kaydedemez miyiz??

Allahtan umut kesilmez. Fakat bizim gibi hastalar böyle. tıp aciz kalıyor bilmiyor çözüm üretemiyor. yapabildiğimizi yaparak her nefese şükür edecez. belki bu hasta sizden benden çok yaşayacak bu şekilde. bakan mükafatını alacak bakmayan keşke fırsatı değerlendirseydim diye vahlanacak hastada sabır ve dua ile mükafatlanacak elhamdulillah. Allah şifa versin hepimize.

Amin cümlemize şifa versin Allah ancak birşey yapmadan da durulmuyor hastanın çaresizce bizden bir şey beklemesi derinden uzuyor bizi haliyle onun için simdi kok hücre ameliyatı düşünüyoruz bakalım nolcak?

Üst Alt