Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C seviyesinden omurilik felci olanlar ehliyet alabilir mi?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben c6c7 omurilik felciyim ama benim gordugum kadarıyla c seviyesi hasarlarda kollar fonksiyonunu kaybediyor ama bende buyuk bir sans olmalı kollarım eski fonsiyonuna geldi ama benim sormak istedigim ben bu ay icinde heyete girecem h sınıfı ehliyet icin birde tak sonda kullanıyorum ama heyette bana olmaz falan demesinler ben iki kanadyenle yuruyorum ama cok kısa mesafe tabi yurumek denirse yurumem icin butun yolların camdan olması gerek sizce alabilirmiyim raporu

Ellerini çok iyi kullanabiliyorsan, doktorla da iyi bi etkileşimin olursa, H sınıfı sürücü belgesi alırsın. Doktor mırın-kırın ederse, ellerini kullanabileceğine dair ikna etmeye çalış, benzer durumda olup ehliyet alan bir çok arkadaşının olduğunu söyle...

sagol icin ferahladı umarım oyle bir durumla karsılasmam benim korkum azda olsa kanadyenle yurumem ama yardım olmadan ayaga kalkamıyorum ve oturamıyorum umarım turkiyenin ikinci yuzu olan brokrasi engeli ile karsılasmam

icim ferahladı demek istedim umarım yanlış anlasılmam

Spastisen yani kasılmaların ne durumda? Doktorlar ona da çok önem veriyorlar. Sanırım yasalar izin vermiyor ama emin değilim.

kasılmam oluyor ama sadece yatakta uzanırken ama ellerimi etkilemiyor daha once heyete ehliyet icin bas vurdum olmaz demedile sadece kazadan 18 ayın gecmesi gerektigini soyleyen bir evrak verdiler bu ayın 15 de 18 ay doluyor ve tekrar bas vuracam inşala olur

yarın ehliyet icin heyete girecem ne yapmalıyım

arkadaslar yarın ehliyet icin heyete girecem heyette ne sorulur acaba yada ne yapmam gerekir seviyem c6c7 acıkcası benim korkum ehliyeti vermemeleri daha once alan arkadaslar yazarsa sevinirim

Her şey kurulun karşısında sna bağlı. Özel donanımla kolayca kullanabileceğine, bu seviyede olup sürücü olan arkadaşların olduğuna onları ikna etmelisin.

arkadaslar ehliyet icin heyete girdim bugun emg istediler kas gucu icin fizyoterapistten rapor istediler bir sey anlamadım ama evraklar eksik kaldıgı icin haftaya kaldı faftaya bakalım ne isteyecekler.süprizler devam ediyor bekleyelim ve gorelim

bence büyük ihtimalle seni sallandırırlar

ben servikalim ve ehliyetim sevyem 3 ve 7 ellerin sağlamsa sorun olmaz

recepp arkadasım tam olarak ne demek istedigini anlamadım evliyetin var ve seviyen c3 ve c7 mi demek istedin

emg sonucu

arkadaslar bugun emg testi oldum h sınıfı ehliyet icin raporda soyle diyor

SONUC
1-dort ekstremitede iletilernormal sınırlarda bulunmuştur
2-ustlerde EMG sadece sag ADM kasında ılımlı aktiivte azlıgı mevcuttur digerlerinin EMG si normal degerlendirilmiştir
3-altlarda EMG sagda daha belirgin bilateral altta aktivite azlıgı mevcuttur
tablo alt akstremiteleri ileri derecede sag C8 Th1 i ve sag ADM yi ılımlı etkileyen miyelopati ile uyumludur

Sonuç kısmına sürücü olur/olamaz diye yazmaları gerekir?

sevgili oturanboğa bu emg sonucunu heyete verecem heyet karar verecek ilgin icin cok tesekkur ederim

sonunda h sınıfı ehliyeti aldım

arkadaslar dun en sonunda b sınıfı olan ehliyetimi h sınıfına cevirmeyi tamamladım.bir ehliyet kursu ile anlastım ve direksiyone tabi oldum daha sonra direksiyon sınavını gectim.arkadaslar ehliyet kursunda bana maliyeye 70 tl yatırmamı soylediler maliyeye gidip 70 tl yatırdım ve emniyete gittim ama emniyette ki memur maliyeye bosu bosuna 70 tl yatırdıgımı soyledi ve paranı geri al dedi yanı kkısacası turkiye burası kanunu bilmeyenlerin elinde bir oraya bir buraya dolap beygiri gibi git gel yaptım.

Hadi hayırlı olsun... Ama ödediğin parayı da geri iste mutlaka. Madem ki gerek yokmuş...

Üst Alt