Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C3 - C4 omurilik zedelenmesi ve kayması için tavsiyeleriniz nelerdir?

nazcag

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
oncelıkle forumda bulunan butun hastalarımıza Allah tan sifa diliyorum.

babam yakalasık 20 gün once trafik kazası gecirdi.kazadan dort gün sonra ameliyat oldu.kırık yok fakat kayma var dedı doktorlar ve odem olusmus boynunda.kaza anından beri nefesını kendi alabiliyor baslarda zorlanıyordu ama simdi ıyı .
cok katı olmayan gıdaları yutabiliyor. gogusunun üst kısmını ve omuzlardan dırsege kadar olan bolgeyı hıssedıyor ama vucudun gerı kalan kısımlarında hıs ve hareket yok.

bugun el ve ayaklarının karıncalandıgını soyledı.bu durum ıyıye ısaret midir.

fızık tedavıye baslayacagız.bu derece zedelenmesi olup ilerleme kateden arkadaslardan tavsıye istiyorum.

suan bız hareket yaptırıyoruz kasları zayıflamasın dıye.forumda okuduklarım genellıkle c5 c6 zedelenmesı babamın durumunda olan daha az ınsan var sanırım.

yardımcı olursanız sevinirım.

çok geçmiş olsun.örnek veriym ben c5-c6yım 3 yıldır parmak ve bel kontrolüm yok,fzk tedavide oda arkadaşım c4tü.çocuk 2 ayda parmaklarını ve sol dizini oynatıyordu....
omurilik felcinde hiçbir iyileşme olmadığı durumda yaralanma seviyesi sizi limitler.Ama şuan iyileşmeye bakın kendinizi diğer vakalarla kıyaslamayın tedavinize bakın..
şu video bana ilhm verir hep bi göz atın

geçmiş olsun. cloud çok doğru söylemiş. siz tedavinize bakın etrafınızı boş verin. ben c7 liyim 3 yıl oldu. çok şey değişti ilk günden beri hepsi tedaviyle alakalı. söylenenleri uygulayın fizik tedavi spor moral... dua.

Selam, Allah şifa versin. Fizik tedavi, sabır, dua, ümitli olmak yardımcı olacaktır. Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.

Ümit edelim ki çok güzel gelişmeler olsun... Başkaları sizin için ölçü olmaz...

nazcag

Çok geçmiş olsun. Henüz çok çok erken bir dönem, o nedenle bir şey söylemek zor. Ama şimdiden bir karıncalanma vb. his olursa, kısa sürede bayağı bir toparlanma beklenebilir.
C seviyesi çok sürprizli bir seviyedir. Mutlaka bir sekel kalır ama bayağı bir geri dönüş de mümkündür. Sabırlı olmak gerek.

cok tesekkur ederım arkadaslar. forum ve sızler sayesınde bırcok sey ogrendım OF ıle ılgılı.
Babamı eve cıkardı doktorlar bıraz gelısme kaydettıkten sonra fızık tedavıye devam edeceklermıs.oncelerı cok uzuldum sankı yapacak bısey yok alın goturun der gıbı.ama fızyoterapıstlerın yaptıgı hareketlerı sagolsun kardeslerımde yapıyor gecelerı de saat kuruyorlar hareketsız bırakmadık hıc babacımızı.
suan hıs ellerıne kadar ındı parmaklarını hıssedıyor hafıf tıtretebılıyor ellerını.dıgerr yerlerınde hıs yok dıye bız hep kollarını ne zaman oynatabılır acaba oynatabılırmı dıye dusunuyorduk.bugun ıkı ayagınının parmaklarını da hıssettı ve oynatabılıyor sukurler olsun.ınanamıyor ınsan refleks mı acaba dedık fakat soyledıgımızde hangı ayagını dersek onu kımıldatıyor nasıl mutlu olduk anlatamam o kucuk kımıldamalara. bacaklarında hıs yok ınsallah o da gelebılır degıl mı yavas yavas yavas...

nazcag

İnşallah daha da güzel gelişmeler olacaktır. Bol bol çalışmaya devam. Babanız kendi başına yapabildiği her şey yapmaya devam etsin...

Ayrıca genel sağlığına da özen göstermelisiniz.
beslenmesi: kilo almaması lazım
tuvaleti: Düzenli olarak büyük tuvaletini yapmaya çalışmalı.
sondası: sabit sonda ise 3 haftada bir yenisiyle değişmeli. Ayrıca http://www.engelliler.biz/forum/sag...ne-kuculmesi-icin-rehabilitasyon-onerisi.html
yatak yarası: yatakta ve sandalyede mutlaka dikkat edilmeli. Aman yara olmasın.

Merhaba arkadaslar babamin son gelismesi bas parmagini hafif oynatabiliyor.dun kontrole goturduler uludag uni.ye bu gelismeler yeterli degilmis daha fazla olmaliymis uc ay icinde.babama boyle kalabilirsin demisler.annem harap oldu bizde cok uzulduk.ayak parmak kimildamalari icin cok onemli seyler degil demisler.İki ay sonra getirin dediler.bizde ozel bir hastane ariyoruz acaba ozel hastaneler sgk lilarin ne kadarini karsiliyor.bilginiz varmi? Tesekkur ederim

Gecmis olsun. Yazdiginiz yazidan anladigim kadari ile baba'nizda olan incomlete spinal cord injury.Incomplete in anlami (Omuriliginin tamaminin zedelenmemis olmasi). Incomplete olanlarda ilk 6 ay icinde iylesmeleri acik bir sekilde gorebilirsiniz. Iylesmeyi spinal shock ve sisme azaldiktan sonra daha iyi anliyabilirsiniz. Bu arada babanizda yatak yarasi olmamasina cok dikkat ediniz.

Oturan boga cok tesekkur ederim aradim epikriz raporunu gondercez en kisa zamanda
Lozan
Sisme gecmemismidir uc ay oldu spinal sok dedigimiz olay nasil birsey yani o gecince ki gecmistr belkide bilemiyoruz degilmi daha hizli mi hareketlenme olur.

Spinal shock kaza aninda omurilikte kisa sureligine olusabilen duygu, hareket ve his kaybina denilir. Spinal shock kaza anindan itibaren saniyeler icinde olusmaya baslar ve 30 veya 60 dakika surer. Normalde 4 ve 6 hafta sonra biter. Bu sure kisiden kisiye degisebilir. Sisme veya morarma'nin suresi 6 ay alabilir. Evet, omurilikte buyuk bir hasar olusmamissa iylesme daha cabuk olur ama herzaman bir iz birakir.

Üst Alt