Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C4-5 boyun kırığında yoğun bakım süreci çok uzun sürer mi?

cananca27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve böyle bir site olduğuna inanın çok sevindim.

yaklaşık 15 gün önce kayınvalidem yüksekliği ancak 1 metre olan bir yerden düştü ve boynunu kırdı. c4 ve c5 te kırık vardı 10 gün önce ameliyat oldu, platin takıldı. şu an hala yoğun bakımda, solunumunda ve nabzında problem var. cihaza bağlı soluk alıp verebiliyor.
doktorlar kötüye gitmediğini söylüyorlar ancak hepimiz çok endişeliyiz.
yoğun bakım süreci çok uzun sürer mi?

benzer olaylar yaşayanlar varsa lütfen paylaşsın...herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum...teşekkürler...

Canan slm.Eğer boyundaki kırıktan dolayı omurilik zedelenmesi veya kesi varsa Allah yardımcınız olsun.Ama omurilikte zedelenme olmuşsada,bu hafifse yine yürümeye başlar ve hiç olmassa ayağa kalkar.Bu düşme nedeniyle buyuna verdiği hasara bağlı.Selamlar

mrb bende kaza sonucu boynumu kırdım c5 seviyesinde. ameliyatımdan sonra 6 ay yoğun bakımda kaldım sürekli solunum makinesine bağlı yaşadım...
kayın valideniz sigara kullanıyor mu çünkü bu seviye yaralanmalar akciğerlere bağlı kasları ciddi etkiler sekresyon yani balgam problemi var mı aspire ediyorlar mı
biraz daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabilirler size
trakostami açtılar mı yoksa oral yoldan mı bağladılar makineye

umarım kısa sürede kurtulur ama bunu kimse öngöremez kesin olarak çünkü her yaralanma aynı seviye bile olsa çok farklı seyredebiliyor akut dönemde
çok çok geçmiş olsun eğer kısa sürede çıkarsa bol bol solunum egzersizleri yaptırın ve dik konumda otutturmaya çalışın gün içinde. sürekli sırt üstü yatması akciğerleri daha da küçültüp alt kısımları yapıştırarak solunumu dahada zorlaştırır

ALLAH yardımcınız olsun.

c4-c5 kırığı hakkında...

öncelikle size de geçmiş olsun c555 ve ilginize çok teşekkür ederim. kayınvalidem sigara kullanmıyor aslında çok da sağlıklı biriydi. geçtiğimiz salı günü trakostami açtılar. şu an daha rahat olduğunu ifade ediyor kayınvalidem. kazadan bu yana hiç bilincini kaybetmedi kendisi.umarım bu iyi bişiydir.ama doktorlar sağ akciğerinin tam olarak çalışmadığı için alt kısmında enfeksiyon başladığını söylediler.nabzı çok yavaş, zaman zaman 40 ın altına düştüğünü söylüyor doktorlar. önce omirilikte kesi olduğunu söylediler, şimdi ise zedelenme ve parçalanma olduğunu söylüyorlar. ne fark var bilmiyorum. aydınlatırsanız sevinirim. şuan ağzından sadece sıvı alabiliyor.
benim bildiklerim ve bize söylenenler bu kadar.
siz de şu anki durumunuz hakkında bilgi verirseniz çok teşekkür ederim.
aynı olayları yaşayan arkadaşlar varsa yaşadıklarını paylaşablirler mi? çok teşekkür ederim... Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Omurilikte kesi olmaması çok ümit verici bir durum. Bunun dışındaki hasarlarda his-hareket konusunda geri kazanım çok daha hızlı ve iyi olacaktır.

cananca27;

evet gerçekten hastanızın durumu bana çok benziyor ilk yazımda da dediğim gibi bu dönemde akciğerler en önemlisi umarım antibiyotiklerle kısa sürede yener ve makineden kurtulur
benim de sağ alt akciğerde başlamıştı malesef sizin şu aşamada yapabilecek fazla birşeyiniz yok ama kısa sürede kurtulur solunum ve nabzı düzene girer de servise çıkarırlarsa işte o zaman size çok iş düşüyor
fakat bu aşamda da nacizane tavsiyelerim akciğer enfeksiyonu sıradan idar yolu enfesiyonlarına benzemez ciddi bir durumdur bu dönemde vücut direnci çok düşücek pozisyonlamaları çok önemli çok kolay yatak ayarsı açılabilir bu işi yoğun bakımlarda genellikle hasta bakıcılar yapıyor onlarla aranızı MADDİ manevi çok iyi tutun 2 saatte bir mutlaka pozisyon değiştirmeleri gerekiyor genelde çoğu sallıyor 5 6 saatte bir değiştiriyorlar özellikle gece bu yüzden her tarafımda yaralarla çıkmıştım
bir de sürekli başındaki nabız ve satrasyon cihazlarını takip edip kendini dinlemiyordur umarım çünkü normal ufak bir değişiklikte bile panik yapar bu da durumunu çok daha kötüleştirir çünkü ben bunu yapmıştım umarım o daha rahattır
şimdilik b ukadar yazbiliyorum çünkü ellerimi tam kullanamadığım için bu yazıyı yazmam dahi 45 dk sürdü tekrar çok geçmiş olsun...

öncelikle ggeçmiş olsun bennde c5 ben 14gün yogun bakımda kaldım suan sadece kollarımı oynatıyorum sadeece allah yardımcınız olsun allah acil sifalaar versin...

herkese çok teşekkürler...

çok teşekkür ederim c555 ve sehem. ilginiz için ve vakit ayırdığınız için. Allah hepimizin yardımcısı olsun...iyi günler diliyorum.

geçmiş olsun önclikle abimde trakostami vardı sekreyon olduğunda hemşireler temizliyordu bir gün tıkandı bende boğazını temizlemesini bilmediğimden solnumu durdu sırf bu olay yüzünden 45 gün yoğun bakımda kaldı yani siz dikkatli olun çekinmenmeden boğazını temizlemeyi öğrenin hastanın geleceği için gmiş olsun

hissedilmeyen bacaklarda ağrı olur mu?

arkadaşlar, kayınvalidem yoğun bakım sürecini atlattı çok şükür. servise çıkardılar. ancak sürekli yatış pozisyonunun değiştirilmesini istiyor. omuzlarından aşağısını oynatamıyor ve biri ona dokunduğunda bazen hissettiğini söylüyor bazen hissetmiyorum diyor. hissetmediği halde yatış pozisyonundan rahatsız olması mümkün mü? hissedilmeyen bir yerde ağrı olur mu?

Benimde c4-5 kırığı ben 52 gün kaldım yoğun bakımda kişinin aldığı darbeye göre değişiyor Allah yardımcınız olsun.

Canan hanım, his olmasa da ağrı olabilir. Hatta o kadar ki, hiç bir şekilde ağrının giderilememesi de söz konusu olabiliyor.

çok geçmiş olsun c4 c5 li olarak 27 gün yoğun bakımda kaldım acilllllllllll şifalarrrrrrrrrr allahh yardımcınız olsun

Abdullah bey maalesef bizim hastamızında bir hafta önce solunumu durdu.Şuan yoğun bakımda doktorlar olay sırasında hastanın şuurunu kaybettiğini söylediler.1 haftadır yoğun bakımda ve bilinci hiç yerine gelmedi.Abiniz de aynı şeyleri yaşadığı için soruyorum, abiniz de bu süreçte bilincini kaybetmiş miydi? teşekkürler...

buna benzer bi oLayıda abim yasadı ama onunki kaza. c4, c5, kırık c6 zedeLi. 27 qün yoqunbakımda yattı. onunda sorunLarı vardı göqüs kafesine masaj yaptırın. biz yaptrdık soLunumda sorunu vardı. iyi qeLecektr. abm onun sayesnde suan nefes aLıp veriyor. çok qecms oLsn

Üst Alt