Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C4-5 omurilik yaralanmasının üzerinden 2 yıl geçiyor. Durumumu değerlendirir misiniz?

HasanREİS

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Merhaba ben 21 ay önce trafik kazası sonucu omurilik felci oldum seviyem c4 c5 fizik tedaviyi hiç bırakmadım şuan ki durumum sağ kolumu dirseğimden kaldırabiliyorum bileğimi ve parmaklarımı oynatamıyorum sol kolumda parmaklarımı oynata biliyorum fakat kolumu kaldıramıyorum ayaklarımda ise ayağımı itebiliyorum dizimi kitliyebiliyorum sol ayağımın parmak larını oynatabiliyorum ve birazda geri çekebiliyorum hiç bir ihtiyacımı kendim göremiyorum bu da moralimi çok bozuyor sizin durumlarınız nasıl çok merak ediyorum ? birde ben ne yapmalıyım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

moralini bozmak sana ve ailene zarar verir. sağlığına da. ben c7 liyim ellerimi kullanabiliyorum elhamdülillah o kadar. sırt bel ayak 0 güç. işe gidiyorum memur oldum. hayat yaşamaya değer. suyunu kendin içip yuttun mu nefes aldın rahat rahat yetti gitti. bırakmak lazım eskiyi eskide. 5 yıl oldu benim her geçen gün moral iyi oldukca unutuyosun koştuğun günleri yeni hayatına adapte olmak için mücadele ediyorsun. anlatabiliyormuyum. yeni hayatınla ne kadar barışık yaşarsan o kadar iyileşiyor ve o kadar iyi oluyorsun. Allah kolaylık versin.

Hala gelişme oluyor mu bir de ihtiyaçlarını görebiliyomusun

evet oluyor. iğneyle kuyu kazmak gibi. ihtiyaçlar görülüyor takla ve müdahalelerle. sen yeter ki hayata katıl ve kendinle barış. kimi zaman parmak atarsın kimi zaman 2 saat oturursun sen yeterki hayata katılmak iste. çözümler gelir Allahın izniyle.

Teşekkür ederim

kardesim bacaklaein icin sunu soliyim.bende silahla vuruldum.belden asasi felcti.cok goz segirmesi kadar bi ayak parmamda hareket olmustu.o yetti zaten.fizik tedavi sonucu baya guclendi geri geldi.bastonsuz suan ayakta durabiliyorum.tek bastonla evde disarda yurur hale geldim.sende sakin korkma sakin kalkarsin ayaga.ben aptallik ettim spor yapmadim.sakin spor yapmayi birakma.tek caresi spor spor spor

Bende c5 liyim ilk zamanlara göre cok iyiyim.bu rahatsızlıgın tek caresi bol bol spor yapmak.

Kaza gecireli 3 yıl oldu. Desteksiz yürüye biliyorum her işimi kendim yapa biliyorum. Allahıma binlerce şükürler olsun. Sanada gecmiş olsun biran önce saglıgına kavuşursun inşallah.

Sende kaza mı geçirdin

Evet bende kaza gecirdim 3 yılın 2 bucuk yılı spor ve yürüyüş yaparak gecti. Hic bir yerimi hareket ettiremiyordum. Ufacık gözle zor görülen hareketlerin peşini bırakmadım geliştirdim. Kolay şeyler yaşamıyoruz. Ama calışmadanda başaramıyoruz. Demem o ki yapa bildigin herşeyi kendin yap ufacıkta olsa o hareketlerin peşini bırakma hareketlerinide ihmal etme. Rabbim herkese şifa versin.

Arkadaşlar öncelilekle herkese geçmiş olsun bende c5 liyim bendede çok olumlu gelişmeler oldu yüksekten düşmeye bağlıydı iki yıl oldu ilk başlarda kollardaki kısmi haraketler hariç hiç hareket yoktu şimdi uygun alanlarda bağımsız yürüyebiliyorum her ihtiyacımı kendim karşılayabiliyorum hatta son iki aydır çalışıyorum fizik tedavi adına elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım kimse yılmasın en ufak bir hareket dahi çalışıldığında başka bir tetikliyor herkese acil şifalar diliyorum

Önerileriniz

2 yıl önce trafik kazası sonucu omurilik felci geçirdim fizik tedaviyi hiç bırakmadım kasılmam çok olduğu için baklofen pompası ameliyatı oldum fakat yaralarım kapanmadı enfeksiyon yüzünden 5 kere ameliyat oldum bi ameliyat döneminde tedaviye ara verdim şimdi hala devam ediyorum fakat hiç ilerleme olmuyor hiçbir ihtiyacımı kendim göremiyorum yemeğimi yiyemiyorum biraz sağ kolumu,ayaklarımı,birde sol kolumun parmaklarını oynatıyorum yapmadığım şey kalmadı siz neler önerirsiniz fizik tedavinin faydası olduğunu düşünmüyorum neler yapabilirim iyileşmek için

HasanREİS

Şimdi yazacam karşı çıkan olacak ama fizik tedavi boş iş.Tek yararı kolların bacakların incelmez vücudunu korursun kendini daha iyi hissedersin. Ama bence sadece bunun için bile fizik yapmak gerekli.
Omurilik için faydası %10 ya vardır ya yoktur.Bu çok fizik tedavi yaptım şimdi destekli yürüyorum diyenlerin hepsinin omuriliği az zedelenmiştir fizik tedavi ile ilgisi nerdeyse yok.Benim omuriliğim çok zedelendi ilk 3 yıl çok fazla fizik tedavi yaptım ama çok az gelişme oldu oda ilk 2 yıl içinde , sonra hiçbir şey olmadı.
Şimdi 6 yıl oldu umudumu kestim artık açıkcası.Burdaki arkadaslar güzel umutlu konuşuyor fizik tedavi yap düzelirsin diyorlar ama omuriliğin çok zedelenmişse pek umutlanma ama yinede fiziği bırakma vücudunu koru

Zedelenen sinirlerde iyileşme olmadıkça ne yazık ki fiziktedavinin bir etkisi olmayacaktır. İyileşme de ilk üç senede kendini gösterir. Acımasız gelebilir söylediklerim ama 16 yıldır omurilik felçliyim bunun ilk sekiz dokuz ayı fizik tedavi hastanesinde geçti ama öyle aman aman bir ilerlemem olmadı. Beytullahın dediği gibi bu omuriliğin, sinirlerin ne kadar zedelendiğine bağlı. Umarım her şey umduğunuz gibi olur.

her ikinize de katılıyorum arkadaşlar fakat her insanın spora ihtiyacı var öyle değil mi bizim sporumuz fizik tedavi olmalı.
aynı zamanda hayat devam ediyor bunu da unutmamalı ve hayata en çok katılımı sağlamalıyız. ben bu şekilde mutlu oluyorum. bakıyorum ailem arkadaşlarım da böyle daha mutlu. iç içe olmaktan korkmamak lazım. hayat devam ediyor her nefeste.

Üst Alt