Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C4-C5 omurilik zedelenmesinin ne kadar zararı olur?

serhat91

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SELAMÜALÜKÜM bütün herkese geçmiş olsun.19.11.2012 de ablam trafik kazası geçirdi hale yoğum bakımda durumu ne olabilir ne kadar zarar görebilir.beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden hepinize teşekürederim

Omuriliğinin ne kadar hasar gördüğü çok önemli tamamen koptu ise durumu çok ağır olacaktır .Temel ihtiyaçları karşılamada tamamen birine bağımlı olacaktır. Umarım hafif zedelenme ile atlatır .Geçmiş Olsun.

öncelikle cok gecmiş olsun bende aynı kazayı gecirdim omurilik kopmasa bile ne kadar zedelendiği önemli aynı kazayı gecirip 3 ayda yürümeye başlayanıda gördüm yıllardır yatağa bağlı olanıda bnim şahsım belden yukarı cok gelişme oldu elleri bayağı kullanıyom ayaklarıda hissediyorum ama hareket yok 3.5 yıl oldu

Hasar boyun seviyesinde olduğu için kollar ve bacaklarda his ve güç kaybı olabilir.Hasar belde olsaydı kolları etkilemezdi.Geçmiş olsun.İlk sekiz ayda hasarın ne kadar kalıcı olduğu %90 anlaşılır.Bu süreçte fizik tedavi şart.

Biz tecrübelerimizi yazıyoruz, iyi olacak hasta bile ne yapacağını bilmediği için yatakta kalıyor.Doktor ameliyatını yapar işini bitirir seni düşünmez sırada birçok hastası vardır, sende eve gidersin yatarsın cok ağrın sızın olmadımı doktor yüzü görmezsin, burada hasta yakınını bilgilendirmek çok önemli ameliyat ne kadar başarılı geçsede bundan sonra ne yapacağı iyi anlatılmalı, anlayacağınız uzun ve mücadeli bir maraton ve olmazsa olmaz fizik tedavi ve yatak yaraları, mesane problemleri, vb. şeyler hepsine hazırlıklı olunmalı.

öncelikle hepinize geçmiş olsun.Allah hepinizden razı olsun.ablam solunum cihazına bağlı bu solunum cihazından kurtulabilir mi ?

trakeostomi kanülü varmı yanı boğazı delindimi

gümüş kanül aldınmı cok önemli bulamazsan bende 2 tane var dezenfekte edip kullanabilirsin nefesi toparlaması biraz zaman alır tansiyon problemide varmı

şuan Allah a şükürler olsun o sıkınıtıları yok.

Serhat kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde 24 yaşında çocuğum 3,5 yıl kadar önce denizde suya atlarken boynunu kırdı.Çok badireler atlattık.Birçok hastanede kaldık bu süre içerisinde buna benzer kaza geçiren pek çok hasta ile karşılaştım.Arkadaşların de izah etmeye çalıştığı gibi iyileşme nekadar olur bunu zaman gösterecek.Amaliyatı yapan doktorlar dahi omurilikteki hasarın nekadar olduğunu tam olarak bilemezler.Eğer ciddi bir hasar yok ise üç ay içerisin bazı belirtiler olabilir.2 yıla kadar da iyileşme devam eder.Kendi tecrübelerime dayanarak diyorumki her şeye hazırlıklı olunuz. Şunuda belirteyimki; iyileşenlerin ekser çoğunluğu boyun kırıkları dır. Gerçi bizim çocukta fazla bir gelişme olmadı.Çünkü ilk yardım çok amatörce olmuş. yani sunni tenefüs,boğazının delinmesi olayı önemli degil. Önemli olan omurilikteki hasrın oranıdır.Diğerleri çabuk iyileşir.En son olarak şunu belirteyim Allahın takdirinde öteye gidilmez.Şuna dikkat ediniz;1-fizik tedavi,2-yatak yarası(bası yarası),3-kilo almaması. Bunlar bundan sonraki hayatı için hayati meseledir.tekrar çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar nasip etsin.

yoğun bakımdaysa tansiyon belli olmaz oturmalar başladığında belli olur olursa inş olmaz cok kötü bişy olursa bna mutlaka ulaş

Yoğun bakım aşamasından sonra fizik tedavi süreci başlar. Şimdilik genel sağlık durumunun iyi olması, bası yarasının olmaması vb. konulara odaklanmak lazım. Sabır.

Merhabalar
Bir ay önce Abim 3 metreden düştü ve c4 c5 kırığı ile ameliyat oldu. ameliyatınıniyi gectiğini soylediler. Fakat Solunum yapamıyor ve cihaza bağlı yaşıyor. yoğunbakımda 4-5 kez kalbiin durduğunu ve geri dönderdiklerini soylediler. nabzı bugun 55 ila 70 arasındaydı. doktorlar ümit verici konuşmuyorlar. her an hersey olabilr diyorlar. Sizce solunum cihazından kurtulabilecek mi? ayrica mideden de beslenmeye başladı.

Buna hiç yorum yapmasak olmaz mi:( kardeşin kaç yaşında?

Üst Alt