Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

c4 t1 omurilik yaralanması var. Hareket ve his durumumu değerlendirir misiniz?

barışcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yaklaşık 30 ay önce yüksekten düştüm ellerim aynı his varken sağa cok yatmamdan sağ elim sertleşti bir elim cok kasılmıyor ama sağ cok sertleşiyor
sol elimin parmaklarıma az da olsa his geldi deri ici his olur mu cünkü elimi ısırınca ve spor yapılınca acı hissi oluyor bunu hissediyorum
bu iyiye mi işaret ellerimi kullanamadıgımdan tak sondaya gecemiyorum
hap kullanıyorum ama kontrole gidemediğimden böbreklere zarar verirdiye korkuyorum ne yapabilirim
ellerimi daha iyi kullanmak icin cihaz yok mu hic elektronik filan

şimdiden teşekkürler

Derin his diyebileceğimiz hiç var evet. Ben de mesela sırtımı belime kadar hissediyorum bastırınca, ama jilet alıp kessen hisetmem :)

Ellerini güçlendirmek için hem bazı fizik tedavi hareketleri yapmalısın, hem de parmaklarının kasılmaması için bir atel yaptırmalısın. Bunun için bir fizik tedavi doktoruna görünmen yararlı olur.

TAK'a geçmek tabii ki çok daha sağlıklı. Ama olamıyorsa, sabit sonda kullanmak kaçınılmazsa:
1- 15 günde bir sabit sondayı yensisiyle değiştirin. Böylece enfeksiyon oluşumu için bir önlem almış olursunuz...
2- İdrarın sürekli -mesanede birikmeksizin- dışarı atılması zaman içinde mesanenin küçülmesine neden olur. Bunu önlemek için sondanın üst kısmına bir "mandal" yerleştirin. Bu mandal kapalı olduğunda idrar mesanede biriksin, açıldığında torbaya aksın... İşte, ne zaman sıkıçtığınızı hisederseniz ya da saatle mesanenizin dolduğunu düşünürseniz, mandalı açıp idrarı boşaltın... Bölece mesane dolar-boşalır ve bu da mesane kapasitesini arttırır, normal hale getirir.

Sabit sonda kullanıldığında böbrekelre zarar gelemz kısa vadede. Hele Detrusitol/Mictonırm vb. bir ilaç kullanıyorsanız, zaten mesane iç basıncının yükselmesini önlemiş olursunuz.
Burada kritik konu, mesanenin aşırı dolmamasına özen göstermek ve mesane enfeksiyonundan olabildiğince korunmak...

Bir üroloğa görünmeniz ve üst-batın ultrasonografi çektirmeniz halinde böbreklere dair korkularınızı gidermeniz mümkün. Kafanız rahat olur...

Üst Alt