Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

c5-6 kırığı olup kendi kendine idrarını tak yapmadan yapan var mı?

ÇİCEK2

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
3 ay oldu bizim olay üzerinden. nişanlım büyük tuvaletini hissediyo ama tutamıyor. hala daimi sondada. iki güne kadar çıkarıcaklar. kendi kendine yapabilir mi idrarını idiye merak ediyorum yada zamanla gelişir mi?

taşekkürler herkese geçmiş olsun huzur diliyorum

Çok kişisel bir soru. Herkeste değişir bu durum. Kendi kendine yapbilen de var yapamayan da var. Kendisi deneyimleyerek anlayacak...
Yapanlar, karnın altına mesane üstüne küçük vuruşlarla idrar akışını sağlayabiliyorlar.

Yalnız, kendisi yapabilecekse, yapma esnasında (aşırı ıkınmadan kaynaklı) mesanede çok fazla basınç oluşması ve idrarın böbreklere geri dönmesi riski söz konusu olabilir. Bu riskin varolup olmadığını anlamak için ürodinami yapılmalı mutlaka.

bende c5 kırıgıyım geldiğini hissedip yapıyorum ama tutamıyorum yaptıktan sonra tak yapıp sureklı ne kadar kalıp kalmadığını kontrol ediyorm su ana kadar bi problem olmadı

Üst Alt