Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5 Asia A ve iyileşme durumu..?

dua

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
kızım trafik kazası sonucu omirilik felci oldu.8. aya girdik.en son tedavi gördüğümüz ftr hastanesi c5 asıa a raporu verdi ve yüksek ihtimalle böyle kalacağını söylediler.yıkıldım tükendim.keşke elleri çalışsaydı şükür derdim...böyle olup ilerleme gösteren arkadaşlar var mı.çocuğumu bu hale getiren babamı affedemiyorum...

yalnız kalp çok teşekkür ederim.bu hastalıkla tanışalı bir doktor kadar bilgilendik.sürekli araştırıyorum.ilk 6 ay önemli ve biz hala ilerleme göremedik.sonradan durumunda iyileşme gören var mı yoksa ilk aylarda mı ne olursa oluyor.ilk 1 yıl ilerlemeyip sonra birden gözle görülür iyileşme gösteren var mı.bu bile benim için bir umut...

bnde c-5 asia A....kesi yok 2 yıl oldu hiç bir ilerleme yok,malesef kızınıza acil şifalar

sevgili dua,
asia A olup gözle görülen ufak tefek değişiklik gösteren hastalar vardır.yoğun bir ftr ile şuanki durumundan daha iyi olabilir...el terapisini sakın ihmal etmeyin...

ilk 2 yıl sinirlerin geri dönüş açısından önemlidir..geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Bende c5 asia A olarak taburcu olmuştum hastaneden. 6 aydır evde aynı tempoyla çalışıyorum. Omuz ve kolları kum torbalarıyla güçlendirmeye çalışın, standing table ile ayakta durun. desteksiz oturmaya çalışın. ellerini olabildiğince kullanmaya çalışsın. En ufak bir gelişmeye bile değer. Allah'ın anlayamadığımız güzel planları bunlar, sorgulamak suçlamak değiştirmiyor olanları. Sabredin, çalışın, dua edin ve kızınızın hep yanında olun. inşallah çok daha güzel olacak herşey.

sayın gokcell şu anki durumunuz nedir,6 aydır bir değişiklik oldu mu.bizde evde çalıştırıyoruz.ayrıca özel bir rehabilitasyon merkezine gidiyor.ftr hastanesinden döndük aynı şeylere evde devam ediyoruz.insan bu durumu kabullenmek istemiyor..ama hiç bir şey bu durumu değiştirmiyor...seviyesinden dolayı el egzersizi,oturtma çalışmaları ve el ayak egzersizi yapıyoruz.tansiyon sorunu için standing table ile kaldırıyoruz.hareketli mekanik bir splint yaptırdık.ama çıplak elle splintten daha iyi cisimleri kavrıyor...allah hepinize şifa versin.

Omuz, biceps ve bilek hareketlerim var, arka koldaki triceps kaslarım zayıf. Parmaklarım hareketsiz, kaba işleri yapabiliyorum ellerimle. Desteksiz oturabiliyorum. Hisler göğüs hizasında. Ellerimde de his kaybı var.
Evdeki çalışmalar kol harekelerimin serileşmesini, oturma dengemin artmasını sağladı. Çok belirgin bir geri dönüş olmadı. Herkeste farklı seyir gösteriyor, 15. ayında parmaklarına hareket gelen bir arkadaşım var. üzerine çok gidip sürekli iyileşmeyi düşünmek gerekli. İnşallah istediğiniz gibi olur herşey.

bende kazadan sonra iki yıl cok sıkı calıstım cocugu calıstırmanızı tavsiye ederim benım belden asagısı kotu durumdaydı sımdı ıyı durumdayım hayattan kopmaması gerekıyo allah yardımcınız olsun

kızımda kaba şeyleri kavrıyor.ekmeği elmayı v.b kendisi yiyor.henüz uzun süre desteksiz oturamıyor.his,göğüs hizasında.bakalım zaman ne gösterecek...

çok geçmiş olsun diliyorum öncelikle babam of li dayanılmaz ağrıları var yanma tarzında artık dayanamıyo nolur bilgilerinizi paylaşırmısınız duragesic bant kullanan varmı acaba ...

yanma hissine karşı bir tedavi malesef ben hiç duymadım. bir dünya sinirsel ilaç veriyorlar ama ben şu iyi gelir diyebileceğim bir ilaç görmedim.bir ara yanma hissine karşı gabtin diye bir ilaç kullanmıştım.günde 4 doz alıyordum ama hiç faydası olmamıştı.hatta bir doktor arkadaş morfini bile önermişti.c seviyesinde zarar görenlerin iyileşme oranı t ve l seviyesine göre hızlı olabiliyor.çünkü c seviyesinde omurilik daha kalın.ama ne olursa olsun herkeste bu hastalık çok farklı ilerliyor.hiç kimseninki birbirine benzemiyor.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.egzersizleri sakın bırakmayın..

ilaç kullanıyor aynen gaptin neurantin ama çok ağrısı oluyor diye şu kanserli hastalarda duragesic bantlar vrya onları diyorum t seviyesinde zedelenme daha doğrusu ödem ve baskı diyorlar hareket var ayaklarda wolkerle ayağa kalkma 10 dk. durabliyo.sağa sola kendi dönebiliyo işte yanma ve ağrı tek sorun bu.. ağrı ve yanma olmasa daha fazla hareket yapacak bununla ilgili paylaşımlarınız...

Üst Alt