Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5 boyun kemiği kırıldı, trakeostomi ve mideden peg açıldı..?

Clerk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle şimdiden vereceğiniz bilgi ve tavsiyeler için hepinize teşekkür ederim.

Annem 1967 doğumlu 07.10.2018 tarihinde elma ağacından düştü ve c5 boyun kemiği şüphesi ile tosya devlet hastanesinden kastamonu devlet hastanesine sevk edildi.

O gece c5 kırığı ve c6 kayma gibi bişi dediler ameliyat edildi ve ameliyat başarılı geçti. Ameliyat öncesi ve sonrası bugune kadar bilinci hep açık ve ne söylenirse anlıyor.

Ameliyat sonrası solunum sorunu olduğu söylendi ve orl yoldan solunum cihazına bağlandı akabinde 2. gün deneme için ayırmak istediler cihazdan ayırdılar fakat solunuma bağlı nabız ortalaması 40 ve altında oldugu için kalbi durdu hemen tekrar döndürdüler. Akabinde treokostomi yapıldı ve yaklaşık 22 gündür yoğun bakımda. şu an nabız 78 civarında tansiyon ve ateş durumu yok hayati risk atlatıldı ara yoğun bakıma alınacagı bilgisi verildi.

Bu süreçte önce dediğim gibi treokostomi daha sonra midesen peg açıldı omuzlaeını kımıldatabilşyor kollarda dirseklere kadar göğüste aralıklı his var oynatma yok.

Doktorlar sinire bası olduğunu söylediler sizce gelişme olur mu
bir de ev tipi cihaZ yazdılar bundan sonra heep o borudan ve cihazdan mı yaşıyacak?

Sizlerin tavsiyesi ve görüşlerini merak içinde bekliyorum.

bir c5 olarak yazıyorum.öncelikle gecmiş olsun.

sinire ne kadar bası oldugu ilk 6 ayda ortaya çıkar.ödem indikçe hareketler ve hisler geri gelir.
trekestomi normal ben de 8 ay sonra çıktı. oksurme sıkıntısı en buyuk sorun.diyafram kasları guclu olmalı.bolca solunum egzersi sart.
boyun kırıgı kaynayınca iyice guzel bi yerde rehabilete edilmeli.ankara gata misal.yada özel fizyoterapist.
idrar için urodinami yaparlar yakında.

Şuan 28.gün kol dirsek seviyesinde ve göbek kısmına kadar his var omuzları gayet iyi oynatıyor solunumu 4 gündür kendi alıyor sadece oksijen veriyorlarmıl fakat çok korkuyoruz gta da yer ayarlayacak gibiyim fakat endişem hep böyle o boğazdaki boru kalırmı çünkü konusamayınca üzülüyor ayrıca felçde ilerleme olurmu düzelirmi sende durum nedir

Birde his gelmesiyle motor hareketler de gelirmi yoksa apayrı şeylermi his grlsede motor harrketler düzelmezmi yani az cok düzelme olmazmı sonucta omuz ve dirseklere kadar hissediyot omuzları baya kıpırdatıyor 4 gündür maikinasız nefes alıyor sadece oksijen veriyoz dediler

daha hersey için çok erken. ben 45 gun yogun bakımda yattım.

trekeostami ciğer gucune gore cıkartılır. bu yuzden bolca nefes antremanı gerekiyor.bana 5. ayda gumus kanul takılmıştı.8.ayda almanyada çıkarmışlardı.
gerileme olması için yeniden sinire bişey olması gerek. ameliyatı duzgunse bişey olmaz.

triceps ve bilekte hareket var mı? bu c6 a kadar gelmiş demek. dermatomes diye aratın bakın.sinir sistemi yapısı.

iyileşme ödem indikçe gercekleşir bu da ilk 6 aydır.bu evrede fizik tedavi almalı.
%90 önce his gelir sonra motor hareket.

Şuan yopun bakımda ev tipi mekanik ventilatör aldırdılar 3 5 güne palyatif diye ara yogun bakım gibi bi üniteye alacaklarmıs daha sonra bakım öğtetip eve göndercekler doktoru 1 ay evde ev havası alsın fiziğe sonra götürün dedi sizce doğrumu? Fizik için gatayı ayarladım gibi suan. Triceps nesie bilmiyorum ama omuzlarda baya baya hareket var göğüs le bele kadar parçalı his kollarda dirsek e kadar his var arada bilekler de var gibi yok fibi diyor. Ameliyatı basarılı ama. Sence düzelebilirmi solunumu 4 5 gndür kendi alıyormus zaten sadece oksijen veriyoruz dediler daha toplamda yarın 1 ay dolacak olaydan işte

Evet dediğinizi arattıp kimi resimde c6 kimi resimde c8 olarak gösterilen bölgeye kadar gayet his var ama hareket motor mekanizması yok. Triceps denen yerde de his var suan motor dedikleri oynatma tek omuzlarda ama

34.gün son 4 gündür yogun bakımdan çıkardılar palyatif bakıma aldılar herşryini biz öğreniyoruz suan. 6 ila 7 gündür solunum makinesiz nefes alıor sadece oksijen veriliyor. Balgam vs aspire ediliyordu bugun balgamı ağzına kadar geldi kendi getirdi sanırım iyi bişi. Hise gelince kollarda dirseğe kadar olan his suan bilek seviyesine yaklaştı fakat tam omuz ve kollardaki gibi değil ama bugun bir iki kez de olsa onuz destekli kol oynattı. Su çorba vs sıvı gıdaları şırınga ile vetiyotuz yutma refleksi baya iyi hatta baya baya susuyır su içiyor. Treokostomi den de kurtulunca ki bi ayar yapıolar baya konusabiliyor sesi cıkıor. Sonrası inş olursa gatayı ayarladıkk gibi.

Tecrübeli arkadaşlar sizce gidişat nasıl iyileşme evresi ne durumda daha da pozitif olarak veriler elde edebilir yiz özellikle felç konusunda yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

Clerk

gata iyi bir tercih.inşallah olur.kolun heryerinde his varsa o da cok guzel geriye parmaklar kalır ki en hayati nokta burasıdır.

kardeşim anlattığına göre annenin durumu ve anlattılarına göre söylüyorum apar topar fizik için bir hastaneye yatması çok doğru değil zaten verimde alamazsınız evde biraz kendini toparlaması iyi olur gaziosmanpaşa fizik tedavi hastanesinin de bu konuda uzman olan prof belgin erhan hoca var onun görmesi fayda olur ayrıca bol bol nefes egzersizi yaptırın sakıncası yoksa gün içerisinde dik oturma pozisyonunda biraz durması iyi olur

Zaten şuan ev yerine palyatifde biz yanındayız hep 7 24 nefesi 8 gündür makinesiz alıyor hani 1. 1.5 ay sonra diye dedim bn

Clerk

eskisi gibi olur mu? bu soruya evet demek zor ama ihtimali size bırakıyorum

boyun kırıklarının yarısı kaza yerinde ölur.
kalan yarısının yarısı 1.haftada
geriye %25 kalır bunlar hayata devam eder.
bu kalanında %10 ı eskiye döner.

Yani ozaman baya ihtimal var o yüzde 25 e girmişim bununda yüzde 10 sa bugun sol el küçük parmagınıda hissetmiş

Kollarında hafif ağırlık uyulma gibi hissettiğini söylüyor bu iyi bişiymi son zamanlarda

Clerk

his önce gelir herzaman. dokunma hissi sonra ısı farklı hissi gibi.en son hareket gelir.(normalı böle)

tuvaleti hisdebiliyor mu? idrar için urodinami yapıldı mı?

Tuvaletini hissetmiyor sanırım ama dediğin gibi ilerliyor abi. Bugun kardeşim aradı masaj yaparken elimi sıktı sanki uyamınca dedi

Clerk

Henüz çok erken bir dönem, ne olacağını, ilerlemenin hızını ve düzeyini kimse bilemez. Siz yapılması gerekenleri doğru şekilde yapacak ve sonra bekleyeceksiniz. 2 yıl süresince gelişme olmaya devam edecek...

Bu arada yatak yarası olmasın, kilo almasın, mesane enfeksiyonu olmasın, kendi başına yapabildiği/yapabileceği her şeyi yapmak için çaba sarf etsin, moralini yüksek tutsun yeter. Her şey bugünden daha iyi olacaktır. Sabır.

Abi şu günlerde omuzdan güç alarak kolları cok cok az olsada kımıldatıyor. Ayrıca his durumu kolların tümüne inmiş durumda (arada geriliyor nedendir bilinmez). Solunum Allaha şükür 20 gündür makinasız. Çok korkuyorum ya hep böyle kalırsa diye burayada yazma sebebim belki sizlerden bi iyi bişey duyarım da ışık olur çünkü doktorlardsn bilgi almak çok zor

Treakostomiyi cıkarmak için test yapıyorlar bugun 1 saat treokostominin deliği kapalı kaldı normal şekilde nefesini aldı zaten 20 üzeri gündür makinasız alıyordu sadece oksijen desteği vardı. His konusunda ise parmak uçlarına kadar indi his düzenli olarak 2 saatte bir yön değiştiriyoruz titizlikle ilgileniyoruz hareketlenme de olurmu acaba

Son test günleri tüm değerleri normal Allahın izniyle bu hafta treokostmidrn kurutulup en gec 2 haftaya ankara gataya geçeceğiz umarız yolumuz iyidir umarız gelişimizmiz geleceğe yön verir

Annemin treokostomisi cıktı Allaha şükür nefes sorunumuz kalmadı. Kollarında hşs var son günlerde devamlı kollarıma demie bişeyle kazıorlar sanki diyor iyş bişimi acaba gataya gececez inş kısa sürede yorumları bekliyorum

Clerk

Adım adım her şey daha iyiye gidecektir kardeşim. Çalışmaya devam...

Üst Alt