Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5-C6 boyun kemikleri kırılan bir kişinin iyileşme süreci nasıl olur?

Serdar80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 05/12/2014 günü kardeşim motosiklet ile trafik kazası geçirdi.
Şimdi Adana Araştırma hastanesin de yogun bakımda yatmakta doktorlar
C5-C6 boyun kemikleri kırılmış kırılmış ve C5 boyun kemiği Omirlige girerek hasar vermiş dediler. Ameliyata 06/12/2014 günü girdi. doktorlar başarılı bir ameliyat geçirdiğini bağlantıların ve zarar görmüş kalp ve ciğer den beyne giden bağlantılarını kontrol etmişler kopuk olanları ve hasarlı olanları onardıklarını söylediler. ancak bu gibi hastaların ciğer yani nefes alma problemlerinden kaybettiği söylediler.

biz de hala hastane de yogun bakım önünde beklemeyiz. kardeşim şuan için solunum zorgulu çekmekte ve zaman zaman makine ile solunum desteği almakta

sizden ricam bilgisi olan arkadaşlarım,dostlarım,doktorlarım , abilerim varsa bize bu konu da yardımcı olmanız doktorlar boyundan aşağı felç diyorlar şimdilik ve hayati tehlikesi de çok yüksek diyorlar ailecek çok korkuyoruz.
ilerleyen sürede bizi neler bekliyor ne olur kurtulursa tekrardan yürüme ve diğer fonksiyonlarını kullanabilir mi? hepinize şimididen çok teşekkür ederim.

cok gecmis olsun. kaza ile olan saskinlik yapar. sabir sabir sabir. dayanbildiginiz kadar siz kazancli cikarsiniz.hic belli olmaz gelecek gunler insallah iyi gelismeler getirir.

su motosikleti bu kadar sevmeselrmis derim hep, pizzaci elemanlari kac tanesi gozumun onunde kaza yapti. oyle uzuluyorumki.uc kurus maas alacagiz millete pizza yedirecegiz diye sakat kalmalarina.

Öncelikle çok geçmiş olsun açık konuşmak gerekirse çok sabırlı olmanız zorlu bi sürece hazırlanmanız lazım omuriliğin ne kadar hasar aldığına bağlıdır kaybettiği hareketlerin dönüşü inşallah en az hasarla atlatır ve kısa zamanda sağlığına kavuşur kardeşiniz sabırla bu zor günleri geçirmeniz dileğiyle Allah yardımcınız olsun kesinlikle umutsuzluğada kapılmayın tekrar yürüyebilen çok gördüm.

c5-c6 benimde boyun kırığım doktorların size sunduğu en kötü senaryodan ben 2012 de geçtim
nefes problemi çeken hastanın işi çok zor evet size önerim hastanızı bu evrede biliçlendirin siz de bilinçlenin. Ben 5 ay makina yardımıyla nefes aldım günde birkaç kere burnumdan akciğerime hortum sokup içeriyi temizliyorlardı.Evet oldukça iğrenç bir durum ve de riskli çünkü enfeksiyon ve yatak yarası bu problemin kardeşleri gibi.Bir yandan da onların oluşmamasına dikkat etmek gerekiyor
Nefes olayı çözüldükten sonra alabileceğiniz en iyi fizik tedaviyi almaya çalışın zaten gerisi geliyor.
Yoğun bakımdayken şu dört şeye çok dikkat edin benim tavsiyem
1-Yatak yarası
2-Enfeksiyon
3-Eklemlerde kireçlenme (hasta yoğun bakımda gerçek anlamda fizik tedavi göremeyeceğinden en azından günde bir tur eklem ve kasların aktifliğini muhakkak koruyun)
4-Moral motivasyon ve yoğun bakım evresinin geçip sıkı bir tedaviyle tekrar eski hayata döneceğinizi can ı gönülden inanın Sevgiler tekrar geçmiş olsun

Mrb. Arkadaşlar c5-c6 seviyesi kırık var.c5 kemiği omurgalı kesip omurilik tama yakın

Kardesim 05/12/2014 gunu yani gecen hafta cuma gunu trafik kazası sonucu c5 boyun kemiğini kırdı ve kırılan kemik de omuriliğe saplanmış.
Boyundan asagi felç durumda simdi.
Doktorlar ameliyat etti biz gerekeni yaptık diyorlar ama bu cocuk %99 yasamaz diyorlar
Solunum yetmezliği var 3 gündür solunum cihazına bağlı akciğer destegi almakta
Sizlerin bunun hakkında bilginiz var mı?
Tanıdığınız veya sizden birilerinin aynı bu sekilde olanınız var mı?
Lütfen yardım edin cok teşekkürler.

Sabırlar diliyorum.

Şu anda beklemekten başka elimizden bir şey gelmez. Enes'İn de dediği gibi, iyi olacaktır inşallah. Sabır, sabır, sabır. Hele şu yoğun bakım süreci geçsin, sonrası daha kolay olacaktır...

[ı]bende c5,c6 seviyelerden travma geçirdim iki kanadyen yürüyorum herkesin hasar derecesi aynı değildir yatak yarası olmaması için dikkatlı davranın beklemekten ve sabır etmekten başka şuan için birşey yapılamaz güçlü olmaya çalışın .[/ı]

Üst Alt