Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5-C6 boyun kırığım var. Gelişim umduğum gibi değil. Öneri lütfen..?

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
Arkadaslar ben 24 yaşında 6 yasından beri sporcuyum.2011 yılında snowboard gösterisine gittiğim erciyeste rampadan düşerek boynumu kırdım.
c5 c6 Asia B yim
Düşüş videom http://webtv.hurriyet.com.tr/2/28496/0/1/erciyes-te-talihsiz-kaza.aspx
b
uda haber Boynu krlan niversiteli Enes youn bakmda - DHA Doan Haber Ajans :)

Solunum sıkıntısı sebebıyle trekostomi açıldı ,2kez kalbim durdu, 6ay yoğun bakımda kaldım,septik şoka girdim,13 bası yaram oluştu,sayısız eklemmde kıreçlenme oldu (hareket ettrildgimde solunum düşüyordu),3kez bası yarası için amellıyat oldum ve 1yıl hiç eve gelemedim...

Şu an trekostomi kapandı, yaram kalmadı,kireclenme devam ediyor ama solunum düzeldi Allah'a şükür.
Sadece Gatada 1 ay fzk tedavi gördüm ve bağırta bagırta kıreclnmeyı bi noktaya kadar actılar. Sandalyeye oturtabıldıler ben hep sedyede hasta odasındaydım o zmna kadar...
Son durum Her yerımde his var sıcak soğuk ve iğne gibi hisyok.Tuwaletimi hissediyorum önceden.tak sonra kullnıyorum.boyun kol bilek te kısmen hareket var, sandalyede 90d. de rahatça oturup boynumu tutabılıyorum

Evet fzktedavi çok görmedim ama YENİ HİÇ HAREKETİM OLMADI gelmiyor :( 1.5yıl oldu... gün gectıkçe ümidim azalıyor ve tembelleşiyorum.Ailemde herkes calıştığı için düzenli fzk görmuyorum evede geleni 3ay oluyor...
Benle aynı anda yoğun bkmda bi arkadas vardı c5-c6 aynı vaka o arkadas yürüyor mesela..bana sen sporcusun kılsın tüysün die verdiler gazı hareket yok...Birde kireçlenme evren açılmıcak düzeyde amelliyat diyen var ,hidroterapide sıcakta açılır dıyen var..ne yapmalı?

Biraz yorum fikir almaya çok ihtiycım var biraz uzun yazdım k.bakmayın...

çok geçmiş olsun zamana cok ihtiyacın var ..cünkü sorunların zamanla düzelecek yaşın daha genç .. Iyileşem evresi var daha sen ümidini kaybetme

Enes, omurilik denen meret çok acayip bişeydir! Bin kişi aynı seviyeden yaralansın, hepsinin his ve hareket kaybı farklı olabilir... Onun için, kendimizi başkalarına bakarak değerlendirmemek lazım. Nereden nereye geldiğini okuyunca, bence durumun oldukça iyi kardeşim.

Bundan sonra kilo almamaya ve olabildiğince hareketli olmaya özen göstermelisin. Yerinde olsam tedaviden ziyade yeniden gündelik yaşama nasıl katılabilirim diye düşünmeye başlardım yavaştan yavaştan... Eğitimine, işine vs. kaldığın yerden devam edebilmenin yollarını aramalısın. Durumun bunları yapmaya engel olmamalı...

Kireçlenmeyle ilgili olarak da şunu söyleyebilirim. Benden daha kireçlisini görmedim bugüne dek :) Bir dizim ve iki kalçam mermer sütun misali! Sendeki kireçlenme nerede, ne düzeyde?

Çok geçmiş olsun diyorum ve tavsiyelerime başlıyorum:)

bülent beyin de dediği gibi bu tip rahatsızlıklar kişiye göre bile farklılık gösterebiliyor ancak farklı olmayan herkes de aynı olan şey bizim rahatsızlığımız yani felcimiz tembelliğe gelmiyor ben ne zaman kendime dikkat etmeyeyim egzersiz filan hemen geriliyorum fakat dikkat ettiğimde neredeyse koşacak duruma geliyorum vallahi şaka değil:)
6 yaşından beri spor yapan kişi disiplinlidir ben de profesyonel spor yaptım zamanında ve o mantığı psikolojiyi iyi bilirim lütfen hala sporcu olduğunuzu unutmayın ve aynı mantıkla sarılın egzersizlere.. .birilerinin size gelip gel sana egzersiz yaptırayım demesini beklemeyin bana egzersiz yaptırın deyin bunu şiddetle talep edin aileniz size günde 1 saat ayırmalı. sakın gurur yapmayın benim yaptığım en büyük hatalardan biri beni etrafımdakilerin benden daha çok düşünmesini beklemek oldu. bana egzersiz yaptırsınlar diye bekledim, ağrımı sızımı anlasınlar diye bekledim vs vs... egzersiz egzersiz başka yolu yok...

ben hastaneye yattığımda sağ bacağımı hissetmiyordum sol bacağımı ise parmağımı kıpırdatamıyordum doktorların çoğu kalkamazsın dedi ben şimdi bastonla her işimi yapıyorum.

tsk ya ilk yattığınızda durumunuz nasıldı çıkınca nasıldı mutlaka iyiydi değil mi? demek ki daha iyi de olabilir.

sevgilar...

c5 c6 c7 boyun kırıgım var

öncelikle çok geçmiş olsun bende üniversiteyi bitirip işe başlamaya gittiğim yerde düştüm aynı seviyede boyun kırıgım var öncelikle sana şunu diyeyim ilk iki sene çok önemli elindeki imkanları zorlayarak fizik tedavini aksatma ben omuzlarımı biraz kollarımıda biraz oynatabiliyorum yani diğer eklemlerimin hiç biri çalışmıyor bilgisayarıda agzıma aldıgım kalemle kullanıyorum ailen size öğretilen egzersizleri günde enaz bir defa yapsın yapılmayan günlerde özellikle ayaklarda zonklama olur eger daimi sonda kullanıyorsan arada onu bir kaç saat tıka mesanen tamamen küçülmesin hepimizin Rabbim yardımcısı olsun

hepimize geçmiş olsun.Allah bize ve bize bakanlara sabır versin. C7 kırığı 23.06.2012. Sana kendi yaptığımı anlatmak istiyorum. Nerden nereye geldiğimi. gelişme sürecini unutmuyorum. Öldü gözüyle bakılırken zorda olsa bilgisayarın karşısına geçebiliyuz artık. Hayat bıraktığımız yerde değil. Sporu bırakmıyacaz bu arada neresinden yakalarsın bilmem ama bir şekilde sosyal hayata karışmalısın ben öyle yapıyorum. Beklentilerini uzun zamana yaymaktan başka çare yok. Metin şentürk gibi yapmalıyız kendimizle bazen alay etmeliyiz. Bana ne yapıyosun diyolar koşuyorum diyorum. Hüseyn Bolt arkamda diyorum. Her yapabildiğimi kendim yapmaya çalışıyorum. herkes benden vazgeçse bile ben kendimden vazgeçmemeliyim diyorum. bir gelir elde edebilmek için ne yapabiliriz onu araştırıyorum.Kafamda ki bütün duvarları yıkmaya çalışıyorum. bazende sadece doğaya saatlerce bakıp bakabildiğime işittiğime nefes aldığıma şükrediyorum. Fare kesicilere dua edecez kök hücreyi geliştirsinler diye ve vücudumuzu o durumlara hazır tutacaz. bu arada ne kazanırsak oda cepte. tuvalet olayını çözsek bile büyük rahatlık. kaçaksız tak bile muhteşem rahatlık oluyor öyle değil mi?

hastalık yoktur hasta vardır. her hastalık farklı hastalarda farklı gelişmeler gösterebilir. bu yüzden kıyaslama yapmak bir çok kez doğru olmuyor yanıltabiliyor.

Üst Alt