Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5-C6-C7 seviyesi omurilik felcinde el parmaklarında geçmeyen titreme ve kasılmalar

selmanur

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,c5-c6-c7 (boyun kırığı) seviyesindeki omurilik felci hastamızda 9 senedir süren sol elinde baş ve işaret parmağında,bu son 1.5 senedir ise sağ elinde ilk üç parmakta(baş,işaret,orta) geçmeyen kasılmalar var,titremesinin sebepleri nelerdir,bu durumları yaşayan varmı.Lioresal adlı ilacı iki haftadır kullanılmakta ve faydası olmamakta..bu el parmaklardaki geçmeyen kasılma ve titremeler acaba neden oluyor,bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi yazıp,bilgi verirseniz çok memnun oluruz...

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim hayırlı şifalar versin.

O kasılmalar doktorların tabiri ile yalancı reflex olarak geçiyor tıb dilinde. Normal birsey o ama rahatsız edecek kadar oluyor ise doktor ile gorusulebilir.
Lioresal'a gelince ben düştükten 3 4 sene sinraydi galiba kendi istegim ile bıraktım pek değişen birsey olmadı. Hatta diyebilirim ki o habire kullaninca daha çok oluyordu kasılmalar sanırım.
Birde zeytinyağı var ise onu sürerek masaj yapılabilir.
Rabbim hayırlı acil şifalar versin inşa Allah

Lioresal kullanınca tansiyonunuz düştümü?

asanur
Tansiyonum genelde de hep düşük zaten, o yüzden tam bilemiyorum

mufto 27
Sagolun, evet maalesef bu kasılmalar çok rahatsız ediyor. Nesneleri kavramada ve yapaldiğim günlük iş aktivitelerimde sıkıntı yaşıyorum. ilacı kullandıktan sonra kontrole gidicem tekrar, umarım çözümü olan bir durumdur, benim için çok önemli çünkü. Tabi bu kasılmalar kişiden kişiye değişiklik gösteriyordur ve sebepleri farklıdır mutlaka, Sizin seviyeniz kaç ve aynı el parmak kasılmaları sizde demi var, sizede acil şifalar ..

Bana doktor buvilacı yazarken tansiyonu düşündüğüz yan etkisi olduğunu söylemişti acaba sizin tansiyon düşüklüğü bundan olabilirmi?

selmanur

Omurilik yaralanmasında elde titreme çok olan bir şey değil aslında.

Arkadaşlar, var mı deneyimi olan kimse?

Üst Alt