Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5-C6 kırılması zamanla iyileşir mi?

veysel21

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 6 ay önce trafik kazası geçirdim boynumda c5-c6 kırılması oldu ilk uyandığımda sağ ayağımı hiç kullanamıyordum fizik tedavi gördüm kalkıp geziyorum ama çok geriliyor şimdi tam kullanamıyorum sol ayağımıda hiç hissetmiyorum çok uyuşukluk var boynuma platin takıldı boyun ii durumda ama ayak için ne diyosunuz düzelirmi çok ağırlık var üzerinde hiç seri kullanamıyorum sağ ayağımı sekerek yürüyorum cvp bekliyorum arkadaşlar...

Maşallahın var kardeşım senın durumunda olmak ısteyen nıce ısan var her halıne sukret bu kadar kısa zamanda bu ısler mukemmel sureklı calıs her ısını kendın yapmaya bak cok daha ıyı olacagına emınım moralini süper tut hareketsız kalma sabırlı ol allahın ıznıyle daha ıyı yerlere geleceksın...

allah razı olsun abi vallahi doktorlar bile bana mucizesin diyorlar.ama ayağımda gerilme çok bide hiç seri kullanamıyorum çok çalışıyorum ilerde eskisi gibi kullanabilecekmiyim acaba?bana bide spor salonunda çalışmayı önerdiler bunun için ne diyosun abi?

Durumunuz gayet güzel. Zamanla daha da iyi olacaktır. Kendi başınıza yapabildiğiniz her şeyi yapmaya, kilo almamaya, genel sağlık durumunuzu iyi halde tutmaya özen gösterin. Bol bol yürüyüş yapmaya ve kaslarınızı güçlü halde tutmaya devam edin...

Benim bu durumuma engelli raporu verirler mi? Askerlik için geçen hafta Ankara GATA ya sevkettiler heyete girdim askerliğe elverişli olmadığımı söylediler.şimdi hastaneye başvursam engellilik için verirlermi verseler % kaç verirler?

veysel bende c7 kırığı olan biriyim. çok şanslı olduğunu herkes söylüyor zaten bide ben söyliyim. tedavin devam edecek harekete devam. engelli verirler. hemen ders çalışmaya başla sınava hazırlan hayat yeni başlıyor senin için. heyet raporunu al. sınav 27.04.2014. rakibimsin ama senden daha çok çalışacam için sorun yok :)

İnşallah hayırlısıyla senin içinde benim içinde hayat yeni başlıyoor sanada çok geçmiş olsun Tayyip. Benim sınava girebilmem için %40 engelli raporu almam mı gerekiyor ?

Bacağımı kullanabiliyorum geziyorum ama sekerek bide yavaş hiç seri değilim...inşallah hayırlısı olur bunada şükür...

C6 OF düzelme şansı nedir?

5 ay önce havuza balıklama atladım ve c6 sevisinde of'luyum 4 aydır fızık tedavi görüyorum göğsümün altından aşağısını hissetmiyorum kollarımda güç vr ama parmaklarım kapanmıyor düzelme şansım varmı teşekkürler...

Güven, fizik tedavi hareketlerini aksatmadan her gün yapmalısın. Ayrıca kendi başına yapabildiğin her şeyi yapmaya çalışmalı, bu sayede kaslarını olabildiğince diri tutmalısın. Bundan sonra ne kadar geri dönüş olur bilemem (2 seneye kadar her şey olabilir) ama şunu asla unutma: küçücük bir geri kazanım, bir parmağın bir boğumuna hakim olmak bile yaşam kaliteni çok arttıracaktır. Onun için, önerim, küçük küçük adımlarla hedefe ilerlemen.

Bir de, gündelik yaşamdan kopmamaya çalış. Yaşama kaldığın yerden devam etmelisin.

c5 omurilik hasarı sonrası iyileşme

Merhabalar. Ben bundan uc bucuk ay once yuksekten dustum ve c5 kırığım var. Bu sure icinde oldukca iyi iyileşme gosterdim.genel olarak sol tarafım zayıf. Su anda paralel barda veya birinin elinden tutarak yuruyebiliyorum. Size sorum daha once benzer durumda olup, eski haline donen birini gordunuz mu? Dısardan belli olmayacak kadar yurumek bu surecten sonra mumkun mu?cok kaygılılıyım lutfen cevaplarınızı esirgemeyin

Bunu kimse bilemez... Ama kısa sürede meydana gelen ilerlemelere bakınca, her şeyin daha iyi olacağına kuşku yok. Bol bol yürüyüş yapmaya, kendi başınıza yapabildiğiniz her şeyleri yaparak vücudunuzu diri tutmaya, ve hepsinden önemlisi de bu kazadan önce her ne yapıor idiyseniz o işlerinize/eğitiminize vs. geri dönmeye önem vermelisiniz. Eğer "ah yürürken kötü görünüyorum" diyerek kendi kabupunuza çekilirseniz, işte o zaman yandınız demektir! O kabuk içinde yaşam geçmez zira... En kısa sürede hayatın içine geri dönmek olabilecek en iyi rehabilitasyondur. Bunu yapın, sonra sağlık konusunda emin olun her şey adım adım düzelecektir.

Sadece bir ornegi olup olmadigini ogrenmek istedim.bos umutlar beslemek istemiyorum

Benimde c5-c6 kırığım var 8 ay önce kaza geçirdim ilk bir ay birinin yardımıyla yürümeye başladım sonra hep tek yürüme isteğiyle bütün işlerimi ben yaptım Allah'a çok şükür 8 ay geçti işime gidiyorum tek yürüyorum yani anlayacağın hiç sorunum yok sadece sağ ayakta biraz sekerek yürümem var her geçen ay daha ii yürüyorum...içini rahat tut bütün işlerini sen yapmaya çalış bol bol yürü Allah'ın izniyle sende ii olacaksın...

Geçmiş olsun.Boyunda krık iyileşir ,sinir kesiye uğramışsa düzelmez.Zedelenmişse ilk bir senede büyük iyileşme olur.Tabi fizik tedavide görürseniz.

oturanboğa benim sol ayağimda düşük ayak sorunu var düşük ayak rahatsizliğina H sinif ehliyet verirler mi

Sinirde ezilme var bende iyileşme durumu nedir?yani tam olarak ii olurmu

gönül isterki 100 de 100 iyileşme olsun mutlaka bir yerlerde hasar kalır.Mesela kendi durumumdan bahsedeyim 2 ayakta his hareket yoktu şu anda his hareket bilek seviyesinde zayıf sol bilek hareket etmiyor sağ bilek hareket var kuvvetsiz.diz ve kalça refleksleri 100 de 100 yerine geldi.Doktorun demesine göre bilekle uc noktada kaldığı için iyileşme yavaş burda sinir hasarıda rol oynuyor.Şu an sizin zamanınız altın değerinde boşa harcamayın mutlaka fizyoterapisten yardım alın, ilk 1 sene çok önemli iyileşme 2 seneye kadar büyük ölçude hız alıyor.2 seneden sonra arpa buğday kadar yol alırsınız.Bu iyileşmeyen uzuvlar için .İyileşen bölgeler dahada kuvvetlenmeye hızla devam edecektir.

Benimde bilekte ve dizde hareket aktif ama seri değil dizimi geriye doğru çekmekte zorlanıyorum bilek güçsüz kalçada güçlendi ama bilek ve diz beni çok düşündürüyor bilekte hareket var ama çok seri değil yürüyorum ama biraz topallama var oda güçsüzlük ve bilekten olduğunu biliyorum...işimden dolayı günde ortalama 6 veya 7 saat ayaktayim bu benim için ii mı?

Hareket her zaman iyidir.Birde kilonuz fit olması lazım, özellikle karın kasları ne kadar kuvvetli olursa, ayakta durmak daha kolay olacaktır.Hatta ben fizyoterapistimle tartışmasını yapmıştım ,fizyoterapist karın kaslarını kuvvetlendir dediğinde ne alakası var demiştim benim ayaklarda sorun, alakası var dengede durabılmek için.

H ehliyeti hangi durumlarda verilir? Benim alma durumum varmi?

Meraha nurboun

nurboun

Selamlar. Herkese geçmişler olsun. İnsallah İGLESİRSİNİZ.
Bende6 kirik var ama suan baya iyim yani eskisi gibiyim herseyimi kendim yapiyorum 2 ay bile geçmedi. Belki ama süper gelişmeler var denize atladim boynum cakildi. Bence herşeyin çaresi çabalamak ve hırslı olmak moral yüksek olmalı herşeyi severek yapmalısınız.

Üst Alt