Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5 kırığım var. İdrarımı boşaltamıyorum ve tutamıyorum..?

nurboun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
altı ay önce c5 kırığı geçirdim. idrarımı boşaltamıyorum ve tutamıyorum. benzer bir durum yaşayıp iyileşen var mıdır acaba?

Bende c7 krigiyim. Bende yapamiyorum. Tak yapip mesanemi bosaltiyorum. Bu konuda forumda bir suru mesaj var. İylesenler olabiliyor.

omirilik yaralanmalarında aynı seviyede olan insanlar bile farklılık gösterir onun için iyileşip iyileşemiyecegini kimse bilemez ama bunu bilebilmen için idrar için söylüyorum ürodinami testi yaptırmalısın bu senin mesanenin hacmini his durumunu ölçen bir test türü ankara da bazı fizik tedavi merkezlerinde var ayrıca fizik tedaviyede muhakkak git

Mesane üstüne küçük küçük tık-tık vurarak işeme refleksini tetiklemeyi denediniz mi? Bazı kişilerde bu şekilde mesane boşaltılabiliyor. Ama burada çok çok çok kritik iki şey var: 1) Bunu yapmak mesane iç basıncını zorlayıp böbreklere idrar kaçmasına neden olabilir. Bunun olup olmadığını anlamak için mutlaka ürodinami testi esnasında deneme yapılmalı. 2) Bu yöntemle mesane boşaltıldığında mesanede ne kadar idrar kaldığı önemli. Bunu anlamak için de bu yöntemle işemenin ardından TAK yapıp mesanede ne kadar idrar kaldığı anlaşılabilir.

Eğer sabit sonda kullanıyorsan, idrarın sürekli akışını engelleyen bir mandal sistemi kullanmak lazım. Aksi halde mesanede idrar birikmediğinden bir süre sonra mesane kapasitesi küçülmeye başlar.

bir bucuk sene once l4c5 hasari aldim.

Birbucuk sene once l4 ve c5 kemiklerim kirildi. İlk basta boyundan asagim felcti. Fakat suan koltuk degnegiyle yuruyebiliyorum.
Sorum su. Norojenik mesane sorunu yasiyorum. Hayatim boyunca tak kullanabilirim sorun degil. Ama bez kullanmak istemiyorum. Bir gun tekrar idrarimi eskisi gibi tutabilme sansim var mi? Kucuk bi ihtimal de olsa.. Su an sadece 1 dk kadar tutabiliyorum ve hissedebiliyorum ayni zamanda.
İkinci sorunum su. Buyuk tuvaletimi hissediyorum fakat tutamiyorum. Bu durumun zamanla duzelme ihtimali var mi?

nurboun

Olumlu gelişme beklenebilir. Ama tuvalet hissi/hareketi geri dönüşü en zor kayıplardandır. Sabır...

Ama önerim, barsak boşaltımını her gün aynı saatlerde yaparsan, emin ol beze felan gerek kalmaz. Yenideklerin-içtiklerine de dikkat edersen, bu durum gündelik yaşamını aksatmaz.

Belli ki seninki tam kesi değil. Bu da senin için önemli bir şans. Ölmemiş sinir hücrelerinin kendilerini onarabilmeleri, uzayabilmeleri olası. İyileşme sürecinin sürdüğü çok açık. Kesin konuşulamamakla birlikte gelişme bekleyebilirsin. Geçmiş olsun!

Üst Alt