Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5 kırığının iyileşme ihtimali var mıdır?

selmanur

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
c5 kırığı iyleşirmi üstelik zedelenen kişinin yaşı küçükse çocuksa iyleşme olurmu

Zedelenmeye bağlı .. denize atlayıp boynunu kıran 17 yaşında c5 kırığı olan birisi iyileşmişti... çocuk olması da avantaj tabiiki..

c5 kırığı

bizim hastamız böyle olalı 1 yıl oldu 13 yaşında hala gelişme yok gelişme olup eski haline dönenler lütfen yazsınlar bilgi verirseniz sevinirim

bende denize atlama sonucu c5-c6 seviyesindeyim 15 yaşında oldu 8 yılda tamamen düzelme olmadı yürüyemiyorum oturma dengemde zayıf ellerimide tamamen kullanamıyorum

c5 kırığı

c5 kırığı olup 1 yıldan sonra gelişme olan varmı bilgi verirseniz svinirim allah hepimize şifa versin

Zedelenmenin boyutuna göre değişir. Bende trafik kazasında c5 kırığı neticesinde of.li oldum. 1,5 yılda kollarım güçlendi bide biraz oturma dengem iyileşti o kadar. Ama omurilik yaralanmasında herkesin durumu çok farklı oluyor. Gelişme olan da var olmayanda. Tam kesi olanlarda geri kazanma oranı yüzde 2-4 diye biliyorum.

Öncelikle gecmis olsun Herkezlere Allah acil sifalar versin.

benc ede gokcell´in dedigi gibi zedelenmenin boyutuna göre değişir ben de denize atladim c4 cikik c5 kirik ve c6 da cikikti 1.5 yila yaklasiyorum benim durumumda cok farkliliklar oldu kollarim geldi elimde 4 parmagim zorda olsa hareketlenmeler var ayaklarimda da ayni sekilde hareketlenmeler var her yerimi hissediyorum ,
Istanbulda unlu bi profosore gittim konturol etti ve su anda c6 sevyesinde oldugumu bir sevye yukselmis ve bu bir sevyede cok onemli dedi c7 olacak parmaklarini kullanacaksin dedi ve sunu soyledi gerisi de bundan sonra sana kalmis dedi nasil yani dedim her sey bundan sonra sana bagli dedi
3.5 saat agirlik bisiklet vs seylerle calisiyorum istersen olur dergibi etti cok kaptirdim hersey istemekle alakali sanirim birakmamak lazim.

saygilar selamlar....

allah şifa versin

Ben 16 yaşındayım 18 temmuz 2011 de boynumu kırdım denize atlyıp sığ suya çakıldım
99 gün yoğun bakımda yattım ameliyt olmadım sonra amelyat oldum 3 ay fizik tedavi görmedim
kırıklarım c3 c4 c5 şuan da 8 ay oldu ve gelişmeler ayağa tutunarak
ayağa kalkıyorum ayaklarım oynyr ellerim sol elim çalışıyr sağ elim
çok hafif oynmalar war kısacası kimse ümidini yıtrmesın ama kırılkla sinir
ezilmesi farklıdr kırıklar iyileşir ama snrler uzun zaman alır .:confused:

Üst Alt