Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5 seviyesinde omurilik felçliyim. Çabuk yoruluyorum. Ne yapmalıyım?

ayhan78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar bende ofluyum c5 sevyesinde ben iki haftadir nefes nefese kaliyorum sorun bacaklarim cok huzursuz hic huzur vermiyorlar hep hareket etmek istiyorlar sandalyede otururken ozellikle, sanki 3,4 kisi bacaklarimi tutuyor bende onlardan bacaklarimi kurtarmaya calisiyorum ayak altindada sanki yalin ayak saatlerce kosmusum gibi hisler var terapistlere sordum net cevap alamadim neden acaba bacaklarimdaki bu huztursuzluk ??
not.spastik degil kesinlikle.
Saygi ve selamlar Allah herkezlere acil sifalar versin gecmis olsun.

Geçmiş olsun arkadaşım..C5 seviyesinde bacaklarınızı hissetmeniz güzel bişey, umarım anlatılmaz yaşanır tarzında anlattığınız duygularda iyiye işarettir. Terapistler dışında doktorla görüştünüzmü bilmiyorum ama belki onlar size nedenini söyleyebilir

Allah razi olsun hepimize gecmis olsun konuyu burada paylasmamin nedeni benim gibi bu durumu yasayan oflu arkadaslarim vardir basindan gecmistir diye
terapistlerle doktorlarin agizlari ayni assagi yukari ayni sozler konusuluyor .
belki bi arkadasimiz yazar cok sagolun ilginiz icin selamlar su an bile 50 km kosmusum gibi cok ilginc ....

Sahalara geri dönecen insallah,bana bu hareketlenmeler cok iyi seyler olacakmis gibi geliyor,hepinize Allah´tan acil sifalar diliyorum...

Ne zaman felç oldunuz.İlk bir senede kasılma cok olur sanki ayaklara kütük bağlanmış gibi olur.Havalar soğuyor ,ayaklarda üşüme hissi oluşabilir, b vitamini eksikliği, demir eksikliği de bu tür sorunlara yol açabilir.Egsersizleri aksatma.

2009 haziranda kaza yapmistim, birbucuk yil oldu evet aynen oyle sanki kutukler bagli cok yoruluyorum bacaklarimda ucume degilde daha cok isinma oluyor demir eksikligi cok mantikli ola bilir tesekkur ederim ilgilendiniz icin
saygilar.

benimkide c5 seviyesinde olmasına rağmen bacaklarımı ve tüm vücudumu oldıkça iyi hiss ediyor hatta sağ bacağımı çekebiliyorum. bu ilk 2 yıl içerisinde oldu. eğer sende kopma yoksa ki yok gibi görünüyor, ilk 5 yıl özellikle ilk 2 yıl çok iyi çalışmanı tavsiye ederim, çünkü bu yıllar arasında ne kadar gelişim sağlarsan o kadar iyi aksi halde sonraki yıllar gelişim duruyor.

evet sedat ayni sekilde bende o hislere sahibim sicak soguk aci, sag ayagimi oynatiyorum bende galiba ayni durumdayiz Allahim acil sifalar versin cumlesine.
kucuk abdest buyuk abdest normal insan gibiyim ama kontrol etmek zor.evet tam kesi degil terapilere devam ediyorum bakalim insallah geri donusum olur .
cok gecmis olsun sedat selAMLAR

Anladığım kadarıyla ayakların çok ağır 3 5 ton bağlamışlar gibi, sürekli karıncalanmalar var. Yanma mı dersin, karıncalanma mı, kıpraşım mı işte ondan. 4 seneyi geçti bende de sürekli karıncalanma, ağırlık hissi, elektrik çarpmaları oluyor. Ayaklarımda da fiziki olarak düzelmeler var. Bileklerim falan kalınlaştı, tırnaklar eskisinden daha güçlü. Bütün bunlar olumlu gelişmeler tabii ki. Bununla birlikte tam 4 koca yıl geçti ama yürüme namına bir gelişme yok. İlk 5 ayda nasıl yürüyorsam hala öyle. Diyorum bu gece gelir, sabaha yürürüm. Nerde o günler. Benim kalça hareketi bir ay sonra geri döndü. Geri dönüş olması da iyi dediler. Dizleri kitleme gelmedi bir türlü. Her insanda gelişmeler farklı yazdıklarım senin için geçerli olmayabilir. İnşallah yürürsün ama zor bir süreç seni bekliyor. Her gün yürüyüş, egzersiz yap. Her şey zamana kalmış hareket gelecekse eninde sonunda mutlaka gelir. Gelmeyecekse de gelmesini sağlayacak bir yöntem henüz bulunamadı.

Yüce Allah tan iyilik, sağlık ve kolaylıklar vermesini temenni ederim.

bende C4 C5 li olarak geçmiş olsun diyyorum acil şifalar diliyorum inşallah iyiye doğru gidersin

ALLAH hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah .

Kan sulandırıcı bir ilaç alabilirsiniz. Bu konuda doktorunuzla konuşun bence. Özellikle uzun oturmalarda kan dolaşımındaki aksmadan dolayı bu tür hisler uyandırabilir.

İkinci olarak, sabit sonda kullanıyorsanız, mesanede enfeksiyon oluşmuş olabilir. Bu da kasılma ve o huzursuzluk hissine neden olabilir. Sabit sondayı yenisiyle değiştirin ve bakteri var mı diye Kültür Testi yaptırın. Gerekirse antibiyotik kullanın.
Ayrıca sabit sonda sürekli mesaneyi boşaltacak şekilde olmasın. Mandallı torba olsun. Belli zaman aralıkları ile o mandalı açın ve mesaneyi boşaltın. Böylece mesane geniş kalmış olur. Bol bol su. içmeyi ihmal etmeyin. Böbreklerinizde bir sorun yoksa, haftada 4-5 gün 1000 mg C vitamini takviyesi iyi gelir.

Üçüncü olarak, popo kısmında vs. bası yarası riskine karşı daima dikkatli olun. Oturma pozisyonunda bu tür bir bası oluşuyprsa, vücudunu bu kasılma ile sinyal veriyor olabilir.

Son olarak bu tür şeyler iyiye işaret de olabilir :) Varolan hareket ve his seviyesinde bir kazanım olabilir. Günde 15 dakka da olsa fizik tedavi hareketlerinizi evde yapmanız hem kasılmayı azaltır hem de olası bir geri kazanımı hızlandırır.

Şimdi bunları yazdım ama, bunların hepsi boş da olabilir :):):) 12 sene oldu... Öğrendiğim tek şey, vücut bu, ne halt yediğine akıl sır ermez. Doğru olanı yap, gerisi vücudun keyfine kalmış :)

Üst Alt