Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C6-C7 kırıklarında solunum sıkıntısı ne kadar sürer?

ebe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
inanın insanın başına gelmeden kimse kimseyi anlayamaz .ben boyun kırıklarında yoğun bakımda geçirilen sürede solunum sıkıntısı ne kadar sürüyor ne kadar sürede yoğun bakımdan çıkılıyor merak ediyorum deneyim olan arkadaşlarım varsa cevaplarsa sevinirim.sonuçta doktorlar hala hayati tehlike devam ediyor diyorlar bugün tam 1 hafta oldu ameliyat olalı ama hala makineye bağlı şuuru açık allaha şükür.teşekkür ederim

Bu yaralanmaya göre değişir. Bol bol nefes egzersizi yapmakta büyük yarar var.

solunum zmanla düzelecektir. en önemli solunum kası olan diafragma bu seviyeden uyarılır (c6-c7).solunum egzersizleri ile diafragmatik solunumu hasta öğrenirse makineye bağlı olmadan nefes alabilir.

benim babamda ağaçtan düşme sonucu c5-6-7 kırıkları var.1.5 ay yoğun bakımda kaldı.düşmenin etkisiyle akciğerleride zedelendi.solunum güçlüğü yaşadı.15 gün ağzında entünbe tüpü takılı kaldı.solunum cihazına bağlandı.belli bi zamandan sonra enfeksiyon ,ses telleri zarar görme riskinden dolayı trakeostomi açılırmış.babamada 15 gün snra trakeostomi açıldı.ama 2 hafta daha trakeostomi ile solunum cihazında kaldı.sonra yavaş yavaş cihazdan ayırmaya çalıtılar.sonra kendi başına nefes almaya başladı.1 hafta kadarda nemlendirici oksjen verdiler.1.5 ayın sonunda babam yoğun bakaımdan taburcu oldu .şuanda 2 haftadır evdeyiz .çok şükür solunumuyla ilgili sorun olmadı.hala trakeostomisi var.elimizden geldiği kadar nefes egzersizleri yaptırmaya çaılışıyruz.bu şekilde ciğerleri çalışır.trakeostomisi daha erken kapanır diye umut ediyoruz.bizim şuana kadar yaşadığımz gelişmeler bunlar

fzt yasemin
solunum egzersizleri ve diafragmatik solunum nasıl olur.ben derin nefes alıp.nefesini tutup bırakması gibi şeyler yaptırmaya çalışıyorum ama ne kadar etkili bilmiyorum

bu hastalar zayıf dönemlerinde göğsünü şişirerek nefes alamaz.nefes alırken karın şişer ve iner,diafragmatik kası göğüs kafesinin şişirilerek nefes alınmasıyla çalışır,ciğerler bu sayede güçlenir.bu egzersizleri yapmıştık bizde..

Postural Direnaj yapabilirmişiz yapıyoruzda.hareketleride aksatmadan yapıyoruz.inş. iyi olur

Sağlıklı beslenmek ve sigaradan uzak durmak da çok önemli. Tabii bol bol da sabır...

Üst Alt