Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C7-C8 Tetrapleji olanlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

naser34

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
Ben İstanbul'dan Naser34 C7,C8 Omurilik kırığım var trafik kazası sonucu oldu.kollarım %80 Parmaklarım %60 Çalışıyor.Belimi tutamıyorum Koltuk altımdan aşağısında his yok. Büyük abdestimi yarım saat evvelinden biliyorum . Ama tutamıyorum.Sabit sonda kullanıyorum.

geçmiş olsun arkadaşım. başkalarıda varda henüz gören olmadı sanırsam mesajı

bende tetrapilejiyim 2009 nisan da kaza geçirdim (c4-5-6-7) ilk başlarda durumum aynıydı sadece büyük abdestimi 1 dakika önce falan hissediyordum ve sabit sonda takılı idi ellerimi ise kullanamıyordum (sol kolumda parçalı kırık vardı) ilk başta sadece sağ kolum ardın sağ elimi oynatmaya başladım yoğun egzersizler sayesinde ama egzersizlere yoğun bakımdan çıktıktan hemen sonra başladı vücudum kaskatı idi halen kasılmalarım devam ediyor sana tavsiyem ayağa kalkmak istiyorsan olay daha taze gün içerisinde bol bol egzersiz ben o şekilde ayağa kalktım, 4,5 sene oldu işte ama tek kanedyenle ve afo ile yürüyorum yatakta yattığın sıralarda muhtemelen sırt üstü yatıyorsundur dizlerinin altına havlu koy ve dizlerini kilitlemeye çalış sen hareket birileri seni bol bol hareket ettirsin olay taze iken hiçbir şey yapmazsan yatağa bağımlı kalabirsin. Sormak istediğin bir şey varsa buradan mesaj at aynı gün olmasa da ertesi gün cevap veririm, ama tavsiyem fizik tedaviyi hiç bırakma gün içerisinde hiçbir şey yapamıyorsan bile olduğun yerde sağa ya da sola dön.

Tavsiyeleriniz için Çok teşekkür ederim.

bende c5 asyayım

arkadaşım öncelikle cok geçmiş olsun bizim gibi hastalar için ilk iki sene cok önemli bununda ilk birinci yılı dahada önemli fizik tedavi merkezine gitmeyi bırakma eve gelincede öğretilen egzersizleri yap yatak yarası içinde bir havalı yatak temin et yatarkende çarşafın devamlı gergin olsun ve devamlı sağa sola dönerek yat sondanıda engec 15 günde değiştir ve cok fazla kilo almamaya çalış Allah yardımcımız olsun...

Bende c4-c5 tetreplajiyim.Küçük abdestimi otonomik disrefleksiden anlıyorum. Sol quadriseps kasında bası hissim var, sol koltuk altımın yarısını hissediyorum, tricepsim zayıf bicepsim iyi, bu gruplada yeni tanışıyorum :)

Merhaba öncelikle geçmiş olsun beyinden ateşli silah yaralanması sonucu 2013 yılından bugüne tetrapleji ile mücadele etmeye çalışıyorum çok toparlandım şükür c5 c6 c7 c8 in bir kısımı hasarlı paralel bara kalkınca sag bacagımı kaldıramıyorum tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum acil şifalar dilerim

Üst Alt