Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C7 kırığı ve c5-c6-c7 bağ kopması sonrası ameliyat ve iyileşme süreci..?

ecrinxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

9 ay önce araç içi trafik kazası geçirdim.
c6-c7de kırık,c5-c6-c7 arası da bağ kopması vardı. Kırık için ameliyat gerekmiyor dediler.
Kazadan 1 ay sonra bağ kopması olduğunu farkettiler ve ameliyat gerektiğini söylediler. Kazadan tam 3 ay sonra ameliyat oldum ve c5-c6-c7 arasına toplam 4 tane vida koydular.

Benim durumumda olan olan çoğu kişiye fizik tedavi önermiş doktorlar ancak benim doktorum hiç böyle bişey demedi. Boynumu sağa sola çok çok az çevirebiliyorum ve başımı yukarı kaldıramıyorum. Doktor bunların düzelmeyeceğini söylüyor vidaladıkları için ama fizik tedavi,vs. ile düzelme şansı yok mudur sizce?

Bir de ameliyattan önce omzumdan başlayan ağrılarım vardı,ameliyattan sonra geçti ama 1 aydır tekrar ağrımaya başladı. Bazen de boynumu sağa sola çevirirken acayip bir ses geliyor içerden, doktora gitmeli miyim? Ciddi bişey midir?

Şimdiden teşekkürler :)

Gecmis olsun.koldaki agrilarin muhtemelen boyundaki sinirlerin baskisindan olabilir.devamli yatan hastalarda boyun kaslari zayiflar dik durumda ise boyun kasi zayif oldugu icin butun basin agirligi boyun omuruna baski yapar sonuc olarak kollarda agri ve uyusma yapar.bunun icin boyun egsersizleri var bunla ilgili fizyoterapisten yardim almalisiniz.boynun geriye gore ani hareketlerinden sakinin bu normal kisilerde bile sakincaliymis.

sımdıkı durumuz nedır hangı hareketlerı yapabılıyorsunuz benım esımde c 4 5 6 sevıyesınde 15 ay oldu sızın ne kadar oldu bısrseylerı bırbırımızle paylasalım kı sız bızden bızde sızden bırseyler ogrenelım ecrın hanım

[ı]sevgili uğur coşkun;
bende 1993 yıllı 30 haziranda bindiğim ticari taksinin şarampole yuvarlanması sonucu araç içi rtafik kazası geçirdim emniyet kemerim bağlı değildi c5,c6 seviyelerde serviikal travma geçirdim ameliyat yapmadılar 9 ay fizik tedavi gördüm iki kananyenle kısa mesafeleri yürüyebiliyorum denge sorunum var sağ elimin parmakların hareketsizlik var 1998 de ağrılarımın artması ve sinire baskı nedeniyle başkent adana hastanesinde doç.dr bülent erdoğan bey ameliyat yaptı boynuma 9cm lik platinle 4 vida ile opere ettiler.durumum aynen devam ediyor araç kullanabiliyorum büyük küçük abdestleri biliyorum nörojen mesane nedeniyle tak kullanıyorum yaşam herşeye rağmen güzeldir dirayetli davrandım engelliliğimi dramatize etmedim güçlü olmaya çalıştım hayata düştüm yerden devam ediyorum 55 yaşındayım iyiyim umarım hastanızda iyileşir çünkü gayretli birisniniz öyle görülüyor.selamlar[/ı]

Doktorunuz fizik tedavi vermediyse bir nedeni olabilir. bence bunu ona sormalısınız. Yanlış fizik tedavinin zaraı olur...

Ağrılarınız varsa doktora görünmeniz uygun olacaktır, Allah şifa versin...

Uğur Bey,
Kaza geçireli 10 ay oluyor.Bulunduğum araç takla atmıştı.Omurilik hasarı olmadığı için hareketlerimde bir kısıtlanma yok,yani sağlıklı bir insan gibi her işimi kendim yapabiliyorum.Sadece sağ kolumda omzumdan başlayan bir ağrı var.Bunun için mr çekilecek birkaç hafta sonra.Eşinizin durumu nasıl?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize.İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşur herkes..

Üst Alt